Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausi trečiosios Dakaro ralio dienos įvykiai

Trečiasis Dakaro greičio ruožas, nors ir buvo trumpas, tačiau jame nestigo įvykių ir dramų. Kviečiame susipažinti su penkiais svarbiausiais šios dienos momentais.
Laisvydas Kancius, rytas prieš startą Dakaro bivake
Laisvydas Kancius, rytas prieš startą Dakaro bivake / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Visas naujienas apie Dakaro ralį rasite čia.

Laisvydo Kanciaus nesėkmė

Lietuvių viltys matyti mūsų šalies keturratininką ant šių metų Dakaro ralio podiumo subyrėjo taip kaip subyrėjo Laisvydo Kanciaus keturračio stebulė. Iki šios dienos pirmoje klasės vietoje klasifikuotas lietuvis nesėkmę patyrė dar greičio ruožo pradžioje. Nors jis lenktynes teoriškai tęsti dar gali, dėl prizinių vietų konkuruoti jau nebėra jokių šansų.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Arūnas Gelažninkas išlaiko lyderystę „Original by Motul“ klasėje

Arūnas Gelažninkas ir toliau demonstruoja, kad praėjusiais metais jis „vienišių“ klasės nugalėtoju tapo neatsitiktinai. Šiemet lietuvis taip pat suka rankeną maksimaliai ir trečią dieną iš eilės laimi pirmą vietą „Original by Motul“ įskaitoje. Dabar po trijų etapų jis artimiausią oponentą klasėje lenkia beveik 11 min.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Ginielio de Villierso veiksmus vėl tirs komisarai

Panašu, kad „Toyota“ komandos lenktynininkas Ginielis de Villiersas savo neatsakingu elgesiu vaikšto peilio ašmenimis. Jis antrame greičio ruože kliudė motociklininką ir už tai gavo penkias minutes baudos.

Tačiau trečiame greičio ruože situacija vėl pasikartojo ir baigėsi dar liūdniau. Dėl nepataisomai sulaužyto motociklo iš Dakaro lenktynių teko pasitraukti motociklininkui iš Maroko Mohamedsaid Aoulad Ali.

Per kopą persivertęs Ginielis de Villiersas gulintį nukritusio motociklininko KTM tiesiog pervažiavo. Motociklininkas spėjo atsitraukti ir liko nesužeistas, tačiau Ginielis de Villiersas įvykio vietoje net nesustojo. Apsukęs apskritimą pro įvykio vietą jis nurūko toliau.

„Tai nutiko šiandien apie 11 valandą, maždaug 180 km nuo starto. Motociklininkas tuo metu kėlė savo nuvirtusį motociklą, kai išgirdo artėjančio automobilio garsą. Jis spėjo pasitraukti tolyn. Nuo kopos nusileidęs automobilis pervažiavo motociklą ir jį nepataisomai sugadino. Motociklininkas nespėjo įžiūrėti automobilio startinio numerio, tačiau peržiūrėjus GPS duomenis nustatyta, kad jį kliudė Ginielis de Villiersas“, – skelbė FIM komisarai, kurie apie įvykį informavo Dakaro organizatorius.

Nėra jokios abejonės, kad Ginielis de Villiersas, vėl padaręs analogišką pakartotinį pažeidimą, šįkart susilauks kur kas griežtesnės nuobaudos nei penkios baudos minutės.

Rokas Baciuška išlieka SSV klasės TOP5

Rokas Baciuška su šturmanu Oriolu Mena šiandien buvo kiek lėtesni. Finišą jie pasiekė su pramuštu vienu ratu ir pademonstravo septintą rezultatą. Nepaisant kiek mažesnio tempo nei vakar, ekipažas bendroje trijų greičio ruožų įskaitoje išliko penktoje vietoje.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Antano Juknevičiaus problemos su „Lape“

Panašu, kad šių metų Dakaro ralis Antanui Juknevičiui nesiklosto visiškai. Nors dar tik trečiasis Dakaro ralio etapas, jau dvi dienos pažymėtos techninėmis jų „Hilux“ problemomis.

Pirmame greičio ruože reljefo išbandymų neatlaikė reduktorius, teko keisti ir vairo kolonėlę. Trečiame greičio ruože komanda susidūrė su generatoriaus problemomis. Ilgai GPS siųstuvai nefiksavo jokio ekipažo judėjimo, tad panašu, kad šių metų Dakaras Antanui Juknevičiui yra tikrai pragariškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius