Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys Emilijos Gelažninkienės mėnesiai – trys rimtų ralių finišai

Didžiausias ralis Lietuvoje „Perimetras“, dar kitaip lietuvių vadinamas Lietuvos Dakaru, kaip ir kiekvienais metais sutraukia būrį dalyvių įvairiose klasėse. Niekam ne paslaptis, kad ženkliai išaugo bagių populiarumas, būtent dėl šios priežasties, stebint rezultatų lenteles, matome didžiausią konkurenciją, labai maži laikų skirtumai neleidžia nei vienam dalyviui atsipalaiduoti, rašoma „AgDakar“ pranešime žinaisklaidai.
„Orion Dakar team“ „Perimetro“ ralyje
„Orion Dakar team“ „Perimetro“ ralyje / Organizatorių nuotr.

„Už bagio vairo sėdžiu vos tris mėnesius, tai mano trečios varžybos ir vėl jos nėra lengvos, vos pirmą dieną, prologo metu, padariau klaidą ir važiuodama per arti posūkyje, kabinus kelmą išlaužiau ratą, gavome 15 minučių baudos, tačiau mūsų mechanikui pasistengus, galėjome tęsti varžybas. Toliau sekėsi palyginus neblogai, rinkome patirtį, saugojau techniką, gedimų nepavyko išvengti, tačiau visi greičio ruožai baigti“, – trumpai apie ralį kalbėjo Emilija Gelažninkienė.

Šturmano rolė tokioje disciplinoje yra labai svarbi ir daug lemianti, ne vienas vairuotojas pritartų, kad čia jėgos pasiskirsto tolygiai ir abu vairuotojai įdeda labai didelį indėlį į rezultatą.

„Mokomės ir dar kartą mokomės, žinoma, kad man tai nėra nauja, tačiau negaliu pasakyti, kad aš neklystu, padariau keletą klaidų, kur praradome apie 2 minutes, tačiau būtent to čia ir esame, kad tų klaidų ateityje būtų kuo mažiau. Džiaugiuosi, kad Emilija tikrai tobulėja, kiekvieną greičio ruožą abu kartu tai matome, vienas kito atsiprašome už padarytas klaidas ir žvelgiame tolyn, nes šiame sporte pozityvumas yra viena iš sėkmės sudedamųjų. Šiame ralyje galutinėje lentelėje stojome į 12 poziciją, manau, tai tikrai neblogai kaip pirmam kartui“, – su šypsena pasakojo Arūnas Gelažninkas, Dakaro ralio nugalėtojas OBM klasėje.

Svajojant ir kryptingai dirbant ilgesnių ir sudėtingų maratonų vardan, profesionalai privalo ruoštis absoliučiai visomis įmanomomis priemonėmis.

„Tempas išties yra didelis, pati tai puikiai suprantu, pirmos varžybos truko penkias dienas Lenkijoje, tuomet vos kelių savaičių bėgyje sekė dviejų dienų pasaulio „Baja“ taurė Ispanijoje, kur įveikiame beveik 900 km, iškart po dienos atskridome tiesiai į „Perimetrą“, beveik 600 km, fiziškai tikrai sudėtingos ir kitokios varžybos, daug rastų, siaurų kelių, duobių, medžių ir visko ką gali pasiūlyti Dzūkijos miškai, tačiau aš nuoširdžiai tuo džiaugiuosi, matau rezultatus, matau savo tobulėjimą, mūsų kaip komandos augimą, tikiu, kad kryptingai ir sunkiai dirbant atsidursime ten, apie ką taip svajojame. Esu be galo dėkinga žmonėms supantiems mane, be jų nebūtų mūsų“, – užtikrintai kalbėjo Emilija Gelažninkienė

Organizatorių nuotr./„Orion Dakar team“ „Perimetro“ ralyje
Organizatorių nuotr./„Orion Dakar team“ „Perimetro“ ralyje

Pasibaigus didžiajam „Perimetrui“, kuriame dalyviai įveikė 541 km, iš jų 377 km greičio ruožo, „Orion Dakar team“ apie artėjančius planus kol kas neužsimena.

„Kalbant apie artėjančias varžybas, kol kas neturime tikslaus atsakymo, mūsų laukia viena sudėtingiausių dalių - partnerių paieška ir visų galutinių taškų susidėliojimas, tačiau tikime, kad mums pavyks, to smarkiai norime ir dėl to daug ir sunkiai dirbame“, – dalijosi mintimis Arūnas Gelažninkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius