-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčių trasos privalumus įvardiję Europos autokroso čempionato favoritai lengvos kovos nesitiki

Šeštadienį Šilutės rajone esančiame Vilkyčių automobilių sporto komplekse prasidėjo dvi dienas truksiančios Europos automobilių kroso čempionato trečiojo etapo varžybos. Šios lenktynės yra vienintelis mūsų šalyje renginys, turintis tokį aukštą statusą. Šeštadienį ir sekmadienį trasoje lenktyniaus per 60 greičiausių Europos bagių pilotų, o jiems kompaniją palaikys ir Nacionalinių klasių sportininkai, rašoma pranešime.
EAX etapo Vilkyčiuose laisvosios treniruotės
EAX etapo Vilkyčiuose laisvosios treniruotės / Organizatorių nuotr.

Penktadienį atlikę administracinės ir techninės komisijos formalumus šeštadienį dalyviai jau išvažiavo į trasą. Iš pradžių čia jų laukė apšilimo sesija, kurioje buvo galima įveikti keturis Vilkyčių trasos ratus, susipažinti su posūkiais ar juos prisiminti, įvertinti dangą.

Ne visiems laisvosios treniruotės susiklostė pagal scenarijų – keletas bagių patyrė gedimus ir buvo išvežti į dalyvių parką, kur mechanikai turės per keletą valandų iki chronometruojamų važiavimų pradžios atstatyti juos į kovinę parengtį.

Vilkyčiuose žiūrovai galės išvysti trijų kategorijų bagius – „Junior Buggy“, „Buggy 1600“ ir „Super Buggy“. Gausiausia yra klasė „Buggy 1600“. Joje varžosi ir trys lietuviai – Saulius Žunda, Kęstutis Krakys ir Tomas Skrodenis. Praėjusiame etape Bauskėje geriausiai šioje klasėje pasirodė austras Remo Kobras. Jis tvirtino, kad Latvijoje lengva nebuvo, tačiau Vilkyčiuose bus dar sunkiau.

„Bauskėje ypač sunku buvo finaluose, bet dėl to, jog buvo labai šlapia. Prieš finalus tuomet smarkiai lijo. Vilkyčiuose kol kas oras prognozuojamas be lietaus, todėl manau, kad sąlygos lenktynėms bus idealios. Vilkyčiuose niekada nesu važiavęs, todėl man čia reikės mokytis naujų dalykų ir pratintis prie trasos. Jau žinau, kad ji labai greita. Lengva tikrai nebus, nes dalyvių daug ir stiprių. Ir visi norės laimėti. O šiaip tai čia labai jauku ir smagu, jūsų šalis labai graži. Malonu čia atvykti“, – prieš pirmąjį išvažiavimą į trasą kalbėjo Remo Kobras.

Austrui antrino ir „Super Buggy“ klasės nugalėtojas Bauskės etape, prancūzas Vincent Mercier. Jo teigimu, Vilkyčių trasoje labai daug lems bagių galingumas, kadangi ilgos tiesiog atkarpos vers važiuoti maksimaliai greitai.

„Vilkyčių trasa yra labai greita. Esu čia važiavęs kelis kartus ir žinau, kad čia važiuosime itin greitai. Bauskėje man pavyko laimėti, todėl Vilkyčiuose irgi tikiuosi patekti į finalą ir ten kovoti dėl aukščiausių pozicijų“, – sakė Vincent Mercier.

Po treniruočių ir chronometruojamų važiavimų pirmasis kvalifikacinis važiavimas Europos automobilių kroso čempionato etapo dalyvių lauks 15 val. Iš karto po jų viena po kitos seks ir dvi Nacionalinių klasių kvalifikacijos.

Šeštadienį trasoje nustojus gausti varikliams, 18 val. vyks koncertas, o po jo pultą perims ir vakarėlį jau dalyvių parke pratęs lenktynininkas ir didžėjus iš Latvijos Mareks Dainis – DJ [Ex] da Bass. Į jo pasirodymą taip pat galės patekti visi žiūrovai, turintys bilietus į varžybas. Be to, pramogų netrūks ir mažiesiems renginio dalyviams – jų lauks atrakcionai ir batutai.

Sekmadienį, birželio 11 dieną veiksmas Vilkyčių autosporto komplekse prasidės nuo 9.30 val., kai prie starto savo antrai kvalifikacijai rikiuosis Europos automobilių kroso čempionato dalyviai. 10 val. trasą perims Nacionalinių klasių sportininkai, startuosiantys trečioje kvalifikacijoje. Po jų 11 val. vėl startuos Europos autokroso čempionato bagiai, kurie varžysis trečioje kvalifikacijoje.

12.30 val. numatytas iškilmingas renginio atidarymas, kuriame visi dalyviai apvažiuos garbės ratą Vilkyčių trasoje. Parado rate pasirodys ir senovinių automobilių parodos dalyviai, kurių technika visą dieną iš arti bus galima apžiūrėti trasos prieigose vyksiančioje parodoje. 13.30 val. numatyti Nacionalinių klasių pusfinalių važiavimai. 14 val. pusfinaliuose pasirodys ir Europos automobilių kroso čempionato dalyviai.

Didžioji varžybų savaitgalio kulminacija prasidės 15 val. kai prie starto savo lemiamam mūšiui stos Nacionalinių klasių dalyviai. Iš karto po jų, 15.30 val. numatyti ir pagrindiniai Europos autokroso čempionato klasių finalai.

Galiausiai viską vainikuos iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu suplazdės nugalėtojų šalių vėliavos ir nuskambės nacionaliniai himnai. Apdovanojimai numatyti 17 val.

Daugiau informacijos apie artėjantį FIA Europos automobilių kroso čempionato etapą, bilietus kainas ir kitą informaciją galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje ir http://www.askvilkyciai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius