Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Švedas apie atšauktą žiemos ralį: „Krepšininkai juk nežaistų aliejumi padengtoje aikštelėje“

Jubiliejinės, dešimtosios „Halls Winter Rally“ varžybos atšauktos. Organizatoriai tokį sprendimą priėmė po to, kai daugelis greičio ruožų pavirto purvo voniomis, o dalyviai vienas po kito ėmė skelbti apie pasitraukimą iš varžybų joms net neprasidėjus.
Vytautas Švedas
Vytautas Švedas / Andriaus Lauciaus nuotr.

Lenktynininkas Vytautas Švedas sako, kad toks organizatorių sprendimas yra logiškas ir pateisinamas. Anot ralio čempiono, sąlygos raliui buvo tikrai tragiškos.

Jei negalime išvystyti greičio ir to padaryti pakankamai saugiai, tokios varžybos vykti negali.

„Per 15 savo karjeros metų esu matęs visokių greičio ruožų, todėl galiu teigti, jog sąlygos varžyboms buvo vienos blogiausių, kokias esu matęs. Man sudėtinga net įsivaizduoti, kaip vieną ar kitą atkarpą būtų galima įveikti.

Man liežuvis nesiverčia pravažiavimą ar prasigabenimą per vieną ar kitą purvo atkarpą vadinti sportavimu, lenktynėmis. Tuomet kyla klausimas, ar ralis yra pravažumo, ar greičio lenktynės. Jei negalime išvystyti greičio ir to padaryti pakankamai saugiai, tokios varžybos vykti negali“, – sakė V.Švedas.

Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas

V.Švedas sako, kad jei organizatoriai būtų nusprendę varžybas vykdyti, jos nebūtų saugios. Taip pat lenktynės purvo voniose būtų tikra kančia dalyvių automobiliams.

Pabandykite Lietuvos krepšinio rinktinę išleisti į aikštelę, kurioje būtų pripilta aliejaus.

„Manau, kad atsipeikėta buvo laiku. Nors ir labai nemalonus toks žingsnis, kai į renginį įdėta tiek meilės ir laiko, bet toks sprendimas, manau, buvo neišvengiamas.

Turiu palyginimą. Pabandykite Lietuvos krepšinio rinktinę išleisti į aikštelę, kurioje būtų pripilta aliejaus. Vargu, ar nors vienas žaistų. O jei ir žaistų, tai būtų traumų ir padariniai tikrai būtų ne kokie. Jei traumų ir nebūtų, tuomet žaidimas būtų lėtas ir neįdomus, visai nepatrauklus žiūrovams ir nepatogus žaidėjams. Manau, kad varžybos turėjo būti atšauktos anksčiau, vieną ar dvi dienas prieš lenktynes, o ne išvakarėse“, – tvirtino V.Švedas.

„Halls Water Rally“
„Halls Water Rally“

Anot lenktynininko, ralio organizatoriai, planuodami ralio varžybų kalendorių, turėtų atsižvelgti į tai, jog orai Lietuvoje keičiasi ir žiemos jau nebėra tokios, kokios buvo prieš keletą metų. Ralio čempionas mano, kad ant plauko pakibo ir kiti žiemos raliai.

„Panašu, kad ir su Voru raliu atsiranda šokių tokių klausimų, nes orų prognozės nieko gero nežada. Liepojos ralis irgi, panašu, bus atšauktas arba perkeltas, nors jis turėtų vykti kitą savaitę. Žiemos ralių etapus reikia dėlioti labai atsargiai, nes kuo toliau, tuo mažiau žiemos mus lepina savo atšiaurumu.

Ralio komiteto nariai, formuodami kalendorių, turėtų į tai atsižvelgti. Vienų lenktynių žiemą tikrai sočiai, o dabar galime turėti net du etapus, kurie sugrius vien dėl noro turėti du žieminius etapus. Žiemos kasmet turime vis mažiau“, – sako V.Švedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius