Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčiuose į kovą stoję Europos autokroso čempionato dalyviai ruošiasi didžiajai varžybų dienai

Šeštadienį Vilkyčiuose duotas startas antram Europos automobilių kroso čempionato etapui. Pirmąją varžybų dieną dalyvių laukė du ratai apšilimo, dvi chronometruojamų važiavimų sesijos ir pirmoji kvalifikacija.
Temos: 1 Autokrosas

Pirmoji varžybų diena pažymėta sportininkų drausme. Trasoje rimtesnių susidūrimų neužfiksuota nei kėbulinių automobilių, nei bagių klasėse. Teisėjams teko nagrinėti vos kelis nedidelius kontaktus. Tai leidžia daryti prielaidą, kad Europos autokroso čempionato dalyviai puikiai supranta, kad pirmoje kvalifikacijoje galima daugiau pralaimėti nei laimėti.

„Super Buggy“ klasėje pirmąją kvalifikaciją laimėjo prancūzas VIncent Mercier. Jis pusantros sekundės per keturis Vilkyčių trasos kilometrus pranoko antrą laiką užfiksavusį čeką Radek Jordak. Į trečiąją vietą prasibrovė latvis Ervins Grencis. Pastarasis nuo antrosios vietos atsiliko vos puse sekundės.

Klasėje „Buggy 1600“ aukščiausią tempą parodė Liuksemburgo lenktynininkas Max Schanen Dos Santos. Jam kiek daugiau nei dvi sekundes pralaimėjo Nyderlandų atstovas Timo Pahler. Trečio laiko autoriumi tapo dar sekunde lėtesnis Kevin Peters iš Liuksemburgo. Šioje klasėje startavo ir lietuvis Saulius Žunda. Molėtiškis pirmoje kvalifikacijoje liko vienuoliktas iš trylikos startavusių dalyvių.

„Junior Buggy“ kategorijoje dominavo čekas Ondrej Medlik. Jis net keturiomis su puse sekundės aplenkė Styn Jaspers iš Nyderlandų. Trečiąjį laiką parodė dar vienas čekas Jakub Šafranek.

„Touring Autocross“ klasėje pirmąją kvalifikaciją laimėjo čekas Petr Šimurda. Praėjusio etapo Latvijoje laimėtojas Paulius Pleskovas šįsyk parodė antrą laiką, lyderiui nusileisdamas pusantros sekundės per keturis ratus. Trečias čia buvo italas Natale Casalboni, kuris net 12 sekundžių pralaimėjo lietuviui.

Deja, bet šioje klasėje nebestartuos kitas lietuvis Vytautas Valukonis. Techniniai komisarai nusprendė, kad jo aštuntosios kartos „Mitsubishi Lancer EVO“ jau yra per senas ir nebeatitinka homologacijos, todėl Europos autokroso čempionate startuoti negali. Įdomu tai, kad prieš savaitę Bauskėje vykusiame pirmame čempionato etape jam startuoti buvo leista.

Šeštadienį Vilkyčiuose pasirodė ir Nacionalinės klasės dalyviai, kurie įveikė net dvi kvalifikacijas. Susumavus jų rezultatus aukščiausiai klasifikuojamas latvis Janis Gustanis, abu sykius finišą pasiekęs greičiausiai. Antroje vietoje rikiuojasi Laurynas Paulauskas. Trečias po dviejų kvalifikacijų – Martynas Pikčilingis.

Sekmadienį Europos automobilių kroso čempionate išauš didžioji varžybų diena. Čia visų klasių dalyvių lauks likusios kvalifikacijos, pusfinaliai ir finalai. Po jų paaiškės, kurie lenktynininkai iš Vilkyčių išvažiuos su taurėmis ir papildytu sezono taškų bagažu.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

11.20 val. numatyta iškilminga varžybų atidarymo ceremonija. Joje dalyviai apsuks parado ratą trasoje, prisistatydami susirinkusiai publikai. 14 val. čia prasidės įdomiausia ir dramatiškiausia varžybų dalis, nes prie starto pusfinaliams ir finalams stos Europos autokroso čempionato klasių dalyviai. Po jų, apie 16 val. į lemiamą kovą rinksis ir Nacionalinės klasės dalyviai. 18 val. numatyta apdovanojimų ceremonija, kurioje į viršų kils nugalėtojų šalių vėliavos, skambės himnai ir liesis šampano purslai.

Kaip jau anksčiau skelbė organizatoriai, prekyba bilietais į renginį vyksta internetu, „Bilietai.lt“ platformoje. Bilietus taip pat bus galima įsigyti ir renginio dienomis atvykus į Vilkyčius, tačiau renginio vietoje jie bus brangesni, todėl autokroso gerbėjams siūloma sutaupyti apsirūpinant bilietais iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius