-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Švedas: „Norint būti lenktynininku reikia daug treniruotis”

Greičiausio Lietuvos lenktynininko Vytauto Švedo diena prasideda anksti. Septintą valandą jis kartu su treneriais Virginijumi Garlauskiu ir Aldu Lukošaičiu pluša Ąžuolyno sporto centre, kur atlieka specialias balanso, jėgos ištvermės ir greičio funkcines treniruotes.
Vytautas Švedas
Vytautas Švedas / Komandos nuotr.
Temos: 1 Vytautas Švedas

Treniruotės, pasak V.Švedo, padėjo nugalėti ilgai kamavusius nugaros skausmus, kurie atsirado nuo šokinėjimo per įvairius nelygumus ir tramplinus su automobiliu.

„Per savaitę sportuoju nuo penkių iki aštuonių kartų. Triskart einu į salę, kurioje su treneriu Virginijumi dirbame pagal lenktynininkams specialiai jo sukurtą pratimų programą. Šiam treneriui esu dėkingas, kad išgydė mano nugarą. Taip pat kelis kart einu į Ąžuolyno parką, kur atlieku kardiotreniruotes. Taip stiprinu ištvermę, kad nedusčiau važiuodamas ir galėčiau atlaikyti visą krūvį“, – teigia „Juta Racing“ komandos lenktynininkas.

Komandos nuotr./Vytautas Švedas
Komandos nuotr./Vytautas Švedas

Jau ketvirtadienį startuosiantis Pasaulio ralio čempionato etapas Lenkijoje ir Lietuvoje iš V.Švedo pareikalavo intensyvių treniruočių ne tik automobilyje, bet ir sporto salėje bei parke. Pasak sportininko, jeigu nori būti lenktynininku, reikia daug treniruotis.

„Negalvokite, kad mėnesį pasitreniravus prieš svarbias lenktynes to užtenka. Tai yra tikslingas procesas. Kadangi Pasaulio ralio čempionato etapas yra vienos svarbiausių varžybų, mes treniruočių programą papildėme funkcinėmis treniruotėmis lauke. Kitaip sakant, daug įvairių pratimų visai raumenų grupei ir mažai poilsio“, – šypsosi lenktyninkas, kuriam tenka nuolat įveikinėti Dainos slėnio laiptukus.

Komandos nuotr./Vytautas Švedas
Komandos nuotr./Vytautas Švedas

V.Švedas juokiasi, kad su automobiliu važiuojant ralio lenktynėse jo širdies pulsas šokteli iki 160 – 170 dūžių per minutę, o sportuojant lauke nepavyksta pasiekti tokio pulso.

„Jei norite įsivaizduoti koks krūvis tenka lenktyniaujant visą dieną, tai įsivaizduokite, kaip dešimt kartų be poilsio reiktų bėgti dešimt kartų po dvidešimt metrų laiptukais pirmyn ir atgal. Vėliau truputį atsipūsti ir vėl kartoti tą patį“, – teigia lenktynininkas.

Komandos nuotr./Vytautas Švedas
Komandos nuotr./Vytautas Švedas

Ir treneriai, ir V.Švedas tikisi, kad intesyvios treniruotės nenueis veltui ir jis su šturmanu Žilvinu Sakalausku sėkmingai pasirodys Pasaulio ralio čempionato etape. 

VIDEO: Vytautas Švedas treniruojasi fiziškai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius