-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Paškevičius su „Bite“ debiutavo „Rally Raid“ čempionate

Savaitgalį Pasvalyje vykusiame paskutiniame IV „4x4 Perimetras“ etape, Vaidotas Paškevičius debiutavo su atgimusia „Bite“. Lenktynininkui šis sezonas nėra iš lengvųjų, o „Bitės“ spyriojimasis lenktynių trasoje nepadėjo.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Komandos nuotr.

Daugkartinis bekelės lenktynių čempionas Paškevičius IV-ajame etape startuodamas naujai įsigytu „Seat Leon Dakar“ automobiliu ir pakeistu varikliu kovojo dėl prizinės vietos. Šansai buvo realūs. Jei ne „Bitės“ spyriojimasis.

„Na... pirmas blynas prisvilo“, – juokiasi Vaidotas. „Jau pirmame greičio ruože automobilio vienas iš daviklių pradėjo rodyti klaidą ir automobilį perjungdavo į avarinį režimą, tačiau vistiek sugebėjome atvažiuoti treti. Antro greičio ruožo 19-ame kilometre automobilis visiškai persijungė į avarinį režimą. Pagal tai, kada pasivijo mus varžovas, galime spręsti, jog buvome nemažai išsiveržę į priekį. Automobilis neleido važiuoti didesniu nei 30 km/h greičiu, tad avariniu režimu važiavome į serviso zoną. Tikėtina, jog automobilis turi dar senų bėdų, kurios dabar pasirodė. Dėl laiko stokos buvo per mažai automobilio testų. Trečiame greičio ruože atsirado problemų su važiuokle, tad saugodami automobilį ketvirtajame nestartavome“, – pasakoja Vaidotas Paškevičius.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Lenktynininkas su komanda susitvarkys automobilį ir ruošis paskutiniam Druskininkų raliui. Po to planuoja ruoštis naujam sezonui ir tikisi, jog užteks laiko jam pasiruošti ir „Bitutė“ atneš daug medaus.

Dar vienas „Vaidota Racing Team“ komandos ekipažas taip pat turėjo problemų. Virginijus Narauskas su Gyčiu Jackūnu po antrojo greičio ruožo turėjo bėdų su galiniu tiltu ir nebuvo aišku ar galės tęsti lenktynes. Mechanikai spėjo sutvarkyti ir ekipažas IV etape užėmė 4-tąją vietą.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Lektynininkas Justinas Putys su Valdemaru Milaševskiu po 2-ojo greičio ruožo pasakojo: „Stengėmės labai neskubėti, po lietaus danga slidi, tad geriau vengti klaidų. Sekančiuose ruožuose žiūrėsime, kokios oro sąlygos ir pagal tai derinsime važiavimą“. Ekipažo naudojama strategija pasiteisino ir jie užėmė 2-ąją vietą IV etape.

Komandos nuotr./Varžybų akimirka
Komandos nuotr./Varžybų akimirka

Ne tik Vaidotas, bet ir likusi „Vaidota Racing Team“ komanda ruošiasi dalyvauti spalio 4 – 5 d. Druskininkuose vyksiančiame finaliniame 2019 – ųjų Lietuvos ralio čempionato etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius