Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tituluočiausias Palangos lenktynių pilotas Ramūnas Čapkauskas žada kaip niekad įdomią kvalifikaciją

Ramūnas Čapkauskas – vienas iš nedaugelio „Aurum 1006 km“ lenktynių dalyvių, nepraleidusių nė vienų lenktynių, dar vadinamų lietuviškuoju Le Manu. Taigi šiemet Ramūnas Palangoje startuos 21-ąjį kartą ir šis startas bus labai ypatingas.
Dvi legendos: Audrius Gelžinis ir Ramūnas Čapkauskas
Dvi legendos: Audrius Gelžinis ir Ramūnas Čapkauskas / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Ir ralyje, ir žiedinėse lenktynėse dalyvaujantis Ramūnas Čapkauskas, regis, iki šio buvo išbandęs visus įmanomus automobilius: nuo BMW ir „Cupra TCR“ iki „KIT Car“ bei „Aquila“. Todėl šiais metais užleidęs DHL komandoje savo vietą sūnui Titui, Ramūnas priima dar vieną iššūkį. Iki Palangos lenktynių Ramūnas dar nebuvo važiavęs „Porsche“.

Taip, tai pirmas kartas Ramūnui, tačiau „1006 km“ nugalėtojas, Lietuvos ralio čempionas ir autosporto guru dėl to labai nesijaudina:

„Šiuo automobiliu dar nevažiavau nė vieno metro, nesu buvęs testuose. Tai bus pirmos mano treniruotės ir lenktynės su Porsche GT3. Todėl man labai smalsu ir įdomu, kaip visuomet, kai išbandai kažką nauja“.

Ramūnas prieš šį startą ganėtinai ramus, nes jam yra tekę važiuoti ir galingesniais ir sudėtingesniais automobiliais:

„Automobilis surinktas gamykloje, o ne kur nors garaže, puikiai žinau j technines charakteristikas, taigi su juo viskas turėtų būti aišku, tik prireiks šiek tiek laiko. Pavažiuosiu ketvirtadienio ir penktadienio treniruotėse, o tada bus įdomioji dalis – kvalifikacija“, – kuria intrigą Ramūnas Čapkauskas.

Jis turi omeny, kad šemet lenktynėse startuoja keturi panašaus pajėgumo „Porsche GT3“, kurių galingumas skiriasi visai nedaug. Tai „Porsche club by LG Oled“ (Nr.5), „Dynami:t Energy by Baltic Petroleum“ (Nr. 53), „Circle K Milesplus Racing Team“ (Nr.71) ir „Vytautas gazuotas“ (Nr. 77) komanda, kuriai ir atstovauja Ramūnas Čapkauskas.

„Visos keturios komandos turi puikių pilotų, galinčių važiuoti itin greitai, todėl penktadienio kvalifikacija bus labai įdomi, – svarsto R.Čapkauskas. – Galvoju, kad lems kelios dešimtosios sekundės“.

Tiesa, „Circle K“ ir komandos „Porsche“ yra viena karta naujesnis, turi šiek tiek daugiau galios. Todėl, Ramūno teigimu, kai šiuo automobiliu važiuos daugkartinis Palangos lenktynių laimėtojas Jonas Gelžinis, jį pavyti bus labai sunku.

„Kita vertus, žinome, kad Jonas kiekvieną mėnesį nevažiuoja. Tai gal bus šiek tiek atpratęs nuo automobilio. Žinome ir Roko Baciuškos galimybes, jis važiuoja Pasaulio ralio kroso čempionate. Todėl negalėčiau prognozuoti nei kvalifikacijos, nei lenktynių nugalėtojo“, – apibendrino R.Čapkauskas.

Beje, kodėl Ramūnas nevažiuos „Cupra TCR“? Negi visiškai užleido vietą sūnu Titui?

„Dar nežinodamas, kad važiuosiu Vytautas Gazuotas komandoje, savo vietą jau buvau atidavęs sūnui. Nes Titas turėjo važiuoti su Jurgio Adomavičiaus Bunastos komanda, tačiau šiai komandai startuoti sutrukdė karantino reikalai. Todėl norėjau suteikti galimybę sūnui, aš daug dėmesio skiriu jo treniruotėms ir tobulėjimui ir žiede, ir ralyje.

Jų DHL komanda susidėliojo labai gražiai. Kartu su Titu važiuoja jo klasiokas Henrikas Matijošaitis. Ir latvis Valters Zviedris, kuris yra komandos vėliavnešys. O Audrius Stasiulevičius mano komandoje važiuoja jau 4 metai. Taigi labai įdomi, greita komanda. Tegul jie džiaugiasi TCR, o aš važiuosiu Porsche su brandžių lenktynininkų kompanija“.

Vos prieš savaitę Ramūnas su Titu „Mitsubishi“ skriejo Žemaitijos ralio vieškeliais, o dabar lenktyniaus laikinoje Palangos asfalto trasoje. Koks didžiausias iššūkis patyrusiam lenktynininkui?

„Aš neturiu kažkokio vieno iššūkio. Mano požiūris į automobilių sportą visad buvo toks, kad turiu daryti tiek, kiek sugebu. Pasaulio juk nenustebinsime, turime būti tiesiog kiekvienas savo vietoje ir daryti tai, ką geriausiai mokame. Kai viską darai racionaliai, viskas ir pavyksta.

Pabandysiu pabūti ir lenktynininku, ir Vytautas Gazuotas komandos treneriu. Nors šie vyrai juk labai patyrę ir tituliuoti. Arūnas Strumskis yra puikus lenktynininkas, Lietuvos ralio čempionas, ankčiau lenktyniavęs Subaru. Linas Skardžiukas yra buvęs Arūno šturmanas, taigi matęs ir šilto ir šalto. Mindaugas Platūkis važiavęs daugybę lenktynių. Skirtumas tarp manęs ir jų tik toks, kad dabar aš per metus važiuoju daugiau lenktynų. Taigi mūsų komanda įdomi ir galinti bet kada iššauti“, – juokiasi Ramūnas Čapkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius