Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 16 /18:45

Vilniuje sutikti iš Dakaro atvykę E.Juškauskas ir A.Paliukėnas nestigo geros nuotaikos ir ryžto grįžti kitais metais

Ketvirtadienį iš Saudo Arabijos sugrįžo Dakaro debiutantai Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas. Pirmasis Dakaras šiam ekipažui nepagailėjo ne tik gerų nuotykių, bet ir neįkainojamos patirties.
Aisvydas Paliukėnas ir Edvinas Juškauskas
Aisvydas Paliukėnas ir Edvinas Juškauskas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

„Labai norime važiuoti ir kitąmet, o kai noras yra, tai bandysime rasti galimybes. Darbo, kurį planavome, nepadarėme, tad reiks grįžti ir padaryti tą darbą. Labai daug procentų, kad grįšime“, – sakė E.Juškauskas.

Lenktyninkų sutikimas Vilniaus oro uoste:

Ekipažas juokėsi, kad važiuos Dakare tol, kol baigs važiuoti trasą.

E.Juškauskas teigė, kad tikisi grįžt į Dakarą kitąmet, o to tikimybė, kaip pats sakė, bent 90 proc.

„Pasiilgau Dakaro jau, noriu grįžti atgal, O šturmanavimas, kaip pirmą kartą tai neblogai, o kitais metais labiau žinosiu, kam ruoštis“, – tikino A.Paliukėnas.

Vyrai juokavo, kad dabar gesintuvais jau pasirūpino.

Pirmoji Dakaro patirtis – kupina nuotykių

Panašu, kad Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui nebuvo lemta įveikti šių metų Dakaro. Penktajame greičio ruože buvo užsiliepsnojęs ekipažo automobilio variklis. Dakaro naujokai spėjo jį susitvarkyti bei tęsė kovą „Dakar Experience“ kategorijoje (jų rezultatai nebuvo fiksuojami ir varžybose nebedalyvavo, tačiau turėjo galimybę įveikti visus ruožus).

Deja, ekipažui nepasisekė. E.Juškauskas ir A.Paliukėnas aštuntajame greičio ruože spėjo įveikti vos 62 kilometrus, kai šokdami per kopą virto ant šono ir stipriai pažeidė galinę važiuoklę.

Bandydami apversti savąjį „Toyota Hilux“ jaunieji lenktynininkai sugaišo nemažai laiko. Taip pat paaiškėjo, kad neturi detalių, kurias reikėtų pakeisti norint suremontuoti visureigį.

„Važiuoti per smėlį lenktynių trasa su taip pažeistu automobiliu buvo neįmanoma, todėl patraukėme tiesiai į bivaką“, – pasakojo E.Juškauskas.

VIDEO: Edvinui Juškauskui ir Aisvydui Paliukėnui 2020-ųjų Dakaras baigėsi aštuntame greičio ruože

„Kadangi važiavome jau nebeįskaitoje, tai nėra jau taip baisiai apmaudu. Bet aišku, norėtųsi dar pavažiuoti, pasisemti patirties.

Dabar betrūksta, kad su automobiliais namo plaukiantis keltas nuskęstų, nes jau visko buvo. Ir degėm, ir virtom. Tetrūksta, kad nuskestų“, – tuomet ironizavo nuotaikos nepraradęs Edvinas Juškauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius