-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje ir Kaune startavo kartingo paskaitų ciklas moterims „Women on fire“

Didelio pasisekimo sulaukęs renginys „Women on fire“ – moterų vakarai „Kartlande“ šiemet startavo atsinaujinusia programa. Tai jau antrus metus organizuojamas kartingo praktinių paskaitų ciklas, kviečiantis visas moteris išbandyti kartingo sportą ir praleisti laisvalaikį kitaip.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Valdo Čičinsko nuotr.
Temos: 1 Kartingai

Kad kartingo paskaitos turėtų tęstinumą, kas ketvirtą mėnesį bus organizuojamas renginys varžybų forma, o kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį vyks teminiai teorinių paskaitų vakarai su praktiniais važiavimais. Paskaitas ves profesionalūs sportininkai, o moterų vakarai vyks Vilniaus ir Kauno uždarų patalpų „Kartlando“ kartodromuose.

Dovydo Beržinio nuotr./Renginio akimirka
Dovydo Beržinio nuotr./Renginio akimirka

30 moterų prie kartingo vairo

Ketvirdienio vakarą būrys nuostabių moterų ir merginų, kurios nėra varžomos įsitikinimų, kad „kartingo trasa tik vyrams“, rinkosi Vilniaus ir Kauno „Kartlando“ kartodromuose. Kartingo sportas jau seniai yra ne vien tik vyrų žaidimo aikštelė, čia dažnai sutinkamos ir moterys. Tai patvirtina ir jau antrus metus organizuojamas renginys, pritraukiantis vis daugiau moterų ir merginų. Visas mėgstančias aktyviai leisti laisvalaikį dailiosios lyties atstoves čia suburia „Moterų laisvalaikis kitaip“ ir uždarų patalpų kartingo kartodromo „Kartlandas“ organizatorių komanda.

„Women on fire“ – tokiu šūkiu startavo 2019 metų praktinių paskaitų ciklas ,„Kartlando“ kartodrome. Vakaro metu vyko teorinės paskaitos ir praktiniai važiavimai. Važiavimus stebėjo lenktynininkai, kurie savo įžvalgas ir rekomendacijas, kaip manevrus atlikti dar geriau, pateikė vykusios paskaitos metu. Moterų vakaro instruktoriai buvo gerai žinomi sportininkai Ignas Palaima ir Martynas Tankevičius.

Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka
Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka

Greitį ir iššūkius dievinančios dailiosios lyties atstovės įdėmiai klausėsi profesionalių lenktynininkų pasakojimų apie važiavimo kartu subtilybes, kurios prasidėjo nuo taisyklingos sėdėsenos, matymo kampo, teisingos trajektorijos posūkiuose analizavimo ir baigėsi važiavimų įrašų medžiagos peržiūra bei analizavimu.

Sportininkų paskaitos buvo išties naudingos, ką paskui patvirtino ir gerėjantys merginų laikai kartodromo trasoje. Lenktynininkai papasakojo apie taisyklingą sėdėseną kartinge ir aptarė, kodėl tai būtina. Analizavo taisyklingas posūkių trajektorijas ir kodėl jos reikalingos, kalbėjo apie „apex’ą“ ir „late apex’ą“ (skirtingos posūkių įveikimo technikos), bei papasakojo, kaip reikėtų analizuoti savo važiavimus, į ką atkreipti dėmesį ir kaip koreguoti savo vairavimo techniką. Ir čia tik maža dalis to, ką išgirdo merginos. Kad jos įdėmiai klausėsi, patvirtino ir įvairūs klausimai, po teorijos bandymo pritaikyti praktiniuose važiavimuose.

Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka
Valdo Čičinsko nuotr./Renginio akimirka

„Pradėjome organizuoti šiuos vakarus tam, kad moterys galėtų tobulėti ir išbandyti kažką naujo, daugiau sužinoti apie kartingo sportą ir smagiai praleisti laiką bendraminčių draugijoje. Labai džiaugiamės, kad profesionalių renginio pranešėjų bei merginų noro, entuziazmo išbandyti bei sužinoti kažką naujo dėka, mums yra suteikiama garbė suburti didelį ratą moterų ir pasinerti į greičio, juoko, bei moteriško azarto šurmulį.

Didelio susidomėjimo sulaukiame iš dalyvių, sėdančių pirmą sykį į kartą, nes visai nesvarbu, ar tai yra pirmas kartas, kada merginos sėda į kartą, ar jau nesuskaičiuojamas – visos puikiai praleido kupiną įspūdžių bei adrenalino vakarą“, – pasakoja Jolanta.

Dovydo Beržinio nuotr./Renginio akimirka
Dovydo Beržinio nuotr./Renginio akimirka

„Dėkojame sportininkams Ignui Palaimai, Martynui Tankevičiui už neįkainojamas paskaitas, įžvalgas ir atskleistas paslaptis.

Visas dailiosios lyties atstoves, nespėjusias užsiregistruoti į Moterų vakarą, kviečiame užsiimti vietą karte jau dabar ir skelbiame registraciją į naujo etapo „Women on Fire“ vakarą kartodrome.

Daugiau informacijos apie artėjančius renginius ir aktualias naujienas rasite „Moterų laisvalaikis kitaip „Facebook“ puslapyje“, – puikiai pavykusiu renginiu džiaugėsi Jolanta Iselionienė, „Moterų laisvalaikis kitaip“ įkūrėja ir viena iš šio renginio organizatorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius