-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svarbiausia informacija „Halls Winter Rally“ žiūrovams (apklausa)

Sausio 29 dieną, Utenos apylinkėse startuosiančiame tarptautiniame automobilių ralyje „Halls Winter Rally 2011“ laukiama ne tik didelio dalyvių bei žiūrovų skaičiaus, tačiau ir kuo įspūdingiausių akimirkų. Lenktynininkų ekipažai jau baigė susipažinimą su būsimaisiais greičio ruožais ir šeštadienį ryte pajudės į varžybų startą.
„Halls Winter Rally 2011“ techninė komisija
„Halls Winter Rally 2011“ techninė komisija / Tomo Tumalovičiaus nuotr.

Viskas apie žiemos ralį.

Tapo aišku, kad iš gausaus būrio dalyvių negalėjo atvykti vos keli ekipažai, tačiau vietoje jų prisijungė užsienio sportininkų, pateikusių paraiškas vėliau, taigi, „Halls Winter Rally 2011“ oficialiai įrašo naują dalyvių rekordą žiemos ralio istorijoje. Lyginant su pernai metais dalyvių ekipažų net trimis dešimtimis daugiau. Gausiame dalyvių būryje ir vienas ralio organizatorių – Benediktas Vanagas. Jis bus ir vienas iš ralyje startuosiančių lenktynininkų: B.Vanagas yra pagrindinis praėjusiųjų metų pabaigoje suburtos „Subaru Pitlane Rally Team“ pilotas.

Ralio pradžia – pusę devynių ryto. Nuo vienuoliktos valandos, įveikę šešis greičio ruožus, dalyviai rinksis į techninio aptarnavimo zoną šalia daugiafunkcinio sporto komplekso Utenos mieste, kur turės galimybę paremontuoti techniką ir pakeisti padangas. Žiūrovams tai puiki galimybė pamatyti ralio virtuvę iš arčiau. Iš karto po to startuos antrasis ralio ratas – dar šeši greičio ruožai, o baigti varžybas numatyta apie ketvirtą valandą. Ralį vainikuos nemokamas grupių „Antis“, „ANBO“ ir Utenos auksinio choro koncertas Utenos daugiafunkciniame sporto komplekse (19 val.).

Lenktynių trasos drieksis Utenos rajono keliais, ekipažams reikės įveikti 12 greičio ruožų, kurių bendras ilgis – 115 kilometrų. Žiūrovai varžybas galės stebėti tik specialiose zonose, kurių iš viso įrengta vienuolika – prie staigių posūkių, tramplinų ir kitų ypatingų trasos vietų. Visą dieną galiosiantys ralio pasai (kaina 30 litų) bus parduodami prie žiūrovų zonų, didžiausiuose šalies miestuose, o taip pat – numatytose vietose pakeliui į ralį. Visa informacija apie ralio pasus skelbiama svetainės www.hallswinterrally.lt skyriuje „Žiūrovams“.

Lenktynių metu žiūrovų ir dalyvių saugumu rūpinsis gausios įvairių tarnybų pajėgos: policininkai, ugniagesiai gelbėtojai, medikai, saugos bendrovių darbuotojai ir savanoriai – iš viso daugiau kaip 300 žmonių.

Ralio šūkis – „Mes už saugų kelią!“ siekiantis ralio varžybomis akcentuoti saugaus ir tolerantiško vairavimo svarbą kasdieniame eisme. Prie šios iniciatyvos aktyviai prisijungia ir ralio globėjas – Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija.

Žiemos raliai nepriklausomoje Lietuvoje rengiami nuo 1994 metų. Keliose pirmosiose varžybose startuodavo tik po keliolika ekipažų, o daugiau dalyvių lenktynės pradėjo sutraukti nuo 2001 metų. Šiais metais ralis vyks jau septynioliktąjį kartą.

„Halls Winter Rally 2011“ organizuoja Nacionalinis automobilių klubas, bendrovė „Pitlane“ ir Utenos rajono savivaldybė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius