-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Smart Taxi Racing Team“ lenktynėse naudoja ekologiškus degalus

Estijos „Auto24Ring“ trasoje vykusiame „Autoplius Fast Lap“ lenktynių antrajame etape „Smart Taxi Racing Team“ iš kitų konkurentų išsiskyrė ne tik mažu automobiliu, bet ir lenktynėse naudotais ekologiškais, variklio galią didinančiais bioetanolio degalais.
Tauras Tunyla
Tauras Tunyla / Domanto Mizeikio nuotr.

„Nuo pat „Smart taxi“ įkūrimo pradžios savo versle taikome inovatyvias idėjas, ekologiškumą skatiname keleivius vežiodami hibridiniais taksi automobiliais, todėl gamtą tausojantis automobilis lenktynėse buvo natūrali mūsų įmonės strategijos tąsa.

Tam, kad galėtų naudoti ekologiškus degalus, prieš antrąjį „Autoplius Fast Lap“ etapą Estijoje komanda pakeitė automobilio degalų sistemą, be to, jis buvo perprogramuotas. Šis sprendimas pasiteisino – „Smart Taxi Racing Team“ iš visų tokio tipo degalais varomų automobilių „Autoplius Fast Lap“ etape Estijoje buvo viena greičiausių“, – sako „Smart taxi“ vadovas Vytautas Reisas. 

Daumanto Mizaro nuotr./Tauras Tunyla
Daumanto Mizaro nuotr./Tauras Tunyla

Įprasti degalai dega aukštesnėje temperatūroje, o didesnis karštis daro žalą varikliui, be to, degimo momentu pasiekiama „detonacijos“ riba, kuri nebeleidžia didinti automobilio galios. Bioetanolis, sutrumpintai vadinamas E85, yra etilo alkoholio pagrindu gaminami degalai, kuriuose yra 85 proc. etanolio ir 15 proc. benzino. Dėl žemesnės bioetanolio degimo temperatūros patiriama mažiau šiluminių nuostolių, todėl variklis dirba efektyviau ir ilgiau tarnauja. 

„Šie dagalai yra atsinaujinantis energijos šaltinis, degantis švariau – taip sumažinamos anglies junginių emisijos į aplinką, be to, jis dega „šalčiau“ ir pakelia detonavimo ribą. Taip  pavyko pridėti papildomų 20 arklio galių lyginant su praeitu etapu. Didesnis galingumas pasiteisino – pasiekėme geresnį rezultatą ir užėmėme prizinę vietą.

Daumanto Mizaro nuotr./Tauras Tunyla
Daumanto Mizaro nuotr./Tauras Tunyla

Negaliu pasakyti, kad padariau viską, ką galėjau, nes nelaimėjau, bet stengiausi iš automobilio išspausti viską, ką leidžia jo techninės galimybės. Varžovai lenktyniauja du ar net tris kartus galingesne technika, todėl, kai sužinojome rezultatus, visa komanda buvo apimta euforijos. Ekologiška – nereiškia lėta“, – po lenktynių džiaugėsi lenktynininkas T.Tunyla.

Finalinėje SUPER LAP rungtyje kova vyko tarp greičiausių lenktynininkų ir galingiausių automobilių. Varžovai turėjo galimybę važiuoti tik vieną ratą, per kurį turėjo pademonstruoti geriausią laiką. „Smart Taxi Racing Team“ dar kartą pagerino laiką iki 01:24.617 ir užlipo ant trečio pakylos laiptelio šalia daugkartinių varžybų nugalėtojų Jono Poškaus (Mitsubishi Lancer EVO VIII) ir Gyčio Vaitulionio (Subaru Impreza STi).

Daumanto Mizaro nuotr./Tauras Tunyla
Daumanto Mizaro nuotr./Tauras Tunyla

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius