Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šlapioje Smalininkų kartingo trasoje – suktukų šou

„Prastas oras“ – prastas pasiteisinimas nerengti kartingų varžybų. Tuo įsitikino Lietuvos žurnalistų autoklubo nariai permirkusiame Smalininkų kartodrome surengę penktąjį kartingų turnyro etapą.
Lietuvos žurnalistų autoklubo varžybos Smalininkų kartodrome
Lietuvos žurnalistų autoklubo varžybos Smalininkų kartodrome / Egidijaus Babelio nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Kai savaitgalį visa rytų Lietuva buvo apklota storu sniego sluoksniu, Panemunėje sniegas dar nespėjęs žemės pasiekti virto vandeniu. Pažliugusi kartingų trasa Smalininkų miestelyje nežadėjo nieko gero, organizatoriai svarstė netgi galimybę atšaukti šį etapą. Bet tai būtų buvusi didžiulė klaida.

Smalininkų kartodromas  – ilgiausias Lietuvoje. Jo trasos ilgis – net 1 km. Tai profesionalioms kartingų lenktynėms skirtas kartodromas, kuriame sportiniai kartingai gali išvystyti didesnį nei 150 km/val. greitį. Jis pasižymi itin greitais ir plačiais posūkiais. Taigi nenuostabu, kad daugiau patyrusiems kartingų mėgėjams, važiuojant su nuomai skirtais kartingais, trasa, kur praktiškai nereikia stabdyti, gali pasirodyti kiek nuobodi.

Bet Žurnalistų autoklubo nariai po penktojo etapo gali pasakyti kada nuobodu nebus: per lietų ar po jo. Šlapia trasos danga lenktynėms suteikė tiek azarto ir intrigos, kad netgi turnyrinę lentelę vos ne aukštyn kojom apvertė.

Egidijaus Babelio nuotr./Lietuvos žurnalistų autoklubo varžybos Smalininkų kartodrome
Egidijaus Babelio nuotr./Lietuvos žurnalistų autoklubo varžybos Smalininkų kartodrome

„Sąlygos buvo labai permainingos. Treniruotes pradėjome dar ant visiškai šlapios trasos, kur bet koks neatsargus manevras baigdavosi suktuku. Juk kartingai apauti vasarinėmis padangomis be jokio protektoriaus. Kvalifikacijoje laimėjo tie, kurie darė mažiausiai klaidų. O štai lenktynėse trasos danga buvo jau beveik išdžiuvusi, taigi lėkėme beveik neatleisdami akceleratoriaus pedalo. Tačiau gaudyti visus slystelėjimus reikėjo“, – pasakojo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą grįžęs automobilinių TV laidų vedėjas Ramūnas Fetingis.

Vis tik ne jis iškovojo pirmąją vietą. Startavęs iš paskutinės pozicijos jau per pirmus kelis posūkius į priekį prasibrovė operatorius ir keliautojas Aidas Bubinas, iki pat finišo kovojęs su Ramūnu ir jį nugalėjęs.

„Per lenktynes reikėjo spausti. Trasa nors ir pradžiuvusi, bet dar buvo gana slidi. Manau, padėjo motociklininko refleksai akimirksniu ištiesinti slystelėjusį kartingą. Greičiausią savo ratą įveikiau vos vienoje vietoje šiek tiek atleidęs akceleratorių. Tokios trasos nuobodžia liežuvis nesiverčia vadinti. Įtampos buvo pakankamai“, – dėstė lenktynes nugalėjęs Aidas Bubinas.

Tradiciškai, Lietuvos žurnalistų autoklubo nariai į kiekvieną turnyro etapą pasikviečia vis naujų draugų pasivaržyti – vietinių vaikų globos namų auklėtinius. Šį kartą miesto nesugadintu nuoširdumu džiugino Skalvijos vaikų globos namų auklėtiniai iš Viešvilės. O greičiausias jų auklėtinis, 16-metis Eligijus rato įveikimo laikais netgi Žurnalistų autoklubo greičiausiuosius grasinosi nukarūnuoti. Jam už tai atiteko didžiulė taurė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius