Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smėlio labirintą poligone įveikęs „Domino`s Hiatus Racing“ ekipažas – ant „Perimetro“ prizininkų pakylos

Sekmadienį Pabradėje finišavo trečiasis Lietuvos „Baja“ čempionato etapas. Šįkart „Perimetro“ varžybos dalyvius subūrė Pabradės apylinkėse. Jose startavo ir „Domino`s Hiatus Racing“ ekipažas – Justinas Putys ir Valdemaras Milaševskis. Ekipažas lenktyniavo BMW X1 visureigiu ir galutinėje įskaitoje įsitvirtino antroje savo klasės vietoje, rašoma pranešime.
„Domino`s Hiatus Racing“ komanda
„Domino`s Hiatus Racing“ komanda / Komandos nuotr.

Organizatoriai dalyviams pasiūlė daugiau nei 150 kilometrų distanciją, padalintą į tris greičio ruožus. Jau netrukus po starto paaiškėjo, kad šios lenktynės bus išties ypatingos. Kadangi didžioji maršruto dalis driekėsi Pabradės poligono smėlynais, čia itin didelis krūvis teko šturmanams.

„Spėju, kad kelio knygoje galėjo būti klaidų, nes daug kartų važiavome netiksliai, teko grįžti ieškoti kitų kelių. Praradome tikrai daug laiko, bet panašu, kad ne mes vieni klydome. Daug dalyvių apsisukinėjo. Su kai kuriais prasilenkėme po kelis kartus“, – po pirmojo greičio ruožo finišo sakė ekipažo šturmanas Valdemaras Milaševskis.

Nepaisant padarytų klaidų teisingo kelio paieškose, finiše paaiškėjo, kad pirmame, 46 km ilgio greičio ruože „Domino`s Hiatus Racing“ ekipažas klydo mažiausiai ir važiavo geriausiu tempu. Justinas Putys ir Valdemaras Milaševskis čia užfiksavo pirmą rezultatą ir išsiveržė į priekį automobilių įskaitoje. Tačiau ekipažas pirmame greičio ruože susidūrė ne tik su klaidžia navigacija, bet ir techninėmis problemomis – nustojo veikti valytuvai.

„Reikalai prasidėjo jau po dviejų kilometrų nuo starto. Pradėjome ieškoti kelio, klaidžioti. Kai atrodydavo, kad jau radome teisingą kryptį, vėl pasimesdavome. Galiausiai pavyko sugrįžti į ritmą, į teisingą kelią, tačiau tuomet dingo valytuvai. Poligone po kelių balų langai buvo užtaškyti visiškai. Stojome valyti priekinį stiklą, tuo pačiu peržiūrėjome saugiklius, bet gedimo neradome. Teko sumažinti greitį ir finišuoti be valytuvų“, – kalbėjo vairuotojas Justinas Putys.

Po pirmojo greičio ruožo ekipažas grįžo į dalyvių parką. Mechanikai greitai sutvarkė valytuvų problemą, tačiau tuo viskas nesibaigė. Pastebėtas nesandarumas degalų sistemoje komandą privertė kelias minutes vėluoti į išvažiavimo iš serviso laiko kontrolės atžymą. Pasiekę antrojo greičio ruožo startą „Domino`s Hiatus Racing“ komandos nariai pajudėjo į dar vieną, 48 km iššūkį poligone ir galiausiai jį įveikė parodydami ketvirtą rezultatą.

„Tempą laikėme tikrai neblogą, bet poroje vietų buvome paklydę. Jau buvo aiškiau nei pirmame greičio ruože, bet poligonas tikrai klaidus. Dabar mūsų taktika – gerinti laiką ir bandyti atsikovoti prarastas minutes“, – prieš trečiojo greičio ruožo startą sakė Justinas Putys.

Trečiasis greičio ruožas buvo pats ilgiausias. Ekipažų čia laukė beveik 60 km distancija. Joje „Domino`s Hiatus Racing“ duetas nusileido tik vienam kolegų ekipažui ir įsitvirtino antroje vietoje. Toks rezultatas lėmė ir galutinę antrąją poziciją šio „Perimetro“ etapo automobilių rikiuotėje. Pirmosios vietos nugalėtojams Mindaugui Povilaičiui ir Slavomir Volkov Justinas Putys ir Valdemaras MIlaševskis nusileido maždaug trylika minučių, o trečioje vietoje įsitvirtinusius Merkį Saukevičių su Gyčiu Vercinsku aplenkė beveik dešimčia.

„Trečias greičio ruožas buvo pats geriausias. Važiavome beveik be klaidų, bet vieną visgi padarėme. Jeigu ne ji, tikrai galėjome būti pirmi tiek tarp SSV, tiek tarp automobilių. Tačiau rezultatu esame patenkinti, vis labiau priprantame prie automobilio, kiekvieną kartą tobulėjame, todėl lenktyniausime ir toliau. Ačiū visiems partneriams, su kurių prisidėjimu ir pagalba mes galime tęsti tai, ką pradėjome“, – po apdovanojimų ceremonijos kalbėjo ekipažo šturmanas Valdemaras Milaševkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius