Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiąjį „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapą Kaune laimėjo Andrius Čibirka

Šeštadienį, rugsėjo 14 d. Kauno prekybos miestelio „Urmas“ teritorijoje vykusį trečiąjį „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapą laimėjo 3 serijos BMW vairuojantis „BMW Fan“ klubo narys Andrius Čibirka. Antras liko „Nissan Silvia“ važiuojantis „RBS Motorsport“ komandos atstovas Evaldas Kovalenka, trečias – „14 Motoring“ narys Erikas Ulasas su 3 serijos BMW.
Andrius Čibirka
Andrius Čibirka / (Edgaro Buiko nuotr.)

Kaip po apdovanojimų kalbėjo A.Čibirka, laimėti gimtajame mieste yra smagu, tačiau varžytis su modernius ir galingus šiuolaikinius bolidus vairuojančiais sportininkais. Anot jo, net ir tokiai trasai jo automobilis jau nėra tinkamas.

Klausiamas apie tai, ar galvoja keisti automobilį prieš kitą sezoną 2012 m. šalies „drifto“ karalius atsakė trumpai – „galvosim“. Taip pat patikino, kad iš „drifto“ trauktis artimiausiais metais neketina. „Tikrai ne. Turbūt iki pat senatvės“, – juokėsi šeštadienio varžybų nugalėtojas.

(Edgaro Buiko nuotr.)/Andrius Čibirka
(Edgaro Buiko nuotr.)/Andrius Čibirka

Kitaip nei treniruotės kvalifikacija ir poriniai važiavimai jau neapsėjo be įspūdingų, nors ir laimingai pasibaigusių avarijų. Neabejotinas publikos numylėtinis „Ford Siera“ važiavęs Irmantas Binkis įvažiuodamas į apsisukimą aštuoniukės pabaigoje apvertė betoninį atitvarą. Sedanui padaryta žala minimali – tik aplamdytas galinis buferis.

(Edgaro Buiko nuotr.)/Tado Adomaičio avarija
(Edgaro Buiko nuotr.)/Tado Adomaičio avarija

Jau pirmajame TOP16 važiavime įsismarkavęs „NP Team“ kolektyvo narys Tadas Adomaitis per greit atlėkęs į pirmąjį posūkį galu užkabino betoninį atitvarą. To rezultatas buvo smūgiai priekiu ir šonu, po kurių iš automobilio variklio skyriaus pasipylė eksploataciniai skysčiai. Vairuotojas incidento metu nenukentėjo, tačiau kol buvo tvarkoma trasa ir iš trasos šalinamas automobilis, varžybos buvo sustabdytos 20 min.

VIDEO: Tado Adomaičio avarija TOP16 poriniuose važiavimuose

Puikiai šeštadienį važiavęs „DriftDevil“ komandos narys Kęstutis Kelpša tapo efektingiausio pasitraukimo iš varžybų autoriumi po to, kai įvažiuodamas į lėčiausią trasos posūkį sulankstė savo 3 serijos BMW „Compact“ keleivio pusės pakabą. Į serviso zoną jis taip ir išvažiavo bolidui velkant įstrigusį nesisukantį galinį ratą.

Itin agresyviai gimtajame Kaune važiavęs „Drifter.lt“ komandos narys Timas Simniška prasiskynė sau kelią iki pat pusfinalio, tačiau čia pralaimėjo tradiciškai visą dieną be klaidų važiavusiam A.Čibirkai.

(Edgaro Buiko nuotr.)/TOP8: Andrius Vasiliauskas priea Timą Simniaką
(Edgaro Buiko nuotr.)/TOP8: Andrius Vasiliauskas prieš Timą Simnišką

Tokios jo nesėkmės paliktus padarinius savo kailiu patyrė šį kartą mažajame finale važiavęs E.Ulasas. Po svorio persimetimo antrajame posūkyje T.Simniška priekiu kabino latvio bolido galą. „Drifter.lt“ komandos „Lexus SC300“ po smūgio eilinį kartą pametė buferį, o priešininkui skilo galinis žibintas.

VIDEO: Trečiasis „Autoplius Lietuvos drifto čempionato“ etapas Kaune

Efektingiausia trečiojo etapo dvikova tapo to paties T.Simniškos ir „Startline“ komandos nario Andriaus Vasiliausko susitikimas TOP8 etape. Pastarajam vairuotojui numušus kūgelį antrojo važiavimo metu Timas apsisuko lėčiausioje trasos dalyje ir buvo skelbiamas pakartojimas. Jį galiausiai laimėjo „Drifter.lt“ komandos narys.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius