Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečiąją „Dream 2 Drive“ atrankos savaitę peržengta svarbi psichologinė riba

Trečioji virtualių žiedinių lenktynių čempionato „Dream 2 Drive“ atrankos savaitė pasižymėjo itin gerais rezultatais ir aktyvių latvių bei estų įsitraukimu.
„Dream 2 Drive“
„Dream 2 Drive“ / Projekto partnerio nuotr.

Iki šiol visi pirmaujantys dalyviai važiavo 1 minutę ir 23 sekundes ir niekaip negalėjo iš jos „išlipti“. Tai yra švelnus pasakymas, nes praėjusių metų finalininkas ir šių metų atrankos lyderis Edvinas Žadeikis jau artėja prie kitos ribos. Šalia jo pavardės rezultatų lentelėje puikuojasi 1:22.330. Klaipėdiečiui ant virtualaus galinio buferio lipa taip pat vienas iš praėjusių metų lyderių Justinas Saldukas (1:22.935). Praėjusios savaitės lyderis Povilas Klimanskas dabar yra trečias (1:23.102).

Virtualioje Rygos Bikerniekų trasoje pasirodo vis daugiau lenktynininkų iš Latvijos ir Estijos. Šiuo metu tarp 16 greičiausių atrankos dalyvių rikiuojasi du latviai ir du estai. Vienas iš jų organizatoriams prasitarė, kad paskutinę atrankos savaitę reikėtų laukti daug didesnio antplūdžio iš mūsų kaimynų.

Svarbu, kad šiemet atrankoje fiksuojamas ne greičiausias vieno rato įveikimo laikas. Sistema užfiksuoja tris lenktynininko greičiausius ratus be klaidų ir išveda jų vidurkį. Pagal tai, kiek nedaug skiriasi lyderių greičiausio vieno rato ir trijų ratų įveikimo vidurkis, galima sakyti, kad jie labai gerai išlaiko greitą ir pastovų tempą.

Iš viso per tris savaites Rygos Bikerniekų trasoje važiavo 74 dalyviai. Atranka tęsis iki gegužės 18 dienos. Visi dar nevažiavę gali registruotis čia ir patekti į įspūdingą TOP16 etapą.

Po atrankos 16 greičiausiųjų pateks į du atkrentamuosius „Dream 2 Drive“ čempionato pusfinalio etapus. Pirmasis vyks gegužės 25-26 dienomis. Jį sudarys psichologiniai bei fiziniai testai ir slalomo važiavimai su tikru lenktyniniu automobiliu. Antrasis etapas vyks birželio 1–2 dienomis, kai dalyviai pirmąkart susitiks kontaktinėse lenktynėse. 8 lenktynininkai, per šiuos etapus surinkę daugiausiai taškų, pateks į didįjį „Dream 2 Drive“ finalą. Lemiamose lenktynėse TOP8 susitiks birželio 8-9 dienomis.

Daugiausiai taškų surinkęs lenktynininkas oficialiai taps naujuoju Baltijos šalių virtualių žiedinių lenktynių „Dream 2 Drive” čempionu. Kartu su prizu jis gaus lenktynininko licenciją, visą lenktynėms reikalingą aprangą, asmenines automobilių sporto trenerio Jono Dereškevičiaus pamokas ir vietą profesionalioje lenktynių komandoje. Su ja ir greitu „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu naujasis virtualių lenktynių čempionas dalyvaus svarbiausiose šių metų Baltijos šalių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius