Startavo naujas kartingo praktinių paskaitų ciklas moterims „Women on fire“

Ketvirdienio vakarą būrys nuostabių moterų ir merginų su Tauru Tunyla priešakyje eilinį sykį paskelbė griežtą protestą įsisenėjusiam ir tikrai neteisingam stereotipui, kad „kartingo trasa tik vyrams“. Kartingo sportas jau seniai yra ne vien tik vyrų žaidimo aikštelė, čia sutinkamos ir moterys. Tai pasitvirtino, kai už kartingo vairo sėdo 30 moterų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Justo Lengvino nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Visas mėgstančias aktyviai leisti laisvalaikį dailiosios lyties atstoves čia subūrė „Moterų laisvalaikis kitaip“ ir uždarų patalpų kartingo kartodromo „Kartlandas“ organizatorių komanda.

Pirmasis „Women on fire“ vakaras vyko naujoje „Elektrokart by Kartlandas“ trasoje, kur moterys turėjo galimybę išbandyti elektrinius kartingus. Važiavimą stebėjo lenktynininkas, kuris savo įžvalgas ir rekomendacijas, kaip manevrus atlikti dar geriau, pateikė vykusios paskaitos metu.

Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka
Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka

„Women on fire“ #1 moterų vakaro apžvalga

Vėlų vakarą į Vilniaus „Elektrokart by Kartlandas“ kartodromą skubėjo moterys ir merginos. „Women on fire“ – tokiu šūkių startavo praktinių paskaitų ciklas Kartlando kartodrome. Vakaro metu vyko teorinė paskaita ir du praktiniai važiavimai.

Moterų vakaro instruktorius bus Tauras Tunyla. Jaunas, greitas lenktynininkas, kuris savo karjerą pradėjęs būtent kartingo trasoje.

Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka
Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka

Greitį ir iššūkius dievinančios dailiosios lyties atstovės klausėsi profesionalaus lenktynininko Tauro pasakojimų apie važiavimo kartingu subtilybes, kurios prasidėjo nuo elementarios teisingos sedėsenos ir baigėsi teisingos trajektorijos posūkiuose analizavimo. Tauro paskaita buvo neįkainojama, ką paskui patvirtino ir gerėjantys merginų laikai kartodromo trasoje.

Lenktynininkas papasakojo apie taisyklingą sėdėseną kartinge ir kodėl tai būtina. Analizavo taisyklingas posūkių trajektorijas ir kodėl jos reikalingos, kalbėjo apie apex’ą ir late apex’ą (skirtingos posūkių įveikimo technikos), bei papasakojo kaip reikėtų analizuoti savo važiavimus, į ką atkreipti dėmesį ir kaip koreguoti savo vairavimo techniką.

Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka
Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka

Ir čia tik maža dalis to, ką išgirdo merginos. Kad jos įdėmiai klausėsi patvirtino ir įvairūs klausimai Taurui po teorijos bandymo pritaikyti praktiniuose važiavimuose.

„Nuostabu stėbėti, kaip kartingo ir auto sportas Lietuvoje darosi ne tik berniukų žaidimai, bet vis daugiau merginų atranda tą adrenalino ir greičio teikiamą malonumą varžantis su savimi bei savo draugėmis ir atrandančios naują, kitokį laisvalaikį. Dėkojame Taurui Tunylai už neįkainojamą paskaitą ir atskleistas paslaptis.

Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka
Justo Lengvino nuotr./Renginio akimirka

O visas nespėjusias užsiregistruoti į Moterų vakarą dailiosios lyties atstoves, kviečiame užsiimti vietą kartinge jau dabar ir skelbiame lapkričio mėnesio registraciją į #2 „Women on Fire“ vakarą kartodrome“, – kalbėjo renginį organizuojanti Jolanta Iselionienė.

Daugiau informacijos apie artėjantį renginį ir aktualias naujienas rasite „Moterų laisvalaikis kitaip“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius