Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiame Europos drifto čempionato etape tarp TOP 10 geriausių – Lietuva

Praėjusį savaitgalį Rygoje įvyko trečiasis Europos čempionato etapas. Į Bikerniekų trasą atvyko net 60 sportininkų, o Lietuvą atstovavo Benediktas Čirba, Andrius Čibirka ir Andrius Vasiliauskas, rašoma pranešime.
Europos drifto čempionatas
Europos drifto čempionatas / Emilijos Paliulytės nuotr.
Temos: 2 Latvija Driftas

Penktadienį įvyko dvi treniruotės, o geriausiai sekėsi tiems sportininkams, kurie jau buvo važiavę šioje trasoje. Kvalifikacijoje nugalėjo favoritu laikytas airis Jamesas Deane, surinkęs 95,7 taško iš 100 galimų. Vos vienu tašku atsiliko lenkas Grzegoržas Hypki, o trečią vietą po itin atkaklios kovos užėmė pernai metų čempionas Adamas Zalewski.

Puikiai kvalifikacijoje pasirodęs B.Čirba surinko 89,3 taško ir užėmė 9-ąją vietą. A.Čibirka ir A.Vasiliauskas surinko atitinkamai 65,7 bei 64,3 taško, tačiau šių rezultatų neužteko norint patekti į Top 32 kovas.

VIDEO: Benedikto Čirbos važiavimai Bikerniekų trasoje

Jei kvalifikacija vyko kaitinant saulei, tai poriniai važiavimai prasidėjo stipriai lyjant. Top 32 kovose B.Čirba įtikinamai nugalėjo Vokietijos pilotą Maxą Heindrich ir Top 16 važiavimuose susitiko su Haroldu Valdma iš Estijos. Važiuojant ant šlapios dangos mažiau klydo H.Valdma, tad teisėjai pergalę skyrė estui.

Trečiame Europos drifto čempionato etape nugalėjo J.Deane finale įveikęs G.Hypki, trečias liko Krzysztofas Romanowski, ketvirtas A.Zalewski.

Bendroje įskaitoje B.Čirba iš 27-os vietos pakilo į 22-ą, o A.Vasiliauskas iš 14-os nukrito į 24-ą. Nacionalinėje įskaitoje Lietuva pakilo į šeštą vietą.

Artimiausias Europos čempionato etapas vyks rugpjūčio 17–19 dienomis Torunėje, Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius