Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trejas varžybas Vilkyčiuose surengęs Kazimieras Gudžiūnas atskleidė kito sezono gaires

Tokio aktyvaus varžybų sezono, koks buvo šiemet, Vilkyčių autosporto kompleksas jau seniai neregėjo. Čia surengtos net trejos varžybos. Vasaros pradžioje čia įvyko grandiozinis Europos autokroso čempionato etapas, vėliau – bendros lietuvių ir lenkų ralio kroso varžybos, o sezoną vainikavo Lietuvos autokroso čempionato etapas, į kurį atvyko ir svečiai iš Latvijos bei Estijos.
Kazimieras Gudžiūnas
Kazimieras Gudžiūnas / ASK „Vilkyčiai“ nuotr.

Ilgametis varžybų organizatorius Kazimieras Gudžiūnas pripažino, kad šis sezonas buvo itin sėkmingas. Lietuviai jau trečius metus iš eilės turėjo galimybę savo šalyje stebėti greičiausių Europos sportininkų lenktynes.

Birželio pradžioje vykusios varžybos į Vilkyčius sutraukė tūkstančius šio sporto gerbėjų. Be to, „support race“ statusu čia startavo ir nacionalinės klasės dalyviai iš Lietuvos bei Latvijos.

ASK „Vilkyčiai“ nuotr./Kazimieras Gudžiūnas
ASK „Vilkyčiai“ nuotr./Kazimieras Gudžiūnas

„Europos čempionato etapas pas mus sulaukė labai gerų atsiliepimų iš sportininkų. Užsienio dalyviai gyrė trasą, organizaciją. Jau ne pirmus metus sulaukiame gausaus būrio dalyvių ir visi išvažiuoja su gera nuotaika ir noru grįžti kitais metais.

Šiemet dalyvių buvo dar daugiau nei pernai ir tai organizatorius motyvuoja dar labiau stengtis, dar gerinti sąlygas ir organizavimą. Žiūrovai taip pat jau suprato, kad tai neeilinės autokroso varžybos. Kasmet šį etapą atranda vis daugiau žmonių, todėl mes tikrai pasiruošę ir toliau šią tradiciją tęsti“, – kalbėjo Kazimieras Gudžiūnas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Dar vienos varžybos, pritraukusios minias aistruolių ir dalyvių – jungtinis Lietuvos ir Lenkijos ralio kroso čempionato etapas. Šios varžybos buvo itin permainingos ne tik dėl dalyvių demonstruojamų rezultatų, bet ir dėl oro sąlygų. Vilkyčius užklupusi liūtis sportininkams metė nemenką iššūkį, o žiūrovams dovanojo itin atraktyvius vaizdus.

„Nematomas ir jau dešimtmetį trunkantis mūsų darbas su lenkais šiemet davė labai gerą rezultatą. Atvažiavo patys greičiausi Lenkijos ralio kroso lenktynininkai. Varžybos buvo tikrai išskirtinės ir dėl dalyvių skaičiaus, dėl technikos ir net dėl oro sąlygų – vasariškos liūties.

Mes esame maža valstybė ir be kaimynų palaikymo mums sunku padaryti gerą renginį. Taip pat, kaip ir kaimynams sunku be mūsų. Ketiname ir kitais metais jungtis su lenkais, galbūt ir su latviais ir dar kartą Vilkyčiuose surengti tokias varžybas“, – pasakojo Kazimieras Gudžiūnas.

Organizatorių nuotr./Antrais Baltijos šalių ralio kroso čempionato etapas
Organizatorių nuotr./Antrais Baltijos šalių ralio kroso čempionato etapas

Paskutinės varžybos Vilkyčiuose įvyko prieš savaitę. Čia surengtas Lietuvos autokroso čempionato priešpaskutinis etapas „Virginija 2018“, dedikuotas analipin išėjusios Kazimiero Gudžiūno žmonos Virginijos garbei.

Nors šios varžybos dideliu dalyvių skaičiumi nepasižymėjo, tačiau publika neliko abejinga bagių klasės važiavimams. Čia startavo pajėgiausi lietuviai, kuriems pirštinę metė Latvijos ir Estijos sportininkai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Varžybų akimirka

Tačiau Kazimieras Gudžiūnas atskleidžia, kad veikiausiai kitąmet Lietuvos autokroso čempionatas čia rengiamas nebebus. To priežastis – pačių Lietuvos sportininkų požiūris. Vietoje įskaitinio sezono etapo Vilkyčiuose kai kurie dalyviai pasirinko varžybas Latvijoje.

„Trys renginiai tokioje vietoje kaip Vilkyčiai galbūt yra perdaug. Kalbu apie žiūrovus, kurie atvyksta stebėti varžybų. Autokroso, ralio kroso fanai aišku važiuoja į visas varžybas, kurios vyksta, bet eilinis žiūrovas iš aplinkinių rajonų turbūt apsiriboja vienu ar dviem renginiais per sezoną. Būtent todėl manau, kad optimaliausia yra rengti du renginius per metus. Kitas dalykas – Lietuvos sportininkų požiūris. Kai vietoje varžybų Lietuvoje pasirenkami etapai kitose šalyse, kažkaip rankos ir nebekyla“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

VIDEO: Europos autokroso čempionato etapo Vilkyčiuose apžvalga
VIDEO: Ralio kroso varžybų apžvalga
VIDEO: Lietuvos autokroso čempionato etapo varžybų apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius