Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sukčiai Dakare“: rusų komanda gali būti pašalinta dėl apgavystės

Skelbiama, kad vienas Rusijos ekipažas gali netekti galimybės ateityje dalyvauti Dakaro lenktynėse, kadangi šiemet naudojosi neteisėtomis nuorodomis kelio knygoje, o tai užfiksavo pagal naująją tvarką automobiliuose organizatorių įmontuotos kameros. Vladimiras Vasiljevas ir jo šturmanas iš Ukrainos Vitalijus Jevtekovas Dakaro nebaigė, jų mašina sudegė trečiajame lenktynių etape.
Rusų ekipažas ant Dakaro podiumo
Rusų ekipažas ant Dakaro podiumo / Dakar.com nuotr.

Visos Dakaro naujienos specialioje Dakaro rubrikoje spauskite čia

Kaip skelbia Ispanijos laikraštis „Marca“, „Dakaras turi pirmus oficialius sukčius“. Taip ispanai teigia apie komandą iš Rusijos, kuri važiavo su „Mini“ – esą V.Vasiljevas ir V.Jevtekovas naudojosi neleistinomis nuorodomis kelio knygoje, o tai buvo užfiksuota stebėjimo kamerų automobilio viduje.

Sekite naujienas 15min GAZAS FB paskyroje

„Jiems gresia rimtos pasekmės net su pašalinimu iš visų ralių ateityje“, – rašo lenkų sporto portalas eurosport.tvn24.pl.

Dakar.com nuotr./Vladimiras Vasiljevas ir Vitalijus Jevtekovas Dakare
Dakar.com nuotr./Vladimiras Vasiljevas ir Vitalijus Jevtekovas Dakare

Šių metų Dakaras buvo išskirtinis jame dalyvavusiems automobilių vairuotojams dėl didžiausios naujovės – automobiliuose organizatorių įmontuotų kamerų. Ši taisyklė galiojo tik prioritetinio sąrašo pilotams. Jame – 20 Dakaro fanams gerai žinomų pavardžių.

Kaip 15min pasakojo lietuvis lenktynininkas Antanas Juknevičius, atvykę į techninę komisiją jie pamatė, kaip atrodys žadėtosios kameros. „Turėsime įdėti dvi: vieną automobilio priekyje, vieną gale. Tikslią vietą nurodo organizatoriai, papildomai įmontavę ir dėžutę, kur kraunasi visa kamerų informacija. Būtina įsitikinti, kad jos sumontuotos teisingai, nes jų praradimas mums galėtų kainuoti vietą lenktynėse“, – aiškino A.Juknevičius.

Automobiliuose įdiegtos kameros buvo labai plataus kampo, kad organizatoriai galėtų stebėti visą pilotų kabiną. Viena iš jų geriau matė šturmano vietą. Daugiau nei dvi valandas trukusį įdiegimo procesą kuravęs lenktynių organizatorius „Kreda“ komandą tuomet tikino, kad jų judesiai bus sekami itin griežtai. Įtarimų galėjo sukelti bet kokie papildomi dalyvių naudojami užrašai ar ne pagal kelio knygą pasirinktas maršrutas.

VIDEO: Į Antano Juknevičiaus automobilį Dakaro organizatoriai įmontavo vaizdo kameras

Tačiau, atrodo, rusų ekipažas apie tai pamiršo arba neatidžiai klausė instruktažo. Viename iš etapų jie buvo pastebėti besinaudojantys nelegaliomis nuorodomis, o bijodami pasekmių esą išmetė kelio knygą per langą.

„Teisėjai buvo informuoti techninių reido koordinatorių, kad 317 numeriu pažymėtame automobilyje instaliuota kamera užfiksavo, kaip ekipažas naudojosi neteisėtomis pastabomis kelio knygoje, po to išmetė ją per langą“, – tokį pranešimą išplatino Dakaro organizatoriai.

Tiesa, rusų dalyvavimas šių metų Dakare nebuvo ilgas – jau trečiame etape jų automobilis užsidegė ir jie jau nebegalėjo tęsti varžybų. Todėl ir nuobauda nebuvo jiems paskirta iš karto, tačiau tai nereiškia, kad jos iš viso nebus. Dakaro organizatoriai pasiliko sau teisę bausti už tokį nusižengimą ir ateities lenktynėse, vadinasi, „sukčiai“ gali netekti teisės dalyvauti 2021-ųjų ar tolimesniuose Dakaruose.

VIDEO: Dakar 2020 - Etapa 3 (Neom / Neom) - Resumen Coche/SSV
VIDEO: Gaisras, kuriame sudegė Vladimiro Vasiljevo ir Vitalijaus Jevtekovo „Mini“

Apie šių metų sunkiausiomis pasaulyje vadinamas lenktynes neretai sakyta: „Yra daug įgulų, kurios daugybę metų važiavo puikiai, o šiemet klaidžioja.“ Esą tam įtakos galėjo turėti būtent nauja kontroliavimo sistema.

Antrąjį etapą šis ekipažas baigė 16-oje vietoje, bendroje įskaitoje jie rikiavosi vienuolikti. Tačiau sausio 7-ąją jų lenktynės buvo baigtos – „Mini“ sudegė, abu lenktynininkai nenukentėjo. Prie liepsnojančio automobilio buvo sustojęs ir lietuvis Benediktas Vanagas. „Tokios yra taisyklės – jei matai, kad kažkam reikia pagalbos, privalai sustoti“, – po šio etapo komentavo B.Vanagas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius