Trečioji Dakaro diena baigėsi: TOP5 svarbiausi įvykiai

Trečioji Dakaro diena pažėrė nemažai netikėtumų. Iš lenktynių pasitraukė ne vienas lyderis, netrūko akmenų pridarytos žalos, avarijų bei nelaimių. Pristatome 5 svarbiausios šios dienos įvykius.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

1. Sunki, bet sėkminga A.Gelažninko diena

Finiše motociklininkas Arūnas Gelažninkas atrodė pavargęs, tačiau teigė, kad diena buvo nebloga – jis finišavo 32-oje pozicijoje. Nors turėjo ir gerų, ir blogų naujienų.

„Šiandien diena dvejopa: ir labai gera, ir nelabai gera. Sumušiau stipriai savo kelį, gavau iš akmens, koja dabar tikrai labai skausminga, ištinus ir sunkiai lankstosi, bet, greičiausiai, tai tik stiprus sumušimas ir per pora dienų turėtų praeiti“, – tikisi profesionalus lenktynininkas.

VIDEO: A.Gelažninkas apie sumuštą koją: tikrai labai skausminga, ištinus, sunkiai lankstosi

Sportininkui nepavyko išvengti ir kritimo, buvo prispaudęs motociklas, bet A.Gelažninkas labiausiai gailisi dėl prarastų kelių minučių.

„Greičio ruožo gale neradome vieno punkto, prisukau 30 km, o punktas nerastas. Kiek kalbėjome, daug kam taip nutiko“, – kalbėjo sportininkas.

Po trijų dienų motociklininkas bendroje įskaitoje užima 35 vietą.

2. „Agrorodeo“ finišas be padangos

Nemažai brangaus laiko Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno komanda prarado etapo viduryje. Ekipažui teko keisti suskaldytus net 6 ratus ir pakirstas padangas.

Nesėkmės neapleido iki finišo – jį duetas kirto su sudraskyta padanga. Finišą antradienį jie pasiekė būdami 32-oje vietoje.

3. Lyderių pasitraukimai: S.K.Al Qassimi avarija ir V.Vasiljevo gaisras

Vienas iš Dakaro ralio favoritų, arabas šeichas Khalidas al Qassimi buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. Jis keletą kartų virto ir smarkiai sudaužė savo „Peugeot“ bagį. Pilotas ir šturmanas rimtesnių sužeidimų nepatyrė, tačiau Dakaras jiems baigtas.

Netrūko ir ugnies: užsidegė ruso Vladimiro Vasiljevo MINI. Niekas nenukentėjo, tačiau Dakaras baigėsi ir jam.

Padėti sportininkui buvo sustojęs Benediktas Vanagas. „Tokios yra taisyklės – jei matai, kad kažkam reikia pagalbos, privalai sustoti. Prie jų praleidome penkias minutes, kurios turėtų būti išskaičiuotos iš rezultato“, – komentavo B.Vanagas.

4. Kraupi Adrieno Van Bevereno avarija

Vienas iš motociklininkų klasės lyderių Adrienas Van Beverenas griuvo, kaip skelbiama, jau 3-iajame kilometre. Sportininkas buvo sąmoningas, kuomet medikai jį išgabeno į bivaką.

Iki avarijos jis stabiliai važiavo 13 vietoje. Nuo lyderio atsiliko 13 min. 1 sek. Po pirmojo ruožo prancūzas buvo 10 vietoje, o jo galimybės gerai pasirodyti buvo vertinamos itin teigiamai.

Kaip vėliau paaiškėjo, motociklininkui lūžo raktikaulis bei sužalotas klubas. Jis išgabentas į ligoninę Tabuke.​​​

5. Dar vienas sėkmingas E.Juškausko ir A.Paliukėno pasirodymas

Trečiajame greičio ruože Dakaro naujokų Edvino Juškausko ir Aisvydo Paliukėno ekipažas nuo „Kreda“ komandos atsiliko 34 sekundes. Šie vyrukai pasirodymu stebina jau trečią dieną iš eilės.

Biškį turėjome reikaliukų, buvo dingęs gazas, sugaišom 8 minutes kalibravimui. Ta procedūra trunka daug kartų trumpiau, bet nuo pirmų „Toyota Hilux“ testų tą problemą buvom pamiršę, kalibravimą irgi. Keitėm ratą. Ir buvom sustoję paskutinėje dalyje patikrinti įtartino garso“, – „Heston MRO Team Pitlane“ ekipažo naujienomis pasidalijo B.Vanagas.

VIDEO: Penki svarbiausi sausio 7-osios dienos įvykiai Dakare: pokalbis su Sauliumi Jurgelėnu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius