Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 12 /16:08

Trečioji Maroko ralio diena pažymėta puikiais lietuvių rezultatais

Trečiame Maroko ralio greičio ruože nuo bivuako iki greičio ruožo starto reikėjo važiuoti 76 km, greičio ruožo ilgis – 340 km. Po finišo atgal į nakvynės vietą teko įveikti dar 187 km, tad diena buvo tikrai sunki. Nepaisant to, lietuvių rezultatai čia nudžiugino.
Rokas Baciuška
Rokas Baciuška / STORM media LT nuotr.

Rokas Baciuška su Oriol Mena startavo pirmieji iš lietuvių ir iš karto ėmė greitėti. Lietuviui teko lenkti daugiau kaip dešimt konkurentų, o daryti tai akmenuotoje dykynėje nėra lengva – menkiausias išvažiavimas iš trajektorijos gresia mažų mažiausiai prakirstu ratu.

Vienu metu taip ir atsitiko – sportininkai prarado apie tris minutes keisdami ratą, tačiau finišavo ketvirti savo klasėje ir kilstelėjo bendroje lentelėje aukštyn.

„Šiandien buvo mano diena – Oriolis neklydo, tiksliai navigavo, nors prieš startą organizatoriai sakė, kad bus labai sunki navigacija.

Man, kadangi nebuvo kopų, irgi nebuvo didelio vargo, galėjau lėkti geru tempu tik dulkės labai trukdė – prisivijus konkurentą niekaip negali jo lenkti nes nieko nesimato. Bet nieko, šiandien buvo gera diena“, – po finišo sakė Rokas Baciuška.

VIDEO: Trečioji Maroko ralio diena

Tomas Mickus ir Darius Leskauskas šiandien kiek netikėtai važiavo gerokai mažiau negu tikėtasi. Pravažiavus du šimtus kilometrų organizatoriai nutraukė atviros, „Open“ klasės dalyvių greičio ruožą dėl avarijų gausos – tiesiog neliko pagalbos sraigtasparnių, todėl lenktynių tęsti dėl saugumo buvo nebeįmanoma.

Lietuviai važiavo savo tempu ir pasirodė puikiai – trečia vieta klasėje.

„Neturėjom didesnių incidentų, tik neutralizacijos zonoje Darius pastebėjo, kad vieno rato diskas sulūžęs, nors padanga kažkaip stebuklingai vis dar išlaikė orą. Turėjom dar septynias minutes iki lenktynių restarto, tai greitai pasikeitėm ratą ir išvažiavom nieko nepraradę. Mums gera diena – saugiai išlaikome savo tempą ir savo poziciją,“ – po finišo sakė Tomas Mickus.

Šiandien sportininkų laukia skirtingi greičio ruožai – Rokas Baciuška važiuos 367 km ilgio greičio ruožą, o Tomas ir Darius – trisdešimt kilometrų mažiau.

Rokas Baciuška greičio ruožą pradeda 13.45 val. Lietuvos laiku, o Tomas Mickus – 14.54 val.

VIDEO: Priešpaskutinė Maroko ralio diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius