Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Visos vietos į „Autoplius Fast Lap“ lenktynes užsipildė vos per vieną valandą

Visos „Autoplius Fast Lap“ dalyviams skirtos vietos paskutinam etapui užsipildė per vieną valandą. Renginio organizatoriai teigia rekordų nesivaikantys, tačiau toks didelis dalyvių aktyvumas juos nuteikia labai pozityviai. Taip pat, jau dabar verčia pradėti sukti galvas kaip kitų metų čempionate sustyguoti varžybas, kad tilptų daugiau lenktynininkų.
„Autoplius Fast Lap“ varžybos „Audruring“ trasoje
„Autoplius Fast Lap“ varžybos „Audruring“ trasoje / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Rekordinė registracija

Paprastai, didžiausias dalyvių aktyvumas pastebimas prieš pirmas sezono lenktynes. Kaip ir kiekvienais metais, pirmas startas būna Lietuvoje, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. Dalyviai, visą žiemą konstravę savo lenktynininius bolidus, su dideliu noru lekia į pirmas lenktynes vienintelėje lenktynių trasoje Lietuvoje.

„Į pirmą etapą 80 „Time Attack“ sesijoms skirtų vietų užsipildė per mažiau nei parą. Galvojome, tai įspūdingas rezultatas. Bet tai yra net dvidešimt keturis kartus lėčiau, nei pirmadienį vykusi registracija į paskutinį etapą“, – pasakoja „Autoplius Fast Lap“ organizatorius Kristijonas Vaičys.

O viskas buvo taip. Organizatoriai penktadienio popietę paviešino informaciją, kad registracijos procesas bus pradedamas pirmadienį pirmą valandą dienos. Dalyviai turėjo kelias dienas pasiruošti ir nustatytu laiku pateikti registraciją. Vos tik atsidarė internetinės registracijos vartai, pasipylė dalyvių paraiškos.

Algirdo Venskaus nuotr./Varžybų akimirka
Algirdo Venskaus nuotr./Varžybų akimirka

„Lygiai po valandos jau turėjome užpildytas visas 80 „Time Attack“ vietas. Beliko sutikrinti dokumentus, sulaukti patvirtinimo iš banko, kad visi startiniai mokesčiai sumokėti. Tuomet konstatavome faktą – visos vietos užsipildė per vieną valandą. Neilgai truko užsipildyti ir penkiasdešimt „Race“ lenktynėms skirtų vietų. To niekada nėra buvę“, – sako K.Vaičys.

Varžybų organizatoriai teigia, kad toks didelis populiarumas kelia ir kelis sudėtingus klausimus. Tarkime, kokią varžybų sistemą sugalvoti kitų metų čempionatui, kad mėgiamose „Autoplius Fast Lap“ lenktynėse dalyvauti galėtų daugiau norinčių.

Didysis etapas

Paskutinis šių metų „Autoplius Fast Lap“ etapas bus įsimintinas. Be didelės dalyvių gausos, Kačerginėje išvysime ir vieną labai svarbią premjerą. Rugpjūčio 30 d. šeštadienį šioje trasoje vyks pirmas NETA čempionato etapas. Šiaurės Europos „Time Attack“ čempionato pirmas etapo metu greičiausi Lietuvos lenktynininkai bandys atlaikyti svečių iš Suomijos puolimą. Kova bus labai rimta, mat šiauriečiai yra vieni stipriausių „Time Attack“ lenktynininkų Europoje. Jų pagaminti bolidai daugelyje trasų yra pasiekę rato įveikimo rekordus.

Ne mažiau gera žinia, kad Suomijos „Time Attack“ organizatoriai „Radalle.com“ į Kauną atsiveža ne tik lenktynininkus, bet ir įspūdingą merginų būrį. Jos papildys legendomis apipintą „Fast Lap Girls“ komandą.

Algirdo Venskaus nuotr./Varžybų akimirka
Algirdo Venskaus nuotr./Varžybų akimirka

Merginos papuoš įspūdingais automobiliais gausų renginį. Bus įvairių lenktynininių automobilių, tradicinė „Show off“ sesija su keliomis dešimtimis madingų išblizgintų mašinų, veiks driftingo sportininkams skirta „Šėrykla“. Taip pat, į šeštadienį į Kačerginę atvyks patys greičiausi Lietuvos superautomobiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius