Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiame Dakaro etape prasidės aukštikalnių ligos

Kiekvieno Dakaro ralio pradžioje pirmi du ar trys etapai būna paprastesni, juos be didesnių problemų įveikia kone visi startavusieji. Tačiau vienas etapas pačioje pradžioje, kaip kažkada pasakė Antanas Juknevičius, būna skirtas nepasiruošusiųjų išmetimui. Šiemet „atmetimo“ etapas, pagal patyrusių šturmanų vertinimus, vyks ketvirtadienį, o puiki įžanga į jį – trečiadienis.
Trečias Dakaro etapas iš Tukumano į Chuchujų
Trečias Dakaro etapas iš Tukumano į Chuchujų

Bendras trečio etapo kilometražas, vertinant Dakaro kontekste, nėra išskirtinis – 780 kilometrų atstumas nuo vieno bivako Tukumane iki kito Chuchujuje, o tarp jų dar įsiterpęs 364 km ilgio greičio ruožas.

Tačiau jame dalyviai susidurs su pirmomis bekelės atkarpomis, o kalnai įvarys ligą daugeliui. Ekipažai startuos vos 280 metrų aukštyje virš jūros lygio ir per kelias valandas pakils beveik iki 5 kilometrų, kur tiek automobiliams, tiek žmonėms kvėpuoti tampa gerokai sunkiau.

Kiekvienas organizmas į aukščio pakitimus reaguoja skirtingai, bet garantuoju, kad niekas nesijaus geriau nei normaliame aukštyje

„Išretėjęs oras, skaudanti galva, apetito praradimas, nuotaikos praradimas, sumažėjusios jėgos“, – didžiulio aukščio galimai sukeliamus simptomus vardina „CRAFT Bearings“ komandos lenktynininkas A.Juknevičius.

„Kiekvienas organizmas į aukščio pakitimus reaguoja skirtingai, bet garantuoju, kad niekas nesijaus geriau nei normaliame aukštyje. Nepaisant to, šis etapas mums svarbus kitu atžvilgiu – prasideda pirmoji bekelė, o čia mes, priešingai nei dauguma klasikinio ralio mokyklos sportininkų, jausimės gerai nepaisant aplinkos trikdžių. Tikimės, jog gerai pernešime kalnus, technika veiks nepriekaištingai ir pasistengsime išnaudoti savo privalumus tokio tipo trasoje“, – užtikrintai apie laukianį išbandymą kalbėjo aštuntą kartą Dakaro trasomis važiuojantis lenktynininkas.

Benediktas Vanagas savo ruožtu atskleidė, kad aukštikalnėms jų komanda ruošiasi vartodama specialius vaistus.

„Mintys apie aukštikalnes nekokios. Jos veikia visus, tik vienus labai blogai, o kitus – tik blogai. Per trumpą laiką pakilsim nuo jūros lygio iki 5 km aukščio. Jau 3 dienas geriame specialius vaistus, kurie mažina skysčius organizme. Jie yra varantys šlapimą, tad reikia elgtis atsargiai ir nevartoti jų prieš greičio ruožą. Taip pat yra preparatas, kurį naudosime prieš pat išvažiuojant – jis pradeda veikti po 6 valandų. Manau, kad kažkaip susidėliosim. Sebastianas mėnesį miegojo specialioje palapinėje, kurioje išretintas oras – manau, jis pakankamai gerai pasiruošęs“, – apie ekipažo pasiruošimą aukštikalnėms kalbėjo Benediktas Vanagas.

VIDEO: Benediktas Vanagas: „Trečias greičio ruožas bus sudėtingas ir mums, ir technikai“

Trečiadienį pirmieji startuoja motociklai ir keturračiai – jie lenktynes pradeda 11.40 val. Lietuvos laiku. Automobiliai ir bagiai į trasą pajuda 14.36 val., sunkvežimiai – 16.30 val.

Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas lenktynes pradės iš 19-os pozicijos 15 val. 20 min., Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu – iš 24-os (15 val. 26 min.), o Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu – iš 71-os (15 val. 54 min. 30 sek.).

VIDEO: Antrasis Dakaro etapas
VIDEO: Antanas Juknevičius: „Sunkumai mums palankūs“
VIDEO: Dakaro ralis: svarbiausi faktai ir istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius