Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stunt Riding Eurocup“ Vilniuje vyks kova Lietuva prieš Suomiją

Balandžio 5 dieną „Siemens arenoje“ įvyksiančiame „Stunt Riding Eurocup“ finale laukiama intriga dėl stipriausiojo Europoje vardo. Pirmame etape pirmąją vietą iškovojęs Joona Vatanenas jau patvirtino savo registraciją finalinėms varžyboms – čia jis dar kartą susigrums su favoritu laikomu lietuviu Arūnu Gibieža.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savo ruožtu „Aras Freestyle“ slapyvardžiu žinomas lietuvis nesnaudžia – po pirmojo etapo išanalizavęs klaidas, sportininkas kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę ir gavęs palaiminimą, kone kasdien suka ratus „Siemens arenos“ stovėjimo aikštelėje, šlifuodamas naujų triukų arsenalą, kurių dėka, lietuvis tikisi pergalės. Nors šis sportas ir yra priskiriamas prie techninių ir yra labai priklausomas nuo motociklo, tačiau varžybose vertinami būtent įgūdžiai  ir menkos klaidelės, kai triuko metu koja paliečiama žemė ar neidealiai išsitiesiama šuoliuko metu gali lemti prarastus taškus – būtent tų kelių, tiksliau 5 taškų ir pritrūko iki pergalės pirmąjame etape. 

Tuo tarpu Suomijoje taip pat verda darbas – dar nesulaukęs itin tinkamų oro sąlygų treniruotėms,  Joona nepasiduoda ir treniruotes vykdo vietiniame vidaus kartodrome – vietos galbūt nėra daug, tačiau be treniruočių į Lietuvą važiuoti būtų fatališka. Savo „Facebook“ paskyroje sportininkas teigia, jog jaučiasi pasiruošęs ir ketina išlaikyti savo stilių bei esminį skiriamąjį bruožą – greitį. Būtent itin greitais ir agresyviais važiavimais čempionato lyderis ir sužavėjo teisėjų komisiją Kaune, panašu jog tokių važiavimų galima tikėtis ir Vilniuje.

Dar vienas dalykas, o tiksliau asmuo, kurį tikimės išvysti Siemens arenoje tai lietuvis Paulius Labanauskas. Į geriausiųjų dešimtuką nepatekęs, tačiau nemenkų žiūrovų simpatijų sulaukęs vilnietis varžybų dūzges iškeitė į traumotologo konsultaciją ir gipso kibirą – klaidą kvalifikaciniame važiavime padaręs „rider‘is“ įrodė, jog šis sportas iš tiesų gali būti pavojingas – organizatoriai ir fanai linki Pauliui greito atsistatymo, o jaunuolis nenumaldomai laukia, kol galės vėl sėsti ant motociklo.    

Paulius Labanauskas po traumos
Paulius Labanauskas po traumos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius