Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tavisa Racing Team“ į lenktynes Sacharoje vyksta su Lietuvoje kurtu automobiliu

Kovo viduryje Afrikoje, Tunise įvyks Fenikso ralis, kuriame prie starto stos ir lietuviai. Savo jėgas Sacharos smėlynuose nusprendė išbandyti „Tavisa Racing Team“ komandos duetas – Vaidotas Paškevičius ir Audrius Matuolis, rašoma komandos pranešime.
„Tavisa Racing Team“
„Tavisa Racing Team“ / Komandos nuotr.

Startuos Lietuvoje kurtu automobiliu

Vaidoto Paškevičiaus ir Audriaus Matuolio ekipažas Fenikso ralyje lenktyniaus visiems lietuviams gerai žinomu „Seat Leon Dakar“ automobiliu. Nors šis lietuvių konstruktoriaus Dariaus Biesevičiaus kūrinys du kartus važiavo Dakaro ralyje Pietų Amerikoje, sportiniai kilometrai Sacharos dykumoje bus pirmieji Afrikos žemyne.

„Padarėme tokią avantiūrą ir nusprendėme išvažiuoti į dykumą, į Fenikso ralį Tunise. Šios varžybos yra maratoninės. Kilometrų greičio ruožuose bus apie pusantro tūkstančio, tad laukia nemažas iššūkis tiek automobiliui, tiek mechanikams, tiek visai komandai. Labiausiai neramu dėl COVID-19 situacijos, nes ji mažiausiai prognozuojama. O šiaip esame pasiruošę – automobilis buvo pilnai perrinktas, tad jau sekmadienį mūsų mechanikai pajuda į Afriką“, – kalbėjo Vaidotas Paškevičius.

„Tavisa Racing Team“ komandos lenktynininkui Vaidotui Paškevičiui Afrikoje kelio knygą skaitys laikinai į šturmano vietą sėdantis Audrius Matuolis. Pagrindiniu komandos mechaniku išliko Kęstutis Jakubianecas.

Lenktynės dykumoje bus naujiena visai komandai

Pasak Vaidoto Paškevičiaus, idėja keliauti į lenktynes Afrikoje gimė po to, kai buvo atšauktas pirmasis šių metų „Perimetro“ etapas Lietuvoje. Anot lenktynininko, kalendoriuje atsirado didelis laikotarpis be varžybų, tad ekipa nusprendė, kad metas išmėginti savo sugebėjimus kitame žemyne.

„Mano šturmanui tokio tipo varžybos, kur nėra medžių, miško kvartalinių linijų, o visur vien smėlis ir dykuma, bus pirmosios. Man kaip pilotui tokiose sąlygose lenktyniauti taip pat teks pirmą kartą, tačiau turėjau treniruočių Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Maroke. Važiavimo kopomis pagrindus turiu, bet koviniu režimu taip pat bus pirmas kartas.

Būtent dėl šios priežasties mūsų pagrindinis tikslas yra finišas. Galų gale ir mūsų automobilis nėra konkurencingas kovoti su „Toyota Hilux“ gamykliniais bolidais. Svarbiausia bus pasisemti patirties ir pasiekti finišą. Toks yra pagrindinis mūsų planas. Tikimės, kad atlaikysime ir patys, ir technika“, – mintimis dalijosi Vaidotas Paškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius