Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiojo „ARTkart“ etapo Latvijoje pabaigą lydėjo masinė avarija

Joninių savaitgalį, birželio 22 d., „ARTkart 2013“ taurės kartingo karavanas persikėlė į Latviją, kur Kandavos trasoje vyko trečiasis šių metų čempionato etapas. Šį kartą tiek ore, tiek trasoje buvo itin karšta. Termometro stulpelis mušė rekordus, o trasoje netrūko rimtų kovų, kurias lenktynių pabaigoje lydėjo didelė avarija. Iš viso lenktynėse startavo 31 sportininkas.
„ARTkart“ varžybos Kandavoje
„ARTkart“ varžybos Kandavoje / Vitalijos Papukaitės nuotr.

„ART-120 (Light / Heavy)“ klasė

„ART-120 Light“ klasėje startavo trys dalyviai, iš kurių greičiausias buvo Rolandas Chandolišvili, jis laimėjo abu važiavimus. Du kartus antrąją vietą užėmė Marius Povilaitis, o trečias liko Paulius Židoveinis. Bendrojoje įskaitoje jie išsidėstę ta pačia tvarka ir turi atitinkamai 131, 104 ir 93 taškus.

„ART-120 Heavy“ klasėje varžėsi 12 sportininkų. Čia nepralenkiamas buvo Justas Pangonis, šventęs pergalę abiejuose važiavimuose. Antras liko Ramūnas Prusaitis, trečias – Karolis Jastremskas. 

Šioje klasėje antrajame važiavime įvyko incidentas – Gediminas Tumaševičius grubiai iš trasos išstūmė Arūną Gruodį. Už sukeltą avariją Gediminas gavo trijų startinių pozicijų baudą kitame etape. Tuo tarpu A. Gruodis lenktynių nebaigė ir atsipirko lengva rankos trauma.

Bendroji įskaita po trijų etapų atrodo taip: į pirmąją poziciją iš antros šoktelėjo Karolis Jastremskas, jis dabar turi 101 tašką. Antras su 76 taškais žengia Mindaugas Šurna, o nuo jo vienu tašku atsilieka Rimas Pangonis.

Vitalijos Papukaitės nuotr./ARTkart varžybos Kandavoje
Vitalijos Papukaitės nuotr./„ARTkart“ varžybos Kandavoje

„FIMcup Lithuania“ ir „Championkart“ klasė

„Championkart“ klasėje vėl gi startavo tik du dalyviai. Gintautas Matulevičius buvo pirmas, o antrąją vietą pelnė Joris Dumčius. 

Bendrojoje įskaitoje užtikrintai pirmauja Gintautas Matulevičius. Jo sąskaitoje 140 taškų. Antras – Markas Judzentavičius (75 taškai), trečias – Joris Dumčius (63 taškai).

„FIMcup Lithuania“ klasėje šįkart buvo gausiausia, į ją susirinko 15 dalyvių. Tiesa, įvykių šios klasės važiavimuose taip pat buvo daugiausiai. Antrojo važiavimo pirmame posūkyje sportininkai nepasidalijo vietos ir įvyko masinė avarija. Jos metu vieno iš sportininkų kartas liko be rato, kuris nulūžęs pataikė į Kristijono Belicko šalmą. Laimei, traumų pavyko išvengti. Susidūrus keliems kartams net penki lenktynininkai išvažiavo už trasos ribų, o po šio incidento buvo sustabdytas važiavimas ir netrukus duotas naujas startas.

Vitalijos Papukaitės nuotr./ARTkart varžybos Kandavoje
Vitalijos Papukaitės nuotr./„ARTkart“ varžybos Kandavoje

Nepaisant karštų kovų trasoje, greičiausias abu važiavimus buvo Justas Pangonis, antruoju suskaičiavus rezultatus liko Marius Gabrijolavičius, trečias buvo Almantas Sadauskas.

Bendrojoje įskaitoje iš antros pozicijos į pirmąją pakilo Marius Gabrijolavičius, kurio sąskaitoje 114 taškų. Į antrąją vietą iš trečios šoktelėjo Almantas Sadauskas, turintis 98 taškus. Avarijoje sudalyvavęs Karolis Vilkaitis iš pirmos pozicijos smuktelėjo į trečiąją. Jo sąskaitoje 97 taškai.

Kitas etapas Aukštadvaryje

Ketvirtasis „ARTkart 2013” kartingo taurės etapas liepos 6 dieną įvyks Aukštadvaryje.

Straipsnį parengė Vytautas Pilkauskas/98.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius