Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Streetrace“ finalas ir „Rally Classic“ Druskininkuose – tą pačią dieną bendroje trasoje

Jau tradiciškai Lietuvos „Streetrace“ čempionatas finišuos Druskininkuose. Pasibaigus paskutiniam 6 etapui išaiškės ne tik naujieji čempionai klasėse, bet ir stipriausia sezono komanda. Negana to – tą pačią dieną Druskininkuose baigsis ir šiųmečiai Lietuvos ralio bei ralio sprinto čempionatai. 6 „Streetrace“ etapo bei „Rally Classic 2019“ organizatoriai šiemet susivienijo, jų kuruojamos trasos susipynė į vieną visumą, tad finalinis akordas laukia tikrai skambus. Trijų skirtingų disciplinų finalai tame pačiame mieste, tą pačią dieną ir su bendra apdovanojimų ceremonija – įvyksta tikrai ne kas dien.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Vaizdas iš „Streetrace“ perspektyvos

Finalinis Lietuvos „Streetrace“ čempionato etapo pasirodymas Druskininkuose pamažu tampa tradiciniu. Pirmą kartą greituminio slalomo varžybas Gardino gatvėje, „Marimotors racing“ komanda surengė 2015 metais, o pernai, po kelių metų pertraukos, organizatoriai grįžo prie senos idėjos ir sportininkus iš visos šalies vėl pakvietė prie starto linijos rudenėjančio kurorto gatvėse.

„Taip jau susiklostė, jog pernai „Marimotors racing“ teko organizuoti net tris, tuomet greituminiu slalomu vadinto čempionato etapus, tačiau etapas Druskininkuose sportininkams, žiūrovams ir varžybų partneriams įsiminė geriausiai. Pirmą kartą C lygos lenktynes transliavome tiesiogiai, į dienos šviesą „ištempėme“ kelias naujas, varžybų eigą spartinančias idėjas ir tai neliko nepastebėta. Čempionato dalyviai Druskininkų trasą įvardijo kaip vieną sudėtingiausių visame čempionate, o sportininkų iniciatyva surengtuose geriausio 2018m. etapo rinkimuose, „Marimotors racing“ atiteko motyvuojantis apdovanojimas už geriausias sezono varžybas, kurias surengėme Druskininkuose.“, – lenktynėms artėjant sakė organizatorių klubo atstovai Tadas Zdanavičius ir Ronaldas Rutkauskas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Nauji prieskoniai.

„Kai buvo paskelbtas bendras visų Lietuvos automobilių sporto šakų kalendorius šiems metams, tiek aš, tiek Tadas sulaukėme įvairaus plauko skambučių ir žinučių: “... jūs ką? Nematot? Taigi „Rally Classic“ tą pačią dieną, tame pačiame mieste! Taigi datos „kertasi“!„

Na taip, datos „kertasi“, bet renginiai tikrai ne. Šiemet pabandysime įrodyti, kad dviejų skirtingų automobilių sporto disciplinų simbiozė yra įmanoma, kad mes galime būti naudingi raliui, o ralis mums.

Šešto „Streetrace“ čempionato etapo startas Gardino gatvėje bus duotas spalio 5d. 10 valandą. Registracijas yra pateikę daugiau nei 60 sportininkų, visi jie startuos po 4 kartus, tad mūsų laukia apie 240 unikalių startų. Lenktynės turėtų būti tikrai pasiutę: etapas paskutinis, tad čia, vienų ar kitų klasių lyderiai bandys išlaikyti savo pranašumą, o jų kantrybę bandys artimiausi varžovai, turintys matematinius šansus išplėšti sezono pergales.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

6 „Streetrace“ etapo ir, kartu, 2019m. sezono finišo vėliavą pakelsime apie 17 valandą, tačiau lenktynės mūsų trasoje anaip tol nebus pasibaigę. Už keliolikos minučių čia pasirodys visas „Rally Classic 2019“ karavanas ir Gardino gatvėje įrengta „Streetrace“ trasa taps Lietuvos ralio bei ralio sprinto čempionatų etapo miesto greičio ruožu „H2Auto“. Jį įveikę, ralio dalyviai važiuos toliau, į likusius greičio ruožus Druskininkų apylinkėse.

Šią, jungtinio renginio idėją „nešiojomės“ jau keletą metų. Džiaugiamės, kad „Rally Classic“ organizatorius, „AJAGS“ klubo vadovas Jonas Balčiūnas mūsų mintį priėmė su dideliu entuziazmu ir štai turime dideles varžybas su persipynusia trasa bei bendra apdovanojimų švente prie viešbučio „Europa Royale“. Šiemet naujų prieskonių tikrai neturėtų trūkti.“, – apie naujas idėjas ir iššūkius pasakojo „Streetrace“ finalo organizatoriai – komanda „Marimotors racing“.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Visos dienos įvykius iš „Streetrace“ trasos Druskininkuose bus galima stebėti ir tiesioginės vaizdo transliacijos metu portale gazas.lt. Transliacija prasidės 10 valandą ir tęsis iki vakaro, kol Gardino gatvėje finišuos paskutinis „Rally Classic“ automobilis.

VIDEO: Varžybų anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius