Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teorinė galimybė: ar Benediktas Vanagas Dakaro „Hilux“ parduos Edvinui Juškauskui?

„Samsonas Rally Rokiškis“ žiūrovai gana netikėtai ralio trasose pamatė du Dakaro „Hilux“. Vienu važiuoja „Inbank team Pitlane“ komandos pilotas Benediktas Vanagas. Kitu – Edvinas Juškauskas. Tačiau nereikėtų atmesti galimybės, kad į Dakarą abu pilotai važiuos kitais bolidais.

Ką ralyje veikia du juodi „Hilux“

Su Rokiškyje pasirodžiusiu Dakaro bolidu „Toyota Gazoo Racing Hilux“ B.Vanagas 2019 metais užėmė rekordinę Baltijos šalyse 11 vietą Dakaro ralyje. B.Vanagas „Samsonas Rally Rokiškis“ atlieka ypatingas pareigas – važiuoja nuliniu ekipažu. Sportininkas su šturmanu Mindaugu Čepuliu važiuoja prieš pat pirmuosius ralio dalyvius ir stebi, ar žiūrovai nepažeidžia taisyklių, vertina trasos tinkamumą lenktynėms. Pirmuoju nuliu pažymėtas ekipažas taip pat žiūrovus įspėja apie netrkus prasidėsiančias varžybas – vos po 5 minučių nuo jų starto trasas skrodžia lenktynių lyderiai.

Kitu „Hilux“ važiuoja Edvinas Juškauskas su Dakaro kariu Šarūnu Palioku.

Ryčio Šeškaičio nuotr./E.Juškauskas ir Š.Paliokas
Ryčio Šeškaičio nuotr./E.Juškauskas ir Š.Paliokas

Iš viso „Inbank team Pitlane“ per pirmąją ralio dieną įveikė 44 km. Komandos pilotas B.Vanagas teigia, jog pirmieji greičio ruožai nebuvo ypač sudėtingi, tačiau iššūkį sukūrė permainingi orai.

Kur kas daugiau įspūdžių patyrė antrasis šių metų Dakaro dalyvis Edvinas Juškauskas, taip pat vykdantis saugumo misiją. Klasikinio ralio trasos daugkartiniam ralio maratono dalyviui pasirodė ypatingai trumpos – tarsi sprintas lyginant net su trumpiausiais bajų greičio ruožais. E.Juškauskas teigia nė nespėjęs suprasti, kada prasideda greičio ruožas, nes vos po kelių minučių šis jau baigiasi.

Kur gali nuvesti B.Vanago ir E.Juškausko tandemas?

15min pasiekė žinios, kad B.Vanagas norėtų savo dabartinį „Hilux“ parduoti E.Juškauskui, o pats svajoja apie gamyklinį naujesnės kartos bolidą.

Benediktas Vanagas atsakė, kad tokia teorinė galimybė yra, nes komanda bando kalbėtis ir su "Toyota", ir su "Overdrive". Tačiau svajoti reikia atsakingai. Juo labiau, kad ekonominė situacija pasaulyje įtempta:

„Samsonas Rally Rokiškis“ vyksta Rokiškio ir Zarasų apylinkėse liepos 31 – rugpjūčio 1 dienomis. Šios varžybos yra ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos ralio čempionatų bei „Baltic Rally Trophy“ etapas.

Lenktynėse žiūrovai pamatys abu Dakaro bolidus, Lietuvos ralio čempionato favoritus bei užsienio lenktynininkus: WRC2 važiuojantį Nikolay Gryazin, dukart Europos ralio kroso čempioną Reinis Nitišs, Suomijos čempioną Teemu Asunmaa, kylančią ralio žvaigždę keturiolikmetį Hubert Laskowski.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius