-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 29 /2013 12 30

Sunkią galvos traumą patyrusio Michaelio Schumacherio būklė – kritinė

Sekmadienį slidinėjant kritęs ir galvos traumą patyręs septyniskart „Formulės-1“ pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris yra kritinės būklės, skelbia vokietį gydanti ligoninė per BBC.
Michaelis Schumacheris
Michaelis Schumacheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

44 metų vokietis lenktynininkas „buvo patyręs sunkią smegenų traumą, kai buvo atvežtas, todėl reikėjo nedelsiant atlikti neurochirurginę operaciją“, sakoma pranešime, kurį paskelbė ligoninė Prancūzijos pietrytiniame Grenoblio mieste.

M.Schumacheris pargriuvo ir susitrenkė galvą į akmenį leisdamasis nuo šlaito nepažymėta trasa prabangiame Meribelio slidinėjimo kurorte, kur jis esą turi privačią valdą, nurodė kalnų policija, suteikusi jam pirmąją pagalbą.

Sportininkas buvo nuskraidintas sraigtasparniu į vietos ligoninę, vėliau į medicinos centrą Grenoblyje. Vienas neurochirurgijos specialistas buvo skubiai atgabentas iš Paryžiaus prižiūrėti gydymo.

Meribelio kurorto direktorius Christophe'as Gernigonas-Lecomte'as tuojau po to incidento sakė, kad M.Schumacheris dėvėjo šalmą ir buvo „sąmoningas, tačiau truputį sukrėstas“, todėl buvo galima manyti, kad jo patirta trauma nekelia pavojaus gyvybei.

Tačiau kai M.Schumacherį vėliau ištiko koma, gydytojai suprato, kad jis susižalojo smarkiau nei atrodė iš pradžių.

Ateinantį penktadienį jam turėtų sukakti 45 metai.

Du kalnų policijos pareigūnai, kurie suteikė jam pirmąją pagalbą, sakė, kad M.Schumacheris buvo patyręs „sunkią galvos traumą“, kai jie jį pasiekė, o sraigtasparnis jo evakuoti atskrido per 10 minučių.

Garsus Paryžiaus neurochirurgas daktaras Gerard'as Saillant'as buvo atvežtas į ligoninę Grenoblyje policijos automobiliu, kad galėtų pasirūpinti pacientu garsenybe.

Sportininko atstovė sakė, kad M.Schumacheris, kuris su šeima gyvena Šveicarijoje, į Meribelį buvo atvykęs privačiai. Kaip pranešama, nelaimė įvyko, kai jis slidinėjo su savo 14-mečiu sūnumi.

„Formulės 1“ milžinas

M.Schumacheris, kuris savo paskutinį pasaulio čempiono titulą iškovojo 2004-aisiais, galutinai baigė karjerą per Didžiojo prizo lenktynes Brazilijoje 2012 metais, kuriose jis finišavo septintas. Iš lenktynių sporto jis mėgino pasitraukti jau šešeriais metais anksčiau.

Nuo savo debiuto „Formulėje 1“ 1991 metais šis vokietis laimėjo daugiau titulų ir lenktynių nei kuris nors kitas sportininkas. Jis yra laimėjęs 91 lenktynes ir yra tik vienas iš dviejų žmonių, dalyvavusių 300 Didžiojo prizo lenktynių.

M.Schumacheris gimė 1969 metų sausį Vokietijoje netoli Kelno. Jo tėvas mūrininkas taip pat lenktyniaudavo vietos kartingų trasoje, o motina dirbo viename bufete.

1987 metais M.Schumacheris jau buvo tapęs Vokietijos ir Europos kartingų lenktynių čempionu, o neilgai trukus pradėjo lenktynininko profesionalo karjerą. 1991-aisais jis įskriejo į „Formulę 1“, per savo debiutines lenktynes Belgijoje atvažiavęs septintas. Po metų jis lenktyniavo „Benetton“ komandoje, kuriai atstovaudamas laimėjo savo pirmąsias Didžiojo prizo lenktynes 1992 metais.

Perėjęs į „Ferrari“ komandą 1996-aisaisi, M.Schumacheris užsitraukė nešlovę, mėgindamas išstumti iš trasos kolegos Jacques'o Villeneuve'o (Žako Vileniovo) automobilį per paskutines 1997 metų lenktynes Chereso trasoje ir buvo diskvalifikuotas iš čempionato.

Vėlesnį dešimtmetį jis skynė vieną po kitos pergales, tačiau pirmąkart pamėgino užbaigti karjerą, būdamas 37 metų.

Vis dėlto trijų vaikų tėvas negalėjo atsispirti lenktynininko aistrai ir 2010 metais pasirašė trejų metų kontraktą su „Mercedes“ komanda.

Tačiau jo reakcija jau buvo sulėtėjusi, o automobilis – mažiau konkurencingas, todėl M.Schumacheris nebeįstengė atkartoti ankstesnės šlovės ir galutinai pasitraukė iš šio sporto 2012 metais. Ant jo šalmo buvo žinia gerbėjams: „Gyvenime svarbiausia aistra. – Ačiū, kad dalijatės manąja.“

VIDEO: Naujienų agentūros pranešimas apie Michaelio Schumacherio būklę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius