Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 val. lenktynės Estijoje: „Šiauliai RD Signs“ pergalė ir gražus V.Žalos debiutas

Estijoje, vienoje geriausių Baltijos šalyse trasoje „Audruring“ šeštadienį ir sekmadienį vyksta „Henkell Grand Prix“, kurio metu rengiamos keleto skirtingų klasių ir skirtingų formatų lenktynės. Lenktynių transliacijos grafiką rasite tekste žemiau. Naujausi reportažai iš trasos – 15min GAZAS „Facebooke“.

Ilgiausias – 6 val. lenktynes – absoliučioje įskaitoje laimėjo „Šiauliai RD Signs“ komanda su Lamborghini. Antri finišavo „Circle K“ Porsche. Trečią vietą užėmė NOKER komandos TCR. Lenktynėse ant asfalto debiutavęs V.Žala, nepaisant neplanuoto sustojimo pasibaigus degalams, vis tiek savo klasėje iškovojo pirmąją vietą.

BEC 6h lenktynių TOP15
BEC 6h lenktynių TOP15

BEC 6 val. lenktynių eiga

Rezultatus galite sekti čia.

14 val. startavo ilgų nuotolių BEC (Baltic touring cars) 6 val. lenktynės. Starte TOP 3 atrodė taip: „Šiauliai RD Signs“ ir latvių „Flash racing“ Lamborghini ir „Circle K“ Porsche. (P.Paškevičius, A.Batrakas, I.Gelžinis). Tačiau jau pirmąją valandą greitieji latviai apsisuko rasoje, A.Batrakas trumpam nukrito į šeštąją vietą.

Po pirmos valandos: Šiauliai RD Signs – 43 ratai, Juta Racing – 42, Flash racing – 42.

Po dviejų valandų vėl keitėsi pilotai. 15min GAZAS FB pamatykite, kaip tai atrodė „Šiauliai RS Signs“ ir „Bunasta-Savesta“ komandose.

O įpusėjus trečiai valandai TOP5 atrodė taip: A.Butkevičius (Šiauliai RD Signs), O.Brazaitis (Circle K), M.Slaboševičius (NOKER), I.Vallers (LV Racing) ir V.Žala (Bunasta-Savesta).

16.57 val. lenktynėse drama. V.Žala su BMW ir A.Batrakas su Lamborghini trasoje juda lėtai. Galiausiai V.Žala sustoja. Įtarimai, kad baigėsi degalai. Latvių Lambo gedimai susiję su lenktynių pradžioje įvykusia avarija. Jurgio Adomavičiaus ir Vaidoto Žalos komentarus apie netikėtą sustojimą rasite 15min GAZAS FB.

Likus kiek daugiau nei valandai iki lenktynių pabaigos perkaitęs sprogo Čapkauskas Autocentras komandos CUPRA TCR stabdžių diskas, plyšo padanga. Lenktynės komandai baigtos.

Paskutinis pusvalandis. GT AM klasėje kova tarp „Bunasta-Savesta“ ir „Porsche Baltic“ vyks iki paskutinio rato. Vaidotas Žala žadėjo spausti ir kompensuoti sustojimą dėl pasibaigusio benzino. Keičiasi vairuotojas ir pirmaujančioje šiauliečių komandoje.

Štai tokios buvo komandų nuotaikos prieš startą: Audrius Butkevičius turi beveik 6 ratų pranašumą prieš CIRCLE K Porsche vairuojantį O.Brazaitį.

Per dieną – keli lenktynių formatai

Pirmajame starte BTC1/2/3+V1600 klasėse greičiausias buvo Aurimas Mištautas su BMW. Antrojo važiavimo metu Aurimas pakartojo sėkmę – panašiai kaip pirmojo etapo metu Rygoje. Puikus pasirodymas. Beje, Aurimas autosporte debiutavo lygiai prieš 8 metus:

11 val. šeštadienio rytą antrieji startavo labai populiarios „BMW 325 Cup“ klasės dalyviai – net 38 identiški BMW. Rezultatus rasite čia. O pirmas dvi vietas pirmajame važiavime užėmė lietuviai Robertas Kupčikas ir Edvinas Žadeikis. Deja, aršūs varžovai apdaužė ir išstūmė iš trasos Jurgio Adomavičiaus BMW 325 CUP. Šiam automobiliui lenktynės baigtos. Nežinia, ar jis startuos ir Palangoje.

Antrąjį važiavimą taip pat pavyko laimėti Robertui Kupčikui.

Transliacijos šeštadienį ir sekmadienį

Šeštadienis, birželio 19 d.

10.15 Tiesioginės transliacijos pradžia
10.25 „BTC1“, „BTC2“, „BTC3“, „V1600“ 1-os lenktynės (10 ratų)
11.00 „BMW 325 CUP“ 1-os lenktynės (14 ratų)
11.40 „Formula Historic“ 1-os lenktynės (10 ratų)
12.15 „BTC1“, „BTC2“, „BTC3“, „V1600“ 2-os lenktynės (10 ratų)
12.50 „BMW 325 CUP“ 2-os lenktynės (14 ratų)
13.40 „BEC 6H“ Starto rikiuotė
14.00 „BEC 6h“ lenktynės
20.15 Apdovanojimų ceremonija.

Sekmadienis, birželio 20 d.

13.20 Tiesioginės transliacijos pradžia
13.30 „GT”, „BTC4”, „TCR” 1-os lenktynės (14 ratų)
14.10 „ABC Race” 1-os lenktynės (10 ratų)
14.45 „Formula Historic” 1-os lenktynės (10 ratų)
15.20 „Nankang Endurance Academy” 2 h lenktynės
17.30 „GT”, „BTC4”, „TCR” 2-os lenktynės (14 ratų)
18.10 „ABC Race” 2-os lenktynės (10 ratų)
19.00 Apdovanojimų ceremonija.

Penktadienio kvalifikacijoje greičiausi – „Šiauliai – RD Signs“

Nors šio savaitgalio lenktynėse startui pasiruošė dviem komandomis mažiau, nei registravosi, 20 minučių trukmės kvalifikacijos metu buvo labai karšta ne tik dėl vasariškos temperatūros, bet ir dėl įtampos ir tarpusavio kovų. Galiausiai, šeštadienio lenktynių pole poziciją užsitikrino lietuvių „Šiauliai – RD Signs“ komanda su „Lamborghini Huracan“ su Paulium Paškevičium už vairo. Jų geriausias laikas trasoje – 1.14,455 minutės. Šiai komandai savaitgalio lenktynėse atstovauja Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius ir Ramūnas Čapkauskas.

Antrieji 6 valandų lenktynėse startuos tiesioginiai šios komandos konkurentai ne tik absoliučioje, bet ir „GT PRO“ klasėje – „Flash Racing Latvia“, kurių geriausias laikas kvalifikacijos metu už lyderio laiką buvo mažesnis vos keliomis šimtosiomis sekundės dalimis (1.14,719 minutės). Šios komandos „Lamborghini Huracan“ atstovauja Arturs Batraks, Vilnis Batraks ir Thomas Padovani.

Tretieji – ir vėl lietuviai, daugkartiniai šio čempionato lyderiai ir nugalėtojai „Circle K milesPlus Racing Team“ komanda, su Ignu Gelžiniu, Paul August ir Oskaru Brazaičiu už vairo. Ši komanda, kaip ir aukštesnes vietas starto rikiuotėje užėmusios, dėl pergalės kovoja ne tik absoliučioje, bet ir toje pačioje „GT PRO“ klasėje.

Po intensyvių kovų dėl kvalifikacijos rezultatų, „TCR“ klasės rezultatai ganėtinai pasikeitė: dėl svorio trūkumo, klasės lyderių „LV Racing“ su „Audi“ ir „Noker Racing“ su „VW Golf GTI TCR“ kvalifikaciniai laikai buvo anuliuoti ir pirmąją vietą klasėje bei ketvirtąją starto rikiuotėje gavo „Juta Junior“ komanda su „Cupra TCR“ automobiliu (jai atstovauja Jonas Karklys, Audrius Navickas ir Aurimas Jablonskis), o iškart už jų, penktąją starto rikiuotės vietą užsitikrino „Bunasta Savesta Consulting“ komanda, kvalifikacinių važiavimų metu atstovauta Tomo Rimkaus. Be jo, šiai komandai lenktynėse atstovauja Vaidotas Žala ir Jurgis Adomavičius. Beje, treniruočių metu šios komandos naujokas Vaidotas Žala demonstravo puikų rezultatą.

Tiesa, šiuo išsidėstymu rikiuotėje komandos džiaugėsi ganėtinai trumpai: bendru komisarų ir „TCR“ klasės dalyvių sutarimu, anuliuoti kvalifikacijos rezultatai buvo grąžinti, ir minėtos komandos pasistūmė dviem pozicijoms žemiau. Pilna starto rikiuotė ir komandų, dalyvaujančių varžybose sąrašas – batcc.eu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius