Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teksase – naujos „MotoGP“ intrigos

Ar Marcas Marquezas pamirš nesėkmę Katare? Kiek parako dar turi Valentino Rossi? Ar Losaile „Ducati“ parodė visą potencialą? Tai svarbiausios intrigos prieš savaitgalį vyksiantį antrąjį „Moto Grand Prix“ etapą.
Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare
Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare / „Scanpix“ nuotr.

Visą įdomiausią veiksmą iš Amerikų GP Teksaso trasoje tradiciškai parodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas, šeštadienį tiesiogiai transliuodamas kvalifikacijas, o sekmadienį – visų trijų klasių lenktynes.

Pati didžiausia naujiena prieš antrąjį čempionato etapą – „Honda“ lenktynininko Danielio Pedrosos trauma. Po Kataro lenktynių 26-ių „MotoGP“ etapų laimėtojas prisipažino, kad jau visus metus lenktyniauja jausdamas pasikartojantį rankos skausmą. Praėjusį penktadienį Madride D. Pedrosai atlikta jau trečia tos pačios rankos operacija, o dėl reabilitacijos teks praleisti mažiausiai du etapus – Teksase ir Argentinoje.

„Scanpix“ nuotr./Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare
„Scanpix“ nuotr./Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare

Visas „MotoGP“ pasaulis tikėjosi, kad D. Pedrosą per šias lenktynes pakeis 2012-ųjų pasaulio čempionas Casey Stoneris, tačiau australas greitai nutildė visus gandus, teigdamas, kad už Atlanto nepasirodys, o jį visiškai tenkina ir „Honda“ techninių naujovių bandytojo vaidmuo. Todėl per artimiausias lenktynes šalia M. Marquezo „Honda“ komandoje važiuos kitas testuotojas, nemažai „MotoGP“ patirties turintis japonas Hiroshi Aoyama.

Pats M. Marquezas prieš Teksaso lenktynes tvirtino, kad nori kuo greičiau pamiršti nesėkmingą čempionato startą. Ispanas Kataro „Grand Prix“ pradžioje po kontakto su varžovu nukrito į rikiuotės pabaigą ir, nepaisant visų titaniškų pastangų ir daugybės lenkimų, liko už podiumo ribų (5 pozicija).

„Scanpix“ nuotr./Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare
„Scanpix“ nuotr./Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare

Pirmas čempionato etapas puikiai iliustravo, kad į „Honda“ ir „Yamaha“ tarpusavio batalijas šį sezoną su visa jėga įsiverš „Ducati“. Naujas Italijos koncerno motociklas kol kas pranoksta pačius drąsiausius lūkesčius, o didžiulį potencialą patvirtino Andrea Dovizioso ir Andrea Iannone's ant Losailo trasos podiumo pasipylę šampano purslai.

Vis dėlto „Ducati“ Katare taip ir neaplenkė tikros „MotoGP“ legendos V. Rossi. 36-erių italas jau yra vyriausias čempionato dalyvis, bet vis dar nestokoja nei jėgų, nei motyvacijos siekti naujų pergalių. Rimta paskata yra ir tas faktas, kad V. Rossi šiemet gali 10-ą kartą tapti pasaulio čempionu.

„Scanpix“ nuotr./Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare
„Scanpix“ nuotr./Pirmosios 2015-ųjų sezono „Moto GP“ lenktynės Katare

Žemesnėse klasėse kol kas aiškumo gerokai mažiau nei tarp galingiausių motociklų. „Moto2“ lenktynėse Katare netrūko dramų, o nesėkmės ištiko du pagrindinius čempionato favoritus Esteve Rabatą ir Johanną Zarco. Tai leido pirmąją pergalę iškovoti vokiečiui Jonui Folgeriui, tačiau kokybiškai kitokioje Teksaso trasoje galima tikėtis ir visai kitokio scenarijaus.

Jei pirmas etapas bus kai kas panašaus į lakmuso popierėlį, šis „Moto3“ sezonas bus dar įspūdingesnis už praėjusį. Katare iki paskutinio rato kartu važiavo net 15 motociklininkų, o tai reiškia, kad kiekvienos šios klasės lenktynės bus tikras košmaras lažybų gerbėjams.

„MotoGP“ transliacijos

Šeštadienis, balandžio 11 d.: 21.30 val. „MotoGP“ 4-a treniruotė, 22.05 val. „MotoGP“ kvalifikacija, 23.00 val. „Moto2“ kvalifikacija. Sekmadienis, balandžio 12 d.: 20.15 val. „Moto2“ lenktynės, 21.50 val. „MotoGP“ lenktynės, 1.00 val. (pirmadienį) „Moto3“ lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius