Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startavęs 2010 metų „Dakaro ralis“ žada būti ypatingas (nuotraukos)

Penktadienį Argentinoje startavo garsiausios pasaulyje lenktynės 2010 metų „Dakaro ralis“, kurios dėl saugumo sumetimų antrus metus iš eilės rengiamos ne Afrikoje, o Pietų Amerikoje.
Ginielis De Villersas iš PAR gins nugalėtojo titulą
Ginielis De Villersas iš PAR gins nugalėtojo titulą. / „Scanpix“ nuotr.

„Gaminant gerą vyną labai svarbi yra vieta, kurioje auginamos vynuogės, tačiau aš turiu jausmą, kad šių metų Dakaro ralis bus tiesiog ypatingas, – pristatydamas 2010 metų didžiulės ištvermės reikalaujančias lenktynes pareiškė ralio direktorius Etienne Lavigne. – Be jokios abejonės, svarbiausia šiose lenktynėse yra užtikrinti saugumą, tačiau nemažiau svarbu, jog šis ralis būtų konkurencingas ir patrauklus akiai. Padarėme viską, kad 2010 metų Dakaro ralis būtų atsimenamas ilgam.“

Pirmąją ralio dieną lenktynių karavanas – 163 motociklai, 137-i automobiliai ir 52 sunkvežimiai – įveikė 317 neįskaitinių km į starto vietą Koloną.

Ralio, kuriame šiais metais nestartuos nė vienas lietuvių ekipažas, nugalėtojų titulus gins ispanas Marcas Coma, Ginelis De Villiersas iš Pietų Afrikos Respublikos ir rusas Firdausas Kabirovas.

„Laukia labai sunkios lenktynės. Bus sunku apginti titulą, nes į jį kėsinsis daugybė puikių lenktynininkų. Pirmiausia, tai bus mano komandos draugai iš „Volkswagen“. Rimtą konkurenciją sudaryti žada ir BMW, „Hummer“ bei „Mitsubishi“ lenktynininkai“, – pasakojo 2009 metais automobilių grupėje nepralenkiamas buvęs G.De Villiersas.

Šeštadienį pirmajame „Dakaro ralio“ etape motociklininkams teks įveikti 652 km, iš kurių 219 km sudarys greičio ruožai. Automobilių ir sunkvežimių laukia 684 km etapas, kuriame specialaus greičio ruožo ilgis – 251 km.

Iš viso ralio dalyviams Argentinos ir Čilės keliais teks įveikti apie 9 tūkstančius kilometrų: motociklininkų laukia 8937 km, iš kurių 4717 km specialūs greičio ruožai, o automobilių ir sunkvežimių – 9030 km ir 4810 km specialūs greičio ruožai.

Lenktynės Pietų Amerikos žemyne truks 16 dienų – nuo sausio 1-os iki 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius