Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treniruotė prieš „Aurum 1006 km“ lenktynes: naktinėse „Fast Lap“ lenktynėse debiutuos nauja komanda

Tūkstančiai kilometrų žiedinėse lenktynėse, greituminiame slalome, ralio trasose, puikus išmanymas apie techniką, geri organizaciniai įgūdžiai ir išskirtinis automobilis. Tuo pasižymi naujai suformuota komanda, kurios debiutas numatytas jau artėjantį šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ įvyksiančiose „Autoplius.lt Fast Lap“ naktinėse lenktynėse, rašoma pranešime.
Kauno automobilininkų sporto klubas (KASK) ir asociacija „Galingų automobilių ambasada“ (GAA) subūrė naują komandą.
Kauno automobilininkų sporto klubas (KASK) ir asociacija „Greitų automobilių ambasada“ (GAA) subūrė naują komandą.

Nors 2018-ųjų metų automobilių sporto šakų varžybų grafikai jau sudėlioti, tačiau įvairios rokiruotės kai kurių lenktynininkų ir jų ekipų frontuose vyksta iki paskutinių minučių. Būtent pastarosiomis dienomis rankomis sukirto Kauno automobilininkų sporto klubas (KASK) ir asociacija „Greitų automobilių ambasada“ (GAA).

Abiejų kompanijų nariai nusprendė vienytis vardan bendro tikslo – suburti stiprią ir konkurencingą komandą „Aurum 1006 km“ lenktynėms Palangoje. Tačiau prieš lenktynes Palangoje naujoji komanda ketina startuoti ir naktinėse „Fast Lap“ lenktynėse, kur į trasą išvažiuos legendomis apipintu Dovilo Čiutelės „žiguliuku“, po variklio gaubtu slepiančiu šiemet gerokai patobulintą „Ford Mustang“ širdį.

Naujosios komandos technikos vadovu būtent ir tapo greitų ratų gamintojas Dovilas Čiutelė, o ekipos stratego pareigas eis Tomas Šutinis, kuris turi daug patirties tiek trasoje, tiek šalia jos. Jis komandos pilotams nurodymus duos iš „Pitlane“ zonos. Dar vienas ekipos narys Vaidas Morkūnas rūpinsis komandos organizaciniais darbais.

„Asociacija „Greitų automobilių ambasada“ prijaučia visiems greitiems automobiliams. Mūsų narius sieja įvairios sporto šakos – traukos, žiedinės lenktynės, ralis. Šį sezoną norėjome nuveikti kažką smagaus, prasmingo ir spalvoto. Išlengvinti BMW ar kito pobūdžio automobiliai šiai dienai tapo kasdienybe, todėl sezonui ieškojome kažko naujo, neįprasto arba netgi atvirkščiai – seno ir legendinio, bet ne mažiau garsaus.

Kauno automobilininkų sporto klubas mums visada buvo pavyzdys, kaip teisingai investuoti į klasikinę technika, smagiai leisti laiką lenktynėse ir baksnoti varžovams į nugarą ar palikti juos dulkėse. Matydami, kad jų entuziazmas su metais neblėsta ir kompanija yra tiesiog nereali, ieškojome būdų kooperacijai ir štai – pagaliau turime rezultatą“, – sakė naujosios komandos narys Vaidas Morkūnas.

Naktinėse „Fast Lap“ lenktynėse raumeningojo „Lada 2104“ arklius taip par vaikys ir naujasis ekipos pilotas, greituminiuose slalomuose ir ralio varžybose aktyviai dalyvaujantis GAA atstovas Paulius Novakas bei KASK narys Aurimas Eidžiūnas.
„Mano sena svajonė buvo sudalyvauti tiek „Aurum 1006 km“ lenktynėse, tiek apskritai žiedinėse lenktynėse. Atsirado komanda, bendraminčiai su man nauja ir įdomia mašina, todėl sukirtome rankomis.

Jei ralyje patirties turiu, tai žiedinių lenktynių trasos man dar naujos. Praėjusį savaitgalį savo automobiliu jau sukau ratus Kačerginėje, treniravausi. Kadangi mūsų komandos automobilis dar nepilnai surinktas, laiko juo treniruotis nebeturėsime, nes jau penktadienį vyks „Fast Lap“ kvalifikacija. Visos treniruotės ir bus šiose varžybose, kadangi mūsų prioritetas yra „Aurum 1006 km“ lenktynės Palangoje. Tačiau naktinės „Fast Lap“ lenktynės irgi bus įdomios. Tamsu, veikiausiai šlapia, o man dar iš keturių varomų ratų į du reikės persėsti. Bus smagu ir ekstremalu“, – kalbėjo ekipos narys Paulius Novakas, įprastai lenktyniaujantis „Subaru Impreza“ modeliu.

Beje, „Aurum 1006 km“ lenktynėse komandos gretos dar labiau sustiprės. Prie ekipos prisijungs ir Palangoje startuos klasikiniame ralyje, žiedinių lenktynių BMW taurėje ir net šoninio slydimo varžybose lenktyniaujantis Remigijus Veikalas.

„Aurum 1006 km“ maratoninės ištvermės lenktynės Kauno automobilininkų sporto klubo narių kalendoriuje jau daugelį metų būdavo pažymimos ryškiausiai, todėl ir šie metai – ne išimtis. Iki šiol ekipa yra praleidusi vos vienerias varžybas per visą jų gyvavimo istoriją.

Naujosios ekipos nariai džiaugiasi, kad šiemet taip pat prasiplėtė ir partnerių sąrašas. Prie antrąjį sezoną komandą palaikančios Vokietijos įmonės „ALCA“ šiemet prisijungė „Galingas.lt“ – automobilių galios didinimo profesionalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius