-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taškai F-1 lenktynėse gali būti dvigubinami ne viename, o trijuose etapuose

Po naujų F-1 taisyklių paskelbimo daugelis komandų išreiškė nepasitenkinimą dėl dvigubinamų taškų kiekio paskutinėse kito sezono lenktynėse. Tačiau F-1 vadovybė nesirengia šios naujovės atsisakyti. Priešingai, žadama, kad lenktynių, kuriose bus dalijami dvigubi taškai, tik daugės.
Bernie Ecclestone'as
Bernie Ecclestone'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taškus nori dvigubinti trijuose etapuose

F-1 vadovas Bernie Ecclestone`as pareiškė, kad dvigubą taškų kiekį pilotai gali gauti ne už paskutiniąsias lenktynes Abu Dabyje, bet net už tris paskutinius etapus. Kol kas šis siūlymas nepatvirtintas, bet bus svarstomas kitą mėnesį. B.Ecclestone`as tikisi, kad toks sprendimas išlaikys intrigą iki pat sezono pabaigos.

„Sausį vyks Strategijos grupės susirinkimas, kuriame bus sprendžiamas šios taisyklės likimas. Aš siūlau, kad taškai turėtų dvigubėti trejose paskutinėse lenktynėse. Priimsime konkretų sprendimą. Arba taškus dvigubiname trijuose etapuose, arba taškų dvigubinimo atsisakome visiškai“, – sakė F-1 vadovas.

F-1 lenktynės Ostine
F-1 lenktynės Ostine

Pažėrė kritikos

Vienas pirmųjų planuojamą paskutinio etapo taškų dvigubinimo sistemą sukritikavo šių metų F-1 čempionas Sebastianas Vettelis. Jo teigimu, ši absurdiška taisyklė, susiklosčius nepalankioms aplinkybėms, paskutiniame etape kuriai nors komandai gali kainuoti čempiono titulą.

„Gerbiu senąsias F-1 taisykles ir nesuprantu naujųjų. Tai nelogiškas sprendimas, prasilenkiantis su logika“, – apie dvigubus taškus paskutiniame etape nuomonę išsakė F-1 čempionas.

Sebastianas Vettelis
Sebastianas Vettelis

Tiesa, kol kas neaišku, kaip komandos sureaguos išgirdusios, kad siūloma taškus dvigubinti paskutiniuose trijuose etapuose Jungtinėse Amerikos Valstijose, Brazilijoje ir Abu Dabyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius