Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus ralio nugalėtojai – pernykščiai čempionai (nuotraukos)

„Swedbank rally-2009“ varžybas, kurios kartu yra ir Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) antrasis etapas, laimėjo Vytautas Švedas su šturmanu Žilvinu Sakalausku.
Ralio akimirka
Ralio akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pernykščiai šalies čempionai į priekį išsiveržė jau nuo paties varžybų starto ir neapleido lyderių pozicijų iki pat finišo. Galingu „Mitsubishi Evo IX“ automobiliu važiavusio ekipažo rezultatas – 46:36.0. Nugalėtojų vidutinis greitis buvo 138.49 km/h.

Jie aplenkė antroje vietoje likusius artimiausius persekiotojus – daugkartinį šalies čempioną Roką Lipeikį su  dukra Inga Lipeikyte, kurie važiavo „Mitsubishi Lancer Evo VIII“. Būtent šis ekipažas ir buvo laikomas pagrindiniais V.Švedo ir Ž.Sakalausko konkurentais. Jų rezultatas – 47:09.0.

Treti – Audrius Višniauskas su Edvinu Pagirsku, važiavę „Mitsubishi Evo IX“ automobiliu. Jų laikas – 47:46.4.

Ketvirtoje vietoje Žilvinas Juršys su Tomu Balžeku (rezultatas 47:52.5, važiavo  „Mitsubishi Evo IX“ automobiliu), penktoje – Ramūnas Čapkauskas ir Tomas Šipkauskas (rezultatas 47:53.2, važiavo  „Mitsubishi Evo IX“ automobiliu).

Daugiau rezultatų galite rasti portale rally-live.lt.

Giliomis tradicijomis, siekiančiomis 1961 metus, pasižyminčiame Vilniaus ralyje šiemet iš viso varžytis užsiregistravo 53 ekipažai, iš kurių LARČ pirmenybių įskaitoje važiuoja 48.

Tiesa, žiūrovams teko nusivilti, kad ralyje jie taip ir neišvydo daugkartinio šalies čempiono Sauliaus Girdausko, turėjusio vairuoti „Škoda Fabia WRC“ automobilį. Tačiau šio automobilio mechanikai nespėjo laiku jo paruošti šioms lenktynėms. Dėl tų pačių priežasčių nestartavo ir Tomo Mačkinio bei Giedriaus Čenkaus ekipažas.

Vieną dieną, šeštadienį, vyksiančiose lenktynėse, kurios yra antrasis LARČ etapas, sportininkams teko įveikti nelengvą 339,6 km maršrutą, besidrieksiantį žvyruotais Aukštaitijos keliais. 107,6 km iš jų sudaro įskaitiniai greičio ruožai.

Vilniaus ralyje šiemet yra septyni greičio ruožai, tačiau visus juos sportininkai įveikė po du kartus.

Nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimo ceremonija numatoma šiandien 20 val. Europos aikštėje, Vilniuje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius