-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uoginiuose nugriaudėjo Lietuvos autokroso čempionato finalinis akordas

Praėjusį sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių automobilių sporto komplekse surengtas penktasis, finalinis Lietuvos automobilių kroso A ir B lygų čempionato etapas. Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubo organizuotose varžybose šįkart startavo daugiau nei šešios dešimtys dalyvių. Jų gretose – gausus būrys Latvijos atstovų, savo šalyje pabaigusių lenktynių sezoną ir atvažiavusių pasimatuoti savo jėgas su lietuviais.
Lietuvos autokroso čempionato V etapas
Lietuvos autokroso čempionato V etapas / Organizatorių nuotr.

„Mini Buggy“ klasė, kurioje varžosi vaikai, šįkart buvo itin gausi. Prie penkių mūsų šalies sportininkų prisijungė penki latviai. Visgi rezultatai parodė, kad Lietuvos atstovai yra greitesni ir kur kas labiau susipažinę su Uoginių trasa. Visą dieną latviai važiavo antrame penketuke. Tuo metu lietuviai tarpusavyje varžėsi dėl pirmųjų pozicijų.

Finale visą savo potencialą parodė ir penktą pergalę iš penkių galimų šiemet iškovojo Kristupas Pilipavičius, kuris užsitikrino Lietuvos čempiono vardą. Antrosios vietos taurę į viršų kėlė Patrikas Dungveckis, o ant trečiosios vietos laiptelio prasibrovė tik paskutiniame rate Germantą Geležinį aplenkęs Ąžuolas Dungveckis.

Itin daug aistrų buvo „Yaris Cup“ klasės finale. Čia paskutiniame finalinio važiavimo posūkyje Ignas Petreikis kliudė lyderiavusį Kernių Šulinską ir pirmasis kirto finišo liniją. Visgi vaizdo medžiagą peržiūrėję teisėjai Igno Petreikio veiksmą pripažino neleistinu ir sugrąžino pergalę Kerniui Šulinskui. Trečiosios vietos taurė įteikta Matui Rimkui.

Pati gausiausia klasė buvo „Super 2000“. Į ją susibūrė ir „Super 1600“ klasės dalyviai, mat jų klasė ir šįkart nesusidarė. Iš viso prie starto dviejuose atskiruose pogrupiuose stojo 19 dalyvių. Šios klasės važiavimuose netrūko artimos kovos, kontaktų ir susidūrimų. Analogiška drama pasižymėjo ir finalai. Galiausiai čia pergalę šventė Karolis Petreikis. Antroje vietoje finišavo Edvinas Miknius. Beje, šios pozicijos jam pakako šiemet įtvirtinti Lietuvos čempiono titulą. Trečias pasirodymą baigė Mindaugas Kanapackis. Nors jo automobilis po finišo atrodė tarsi suglamžyta skardinė, tačiau trečiosios vietos laiptelis tarp tokio gausaus būrio dalyvių jam atpirko viską.

Klasėje „SuperCars“ nugalėtoju tapo Dalius Valiukas, už savęs palikęs automobilio problemų pirmą kartą šiemet neturėjusį Domą Meilų. Trečiosios vietos taurę į viršų kėlė Jonas Ramanauskas. Kiek sudėtingiau varžybos klostėsi šio sezono lyderiui Audriui Staniui. Jo mechanikai per dieną pakeitė didžiąją dalį „Volkswagen Polo“ agregatų. Vienas jų – pavarų dėžė, kurią mechanikai sugebėjo pakeisti vos per pusę valandos. Tačiau galiausiai finale neatlaikė galinė šakė ir Audrius Stanis finišavo paskutinis. Toks scenarijus buvo palankus Pauliui Šniukui, kuris Audriaus Stanio nesėkmės atveju galėjo iš pastarojo atimti čempiono titulą. Visgi pačiam Pauliui Šniukui teko startuoti naudojant starterį, kadangi jo automobiliui pasibaigė sankaba.

„Buggy 1600“ klasėje šių metų čempionatas neįvyko dėl per mažo dalyvių aktyvumo. Į Kupiškį atvyko trys šios klasės atstovai. Nugalėtoju čia tapo didesnių šansų varžovams nepalikęs Saulius Žunda, kuris aplenkė Tomą Skrodenį. Trečioje vietoje liko Robertas Janulis, kuriam demonstruoti aukštesnį tempą finale sutrukdė bagio techninės problemos.

B lygos čempionato klasėje 1600 startavo keturi dalyviai. Nugalėtoju čia pripažintas Liutauras Mockus. Indrė Zatorskytė įsitvirtino antroje vietoje, o Dainis Zemnieks buvo trečias. Šioje klasėje dalyviai taip pat nepretendavo į sezono taškus, o tik į taures, mat keturių klasės dalyvių buvo per mažai, kad susidarytų įskaita.

Klasėje 2000 dalyvių buvo jau kur kas daugiau ir čia taip pat prireikė skirti juos į du pogrupius. Galiausiai finalas išaiškino greičiausius. Nugalėtoju čia tapo Gytis Šatkauskas. Jis už savęs paliko Vytautą Tumasą. Trečios vietos taurę iškovojo Deividas Kusas, kuris finiše tiesiog paskutinę akimirką, trasos pakraščiu važiuodamas dviem ratais per atitvarus aplenkė Modestą Banelį. Šio automobilis užgeso iki finišo likus keliems metrams.

Komandinėje A lygos čempionato įskaitoje triumfavo „EMsport“ komanda. Antroje vietoje pasirodymą baigė ASK „Extempas“ sportininkai. Trečioje vietoje įsitvirtino Kupiškio „Auto-moto sporto“ atstovai.

B lygos čempionate geriausiai sekėsi „Tornada Racing“ lenktynininkams, kurie už savęs paliko „Motorsport LT“ ir „Ekrosas“ ekipas.

Nors Lietuvos automobilių kroso čempionato sezonas jau baigėsi, Uoginių auto moto sporto komplekse šiemet veiksmo dar bus. Jau artėjantį savaitgalį, rugsėjo 24-25 dienomis čia vyks Lietuvos ir Baltijos šalių Enduro čempionato ir taurės III etapas. Jame startuos ne tik lietuviai, bet ir latviai, estai ir suomiai.

Spalio 9-ą dieną Uoginiuose bus surengtas autosporto sezono uždarymo renginys, kuriame vyks autokrosas, bekelės, keturračių varžybos, o galiausiai viską vainikuos mechanikų autokroso lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius