Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitoldas Milius bandys kuo greičiau įveikti senojo Dakaro ralio trasą

Ne vieną tūkstančių kilometrų kelionę automobiliu įveikęs Vitoldas Milius imasi naujo iššūkio: įveikti maršrutą Paryžius-Dakaras. Tai – senojo Dakaro ralio kelias, kuris prieš keletą metų persikėlė į Pietų Ameriką.
Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę
Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę / Egidijaus Babelio nuotr.

„Galima tai pavadinti automobilio testu. Galima apvažiuoti 100 km aplink Vilnių, arba galima įkišti automobilį į sudėtingesnes sąlygas. Tada galima drąsiai teigti, kad lietuvis, nusipirkęs tą mašiną, iki sodybos nuvažiuos“, – savo kelionės tikslą pristatė V.Milius.

Kelionės automobiliu bus keturiais ratais varomas „Honda CR-V“ su 1,6 l darbinio tūrio dyzeliniu varikliu.

Kelionės pradžia – artimiausiomis dienomis. Kaip pasakojo keliautojas, užtruko dokumentų tvarkymas – pavyzdžiui, Mauritanijos vizą pavyko gauti tik antradienio popietę.

„Man, kaip vairuotojui, toks atstumas nėra didelis iššūkis – esu važiavęs ir toliau, ir ilgiau. Tačiau čia stabdys kitos aplinkybės – sienos tarp valstybių, draudimai važiuoti naktį ir t.t., todėl vidutinis kelionės greitis nebus didelis“, – sakė V.Milius.

Egidijaus Babelio nuotr./Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę
Egidijaus Babelio nuotr./Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę

Važiuos dviem maršrutais

Bandomasis važiavimas, kurio metu bus aplankytos šešios šalys – Prancūzija, Ispanija, Marokas, Vakarų Sachara, Mauritanija, Senegalas – turės du etapus. Pirmąjį, daugiau negu 5 tūkst. km ilgio etapą, įveiks V. Milius. Jis automobiliu iš Paryžiaus (Prancūzija) nuvažiuos iki Dakaro (Senegalas).

„Pirmasis maršrutas Paryžius–Dakaras bus skirtas automobilio ištvermei išbandyti ir važiavimo trukmės rekordui pasiekti, tad važiuosiu maksimaliai greičiausiais ir lengviausiais keliais. O štai antrasis – pažintinis – maršrutas, kuriuo važiuos kolegos, bus labai sunkus ir iš vairuotojų pareikalaus tikrai daug žinių, patirties ir gebėjimų“, – pasakoja V. Milius.

Antrąjį žygio etapą įveiks du vairuotojai – žinomas bekelės specialistas Audrius Sutkus bei keliautojas ir operatorius Aidas Bubinas. Jiems keliama visai kita užduotis: abu žygeiviai ieškos legendinio Dakaro ralio pėdsakų, filmuos, fotografuos ir atveš į Lietuvą daug įdomios medžiagos, kuri vėliau nuguls specialiame „Auto Bild Lietuva“ žurnalo priede.

Egidijaus Babelio nuotr./Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę
Egidijaus Babelio nuotr./Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę

Honda CR-V“ turės įrodyti, ką sugeba

Visais ratais varomas miesto visureigis „Honda CR-V“ su 160 AG  išvystančiu turbodyzeliniu varikliu ir devynių laipsnių automatine greičių dėže šiam žygiui pasirinktas neatsitiktinai. Panašų automobilį V. Milius jau yra išbandęs ankstesnėje kelionėje iš Murmansko į Magadaną (Rusija).

„Nežinia, kas ką pirmas pasirinko – automobilis mus ar mes jį, bet aišku tik viena, kad mūsų laukiančiam išbandymui „Honda CR-V“ puikiai tinka. Jei šis automobilis atlaikys visas kliūtis, žvyrą, smėlį, akmenis, karštį, jis tik dar kartą patvirtins, kad yra puikus vairuotojo pagalbininkas ir Lietuvos keliuose“, – įsitikinęs V. Milius. Keliautojo teigimu, specialiai kelionei automobilis nėra perdarytas ar ypatingai tobulintas – jam tik sumontuotos geresnės padangos.

Egidijaus Babelio nuotr./Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę
Egidijaus Babelio nuotr./Spaudos konferencija prieš Vitoldo Miliaus kelionę

Raktinis žodis „Dakaras“

„Auto Bild Lietuva“ surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo šių metų Dakaro lenktynėse Lietuvą atstovausiančių trijų ekipažų nariai: B. Vanagas, A. Juknevičius, M. Slapšys, V. Žala, S. Jurgelėnas ir buvę šių prestižinių lenktynių dalyviai.

„Norėjome draugėn surinkti žmones, kuriuos sieja žodis „Dakaras“. Savo žygį skiriame savotiškam šiųmetinių Dakaro varžybų dalyvių palaikymui. Visiems linkime ištvermės ir vienybės, juk jie atstovauja vieną šalį – Lietuvą“, – sako V. Milius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius