Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Viada Rally Žemaitija“: įnirtinga kova tarp lyderių prasidėjo dar prieš oficialų startą

Penktadienio vakarą Kražiuose šalia Kelmės startavo bandomasis greičio ruožas (angl. „shake down“), trukęs 3,35 km. Jame lenktynininkai galėjo pasitikrinti automobilių nustatymus.
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks
Vaidotas Žala ir Andris Malnieks aštriame posūkyje / Manto Dilio nuotr.

Tikrintis tikrai buvo ką, nes po žiemos ralio Utenoje labai pasikeitė Lietuvos lenktynininkų automobilių parkas. Be to, ir Žemaitijos ralio organizatoriai stengėsi, kiek tik leido galimybės, pakeisti trasas, lyginant su pernai metais.

Vieni lenktynininkai bandomąjį ruožą važiavo du kartus, kiti tris ar net keturis. Šis ruožas nėra įskaitinis ir nieko nelemia, tačiau kova tarp lyderių virė dėl kiekvienos sekundės.

Pirmus du bandymus beveik sekunde prieš Benediktą Vanagą ir Marių Čepulį („General Financing Pitlane“) pirmavo Vaidotas Žala. Šis ekipažas „shake down“ važiavo du kartus. B.Vanagas – tris. Tačiau septynis kartus Lietuvos ralio čempiono Vytauto Švedo ir Žilvino Sakalausko atkaklumas davė vaisių. Jie šį ruožą nusprendė įveikti keturis kartus ir paskutinio bandymo metu 0,5 sek. aplenkė antroje vietoje likusį „Agrorodeo“ ekipažą.

Rezultatus rasite čia.

Bene daugiausiai „vaizdų“ šiame testiniame ruože, tiksliau pačioje jo pabaigoje esančiame staigiame posūkyje, žiūrovams dovanojo V.Žala. Jis akivaizdžiai per greitai įvažiuodavo į posūkio trajektoriją, sukeldamas milžinišką dulkių debesį. Dėl to, ko gero, slysdamas šonu, prarado ir kelias sekundes (žiūr. vaizdo transliaciją nuo 22.50 min).

Paklaustas, kaip sekasi sutarti su nauju „Škoda Fabia R5“, Vaidotas kukliai šypsojosi:

„Žemaitijos ralio pradžioje reikės daugiau kovoti ne su konkurentais, bet su savimi, nes automobilis reikalauja daugiau tikslumo, nei aš kol kas galiu pasiekti“.

Ralio oficialus startas Kelmės centre šeštadienį 8 val. ryto. Lenktynininkų laukia 10 greičio ruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius