-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas atskleidė, kaip nuo šiol vadins savo Dakaro automobilį

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas garsėja ne tik geru humoro jausmu, dideliu greičiu trasose, bet ir originaliais automobilių pavadinimais. Bitė, Kamanė, Širšė, Avilys – tokie „Agrorodeo“ komandos dueto automobilių pavadinimai skambėjo iš dueto lūpų. Bet naujojo „Mini“ vardas – visai kitoks. Apie jį lenktynininkai kalbėjo prieš Kalėdas svečiuodamiesi 15min. Jie taip pat dalyvavo improvizuotame protų mūšyje – turėjo atpažinti grūdines kultūras.

Ankstesni pavadinimai ne veltui buvo susiję su medumi – tai sena Sauliaus Jurgelėno aistra. Tiesa, Bitės pavadinimą pirmajam automobiliui – „Seat Leon Dakar“ – sugalvojo ne Saulius, bet jis karštai tam pritarė. Nes, kopinėdamas medų, atsipalaiduoja, pabūna pats su savimi.

Tačiau, bent jau kol kas, sąsajos su medumi ir bitėmis, baigėsi. Naujojo „Mini“ pravardė – Mažylis. Tačiau šį vardą Vaidotas su Sauliumi taria taip pat švelniai, kaip tardavo „Bitutės“ ar „Kamanės“ vardus. Apie tai Dakaro dalyviai kalbėjo viešėdami 15min redakcijoje.

Šou programa prieš startus ir po jų: ar bus šokis?

„Agrorodeo“ duetą būtų galima tituluoti, ko gero, linksmiausia Dakaro komanda, jei ne liūdnas Vaidoto veidas finiše. Juk, pavyzdžiui, Antanas Juknevičius su Darium Vaičiuliu visad stengiasi atrodyti „lyg niekur nieko“, nors būna nuvažiavę tokį patį atstumą. Tačiau, kai Vaidotas po finišo išlipa iš automobilio, Lietuvos moterys verkia. Kaip Vaidas su Saulium ruošiasi patobulinti vaidybos elementus 2020 m. Dakare? Gal daugiau šypsosis?

Vaidotui tokie klausimai kelia juoką:

„Vaidyba prasideda tada, kai atvažiuojam į finišą ir Saulius sako – įkvėpk oro, įkvėpk gyvybės. Jeigu taip atvirai, tai, kai pasieki finišą, kelias minutes nesinori judėti. Bet mes tobulėjame – pradėjome daugiau sportuoti, valgyti, ilsėtis prieš Dakarą. Tikrai nenorime nieko sugraudinti“.

Agrorodeo nuotr./Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno šuoliukas Limoje
Agrorodeo nuotr./Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno šuoliukas Limoje

Beje, dar apie vaidybą. Vaidotas su Sauliumi kiekvienais metais Dakare, per atidarymą, scenoje demonstruoja įspūdingus šuoliukus. O S.Jurgelėnas Limoje 2019 m. sausį, laukdamas eilėje užvažiuoti į sceną, nustebino neeiline kūno plastika. Pasigrožėkite ir prisiminkite tą akimirką:

Duetas, prieš išvyką į Saudo Arabiją viešėdamas 15min, nenorėjo atskleisti visų scenografijos kozirių. Tačiau leido suprasti, kad ir 2020 m. Dakaro atidarymo podiumas nebus nuobodus.

Kviečiame žiūrėti visą pokalbį su Dakaro ralio dalyviais Vaidotu Žala ir Saulium Jurgelėnu. Jo metu lenktynininkų laukė pirmasis Dakaro išbandymas. 15min GAZAS turi tradiciją pokalbius studijoje paįvairinti linksmomis provokacijomis. Ar sugebėjo „Agrorodeo“ duetas atskirti pelus nuo grūdų? Tiksliau – kviečius nuo miežių ir avižų?

VIDEO: Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas: kokia jų Dakaro programa MINI ir MAXI

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius