Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno keliai gali išsiskirti Dubajuje?

Vaidoto Žalos ir Sauliaus Jurgelėno „Agrorodeo“ ekipažas iš Dakaro ralio Saudo Arabijoje grįžo su keturiais medaliais (du iš jų už pagalbą R.Chabot ir G.Pillot ekipažui), laimėtu pirmuoju greičio ruožu bendroje įskaitoje ir kūno skausmais. Tačiau V.Žala jau planuoja startuoti Dubajaus bajoje balandžio pradžioje.

Visa informacija apie Dakarą 2020

Saulius Jurgelėnas šią savaitę leidžia lankydamasis pas medikus. Turbūt daugelis skaitytojų prisimena Vaidoto frazę, pasakytą po šeštojo etapo: „Atrodo, kad stuburai į kišenes subyrėjo“.

Akivaizdu, kad antroje Dakaro pusėje kai kurias kliūtis kelyje Vaidotas apvažiuodavo švelniau saugodamas Sauliaus sveikatą – „Agrorodeo“ šturmanas gėrė nuskausminamuosius, tirpo jo ranka.

O po finišo sausio 17 d., kai ekipažas pasiekė podiumą iki laiko normos pabaigos likus vos 2 min., buvo akivaizdu, kad S.Jurgelėnui reikės kvalifikuotos medikų pagalbos.

„Ranka nekratant buvo stabiliai vienodai nutirpusi. Kentėjau maudimą. Vakar Santariškėse sugaišau pusdienį. Nieko gero. Gavau geresnių vaistų nuo skausmo, kurie skiriami esant nervo uždegimui. Tada prisidaviau į privačių medikų rankas. Jie susiaurino potencialių diagnozių skaičių iki 3-4. Pavakarę eisiu daryti magnetinio rezonanso tyrimą“, – pasakojo Saulius Jurgelėnas apie šios savaitės žygius pas medikus.

VIDEO: Po nelaimingo 12 GR V.Žala ir S.Jurgelėnas pagaliau pasiekė Dakaro finišą

Tad klausimas vertas milijono: Ar į Dubajaus bają su Vaidotu važiuos ir Saulius?

„Viskas priklausys nuo medikų diagnozės. Jeigu tai, tarkime, nervo uždegimas, jis pagydomas paprasčiau. Jei tai nedidelė išvarža kakle, spaudžianti nervą, priklausys nuo to, kiek laiko truks reabilitacija. Žinoma, aš galiu prisigerti vaistų ir kentėti. Bet visiškai nenoriu stabdyti ekipažo greičio. Todėl kol kas negaliu atsakyti“, – paaiškino Saulius Jurgelėnas.

Panašu, kad Vaidotas Žala taip pat dar neturi atsakymų į visus klausimus. Tačiau jau aišku, kad Mažylis MINI iš Saudo Arabijos keliaus į „X-Raid“ dirbtuves. O iš jų – į Jungtinius Arabų Emyratus balandžio pradžioje.

Pokalbį su Vaidotu ir Sauliumi žiūrėkite čia:

VIDEO: 15min studijoje – greičiu nustebinę Dakaro organizatorius Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas

Ar Vaidotas Žala dalyvaus Lietuvos ralio čempionate?

Lietuvos ralio čempionate šiais metais neliko žiemos etapo. Todėl apsispręsti, ar jame dalyvaus, Vaidotas dar turi pakankamai laiko. „Rally Žemaitija“ startuos tik birželio 5 d. Iki to laiko V.Žala tikisi parduoti savo „Škoda Fabia R5“, nes MINI išlaikymas reikalauja didesnių kaštų.

Kaip, su kuo ir kokiu automobiliu dalyvautų Lietuvos ralio čempionate, Vaidotas neturi konkretaus atsakymo. Bet pernai yra minėjęs galimybę automobilį nuomotis ir važiuoti tik keletą etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius