-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės motociklų sporto federacijos taryboje – Lietuvos atstovė Giedrė Leskauskienė

Tarptautinėje motociklininkų federacijoje (Fédération Internationale de Motocyclisme – toliau FIM) pirmą kartą nacionalinių motociklų sporto federacijų išrinkta moteris dirbti pačioje svarbiausioje motociklininkų tarptautinėje taryboje – FIM taryboje. Tai – Giedrė Leskauskienė, Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė – praneša LMSF.
Tarptautinės motociklų sporto federacijoje taryboje – Lietuvos atstovė Giedrė Leskauskienė
Tarptautinės motociklų sporto federacijoje taryboje – Lietuvos atstovė Giedrė Leskauskienė / LMSF nuotr.

Istorinis įvykis ne tik Baltijos ir Šiaurės šalių motociklų sporto atstovams, bet ir visai pasaulio motociklų sporto šalių bendruomenei. Šį savaitgalį, Italijoje, Rimini, FIM Generalinės asamblėjos metu, į svarbiausią FIM tarybą pirmą kartą buvo išrinkta pirmoji moteris ir ja tapo mūsų šalies Lietuvos motociklų sporto federacijos (toliau LMSF) prezidentė Giedrė Leskauskienė.

„Vieną dieną supratau, kad trokštu motociklų sporto augimo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, jaučiu ir žinau, kad turiu idėjų, kurių kol kas Lietuvoje dar negalima įgyvendinti, bet įmanoma tai padaryti pasaulyje. Man norėjosi iššūkių, norėjosi, kad ir tokia maža šalis kaip mūsų būtų svarbi ir naudinga. Siekiu parodyti, kad pasaulyje galime nuveikti didelius darbus, iškart po rinkimų prie manęs priėjo ne vienas žmogus, kuris prisipažino, kad iki šiol nežinojo kur yra Lietuva“, – su šypsena pasakojo FIM tarybos narė Giedrė Leskauskienė.

FIM taryba susideda iš 15 narių: 2 generalinių direktorių, 6 pasaulio kontinentų prezidentų (Europos, Azijos, Afrikos, Šiaurės Amerikos, Pietų Amerikos, Okeanijos) ir pasaulio šalių motociklų sporto federacijų delegatų renkamų 6 FIM tarybos narių bei FIM prezidento. FIM tarybos nariai kas du metus balsuodami išrenka pusę FIM tarybos kandidatus 4 metų kadencijai. Būtent ši taryba yra svarbiausia grandis sprendžiant visų šalių motociklų sporto problemas ir diegiant naujoves pasauliniu mastu, taip pat yra reikalinga ir galinga jėga sprendžiant motociklų sporto varžybų klausimus.

FIM priklauso 116 nacionalinių motociklų sporto federacijų, iš kurių 96 balsavo FIM Generalinės asamblėjos metu. Naujai išrinkta FIM tarybos narė Giedrė Leskauskienė surinko net 82,29 % visų nacionalinių motociklų sporto federacijų palaikymo balsų taip tapusi antra daugiausiai balsų surinkusi naujai išrinkta FIM tarybos nare. Pirmoje pozicijoje į FIM tarybą išrinktas italas Giovanni Copoli surinkęs 88,54 % delegatų balsų, trečioje pozicijoje – prancūzas Sebastien Poirier surinkęs 69,79 % delegatų balsų. FIM Generalinėje asamblėjoje taip pat buvo renkamas ir FIM prezidentas, kuris buvo dar vienai kadencijai perrinktas portugalas Jorge Viegas su 99 % pritariamųjų nacionalinių federacijų balsų.

„Dirbu su sportininkais, kurie visada nori būti pirmi. Aš negaliu būti pirma trasoje, bet stengsiuosi būti pirma motociklų sporto valdyme. Be abejo turėjau didelį palaikymą iš pasaulio motociklų sporto federacijos prezidento Jorge Viegas bei Baltijos ir Skandinavijos šalių federacijų, o būti pačioje svarbiausioje FIM valdymo organų sudėtyje – ne tik puikus įvertinimas man, bet ir didžiulis žingsnis Lietuvos motociklų sporto federacijai bei bendruomenei. Tikiu, kad būtent šio posto dėka pavyks įgyvendinti daugybę naudingų, reikalingų ir sportininkams juntamų darbų“, – kalbėjo LMSF prezidentė ir nauja FIM tarybos narė Giedrė Leskauskienė.

Lietuvos motociklų sporto federacija (LMSF) taip pat labai girdima buvo dar ir praėjusiais metais FIM Generalinės asamblėjos metu, kai į FIM tarybos postą išrinkta Giedrė Leskauskienė buvo matoma dėl sėkmingai įgyvendintų projektų, vaikų ir moterų sporto skatinimo, naujų disciplinų varžybų įvedimo Lietuvoje, aktyvių iniciatyvų bei aiškios pozicijos inovatyvumo ieškojimuose. Tobulėjimas, bendruomenės stiprinimas ir tikslų siekimas aiškia kryptimi – pagrindinės LMSF komandos taisyklės, todėl nenuostabu, kad visa Lietuvos motociklų sporto bendruomenė su dideliu džiugesiu priėmė šią naujieną.
„Esu labiausiai laiminga dėl naujų galimybių mūsų šaliai, esu pasiruošusi įgyvendinti kuo daugiau užsibrėžtų tikslų“, – užtikrintai sakė nauja FIM tarybos narė Giedrė Leskauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius