Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja naujas kartingo projektas – Lietuvos mėgėjų kartingo akademija

Jau šią savaitę Lietuvos kartingo sporto bendruomenės laukia naujovės – startuoja naujas kartingo projektas – Lietuvos mėgėjų kartingo akademija (LMKA). „Kartlandas Racing“ mėgėjų komandos inspiruotas projektas po metus laiko trukusio pasirengimo ruošiat įrangą bei akademijos turinį pagaliau išvys dienos šviesą ir pirmojo etapo metu startuoti pakvies net 21 dalyvį, rašoma pranešime.
Lietuvos mėgėjų kartingo akademija
Lietuvos mėgėjų kartingo akademija / LKMA nuotr.

Pastarieji keletas metų kartingo sporte gali pasižymėti bendruomenės ir sportininkų pagausėjimu. Tam reikšmės turėjo ir auganti ne tik sporto, bet ir mėgėjų bendruomenė, kuri nuo pramoginių kartų pamažu ėmė dairyti profesionalaus sporto perspektyvų. Čia didelį vaidmenį suvaidino „Kartlando“ kartodromuose įsikūrusi „Kartlando mokykla“, kuri su profesionalių trenerių – lenktynininko I. Palaimos ir kartingo čempionų M. ir S. Tankevičių pagalba jau paruošė ne vieną jaunąjį lenktynininką kartingo sportui.

Mokyklos organizatoriai ir didžiausi šios sporto šakos aistruoliai matydami tokias tendencijas neslopino idėjų sukurti naujas perspektyvas turintiems daug potencialo vaikams ir kitiems kartingo mylėtojams, todėl ėmėsi ieškoti kelių, kaip pereiti prie sportinių kartų prieinamomis kainomis.

Andriaus Lauciaus nuotr./Linas Palaima
Andriaus Lauciaus nuotr./Linas Palaima

Tokios idėjos įkvėpimu tapo JAV organizuojamos Briggs&Stratton kartingo lenktynės, kuriose lygiomis, prieinamomis sąlygomis ir be didžiulio techninio pasirengimo mėgėjai gali žengti vienu žingsniu arčiau profesionalaus kartingo sporto. Didžiulio populiarumo susilaukusios lenktynės ilgai netruko surinkti gausias dalyvių gretas bei išpopuliarėti ne tik JAV, bet ir Europoje – Italijoje, Ispanijoje. Sėkmės formule pasinaudoti pasiryžo ir viena iš lietuvių mėgėjų komandų – „Kartlandas Racing“.

Pagrindinis projekto iniciatorius ir komandos vadovas Edvardas Grabliauskas netruko įtraukti „Kartlando“ kartodromus ir „Kartlando mokyklą“ į šią iniciatyvą bei ėmėsi šios idėjos realizavimo. Tiesa, projektas reikalavo ne tik didelio noro, bet ir investicijų, todėl prasidėjo ilgas procesas sprendžiant įrangos įsigijimo, transportavimo, aptarnavimo klausimus.

Tuo pat metu reikėjo ieškoti ir papildomų projekto partnerių, kad idėja taptų kūnu. Čia didelis vaidmuo atiteko Lietuvos kartingo federacijai, suteikusiai sąlygas pilnavertiškai integruotis į kartingo sporto bendruomenę. Projektą globoti ėmėsi ir „Volfas Engelman“ bei „Veld – kompiuterių remontas“.

Tačiau tai buvo tik viena medalio pusė. Iki žengiant pirmuosius žingsnius reikėjo tinkamai pristatyti projektą potencialiai bendruomenei, pagrįsti naudas, kad būtų galima užsitikrinti minimalų dalyvių skaičių. Nepaisant kilusių iššūkių dabar projekto organizatoriai gali pasidžiaugti pirmąja sėkme, nes pirminis lūkestis buvo prie starto bendrai pakviesti 15-16 dalyvių. Vis tik pirmojo Lietuvos mėgėjų kartingo akademijos etapo metu gegužės 11 dieną prie starto susitiks net 21 naujo projekto dalyvis.

Lietuvos mėgėjų kartingo akademija prisijungs prie Lietuvos kartingo federacijos organizuojamo čempionato bei surengs 6 etapus, keturiose klasėse startuojantiems dalyviams ( CRG-BRIGGS JUNIOR, CRG BRIGGS MASTER, OPEN BRIGGS ir MINI BRIGGS). Visos grupės, išskyrus MINI BRIGGS startuos viename, jungtiniame važiavime ir varžysis dėl čempionato taškų. Akademiją sudarys 6 etapai, 6 treniruotės ir 6 stovyklos, tad dalyviai visam sezonui turės pakankamai laiko tobulinti savo kartingo valdymo įgūdžius.

Vis tik akademija sau kelia tikslus ne tik suorganizuoti varžybas, bet ir užauginti brandžią kartingo sporto bendruomenę. Matydami su kokiais iššūkiais susiduria šios šakos entuziastai, organizatoriai puoselėja viziją sukurti finansiškai prieinamas, gausias dalyviais biudžetines varžybas vaikams ir suaugusiems bei paruošti juos auto sportui ir sudaryti sąlygas atsiskleisti talentams. Projekto tikslus ir viziją puikiai atitiko „CRG“ ir „Briggs&Stratton“ tandemas, kuris bus taikomas visiems akademijoje dalyvaujantiems dalyviams.

Lietuvos mėgėjų kartingo akademija ne tik varžybos ir įranga. Kitas šio projekto uždavinys – ugdymas. Todėl šalia čempionato etapų ir treniruočių prisidės ir 6 akademijos stovyklos, kurių metu tiek vaikai, tiek suaugusieji mokysis teisingai sportuoti bei varžytis.

Gegužės 5 dieną Aukštadvaryje įvyko pirmoji tokia stovykla, kurios metu „Kartlando mokyklos“ Vilniuje treneris ir „Lenktynių linijos“ vadovas Martynas Tankevičius dalinosi savo patirtimi ir patarimais susirinkusiems projekto dalyviams. Treneris stovyklos metu labiausiai pabrėžė saugumo faktorių, kadangi visų dalyvių patirtis šioje srityje yra skirtinga. Tinkamas požiūris padės ne tik išsaugoti įrangą, bet ir sėkmingiau pasirodyti pirmojo etapo metu. „Saugumas – svarbiau už greitį“ – kalbėjo M. Tankevičius.

Didelį indėlį į šį projektą įneš ir kitas „Kartlando mokyklos“ treneris, ilgametę patirtį automobilių sporte sukaupęs lenktynininkas – Ignas Palaima. Būtent jis LMKA etapų metu ugdys ne tik dalyvių įgūdžius lenktyniaujanti ir siekti aukščiausių rezultatų, bet ir dalinsis patarimais, kaip tinkamai pasirengti varžyboms iš psichologinės perspektyvos. Todėl projekto finišo metu dalyviai turėtų būti patobulėję ne tik varžantis, bet ir įveikiant atsirandančius psichologinius barjerus.

Kokie bus pirmieji Lietuvos mėgėjų kartingo akademijos rezultatai įvertinti bus galima jau šį šeštadienį, gegužės 11 dieną, pirmojo etapo metu Plytinės kartodrome, kur vyks ir pirmasis Lietuvos kartingo federacijos BMW LKČ etapas. Projekto organizatoriai atkreipia dėmesį ir į tai, kad prie projekto vis dar galima prisijungti, tad tikisi, kad šio sezono metu pavyks užauginti ir didesnę akademijos bendruomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius