-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vokietijoje jėgas išbandęs Tautvydas Urba papasakojo, ko galima laukti Vilkyčiuose

Vokietijoje prasidėjo šių metų Europos autokroso čempionatas. Aukščiausios Senojo žemyno lygos varžybas šiemet galės išvysti ir lietuviai, mat birželio 8-9 dienomis trečiasis Europos autokroso čempionato etapas įvyks Vilkyčių autosporto komplekse, Šilutės rajone, rašoma pranešime spaudai.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Olaf Mickeley nuotr.

Varžybose Vokietijoje plazdėjo ir Lietuvos vėliava, kadangi savo jėgas ir naująjį bagį čia nusprendė išbandyti vienas greičiausių bagių klasės sportininkų mūsų šalyje Tautvydas Urba. Kaip pasakojo pats tauragiškis, į varžybas Vokietijoje jis išvyko praktiškai be jokių treniruočių ir didelių tikslų sau nekėlė, tačiau viskas klostėsi gana neblogai.

„Kadangi Lietuvoje iki šiol nebuvo varžybų, nuvažiavau į Vokietiją pasiruošęs gana silpnai. Nesitikėjau kažin ko, bet važiavimuose laikui parodžiau 8-ą rezultatą iš 45-ių dalyvių. Pirmoje kvalifikacijoje stojau į pirmą eilę ir važiavimą baigiau antras. Tačiau tas, kuris atvažiavo pirmas, gavo laiko baudos už „False Start“ taisyklės pažeidimą, todėl pakilau į pirmą vietą. Antroje kvalifikacijoje jau pirmas rinkausi starto takelį, bet ne visai pavyko startas. Iš pirmo posūkio išvažiavau tik ketvirtas, bet paskui du varžovus aplenkiau ir finišavau antras. Viskas sekėsi gerai ir trečiojoje kvalifikacijoje – ten buvau antras. Bendroje lentelėje po trijų kvalifikacijų buvau šeštas“, – kalbėjo Tautvydas Urba.

Olaf Mickeley nuotr./Varžybų akimirka
Olaf Mickeley nuotr./Varžybų akimirka

Visgi tautiečiui kiek pritrūko sėkmės. Patekęs į pusfinalį jame sportininkas neatlaikė įtampos, padarė klaidą ir nusileido varžovams, taip prarasdamas šansus patekti į finalinę rikiuotę.

„Patekau į pusfinalį ir jame startavau iš pirmos eilės. Buvo viskas labai gerai. Po pirmo posūkio buvau trečias. Paskui mane aplenkė vienas varžovas, tapau ketvirtas. Padariau kelias klaidas ir į nugarą man kvėpuoti pradėjo penktoje vietoje važiavęs dalyvis. Neatlaikiau tos įtampos, jo spaudimo ir pradėjau daryti klaidas. Užkliuvau už vidinės trasos dalies ir apsisukau. Į finalą patekti nepavyko. Galimybė tiesiog apmaudžiai išslydo iš rankų“, – įspūdžiais pasidalijo Tautvydas Urba.

Tačiau sportininkas džiaugiasi, kad puikiai lenktynes atlaikė naujasis jo bagis. „Buggy 1600“ klasei paruoštas bagis aprūpintas dviem „britvų“ varikliais ir šiose lenktynėse jokių kaprizų nerodė. Anot Tautvydo Urbos, su šia technika tiesiog tereikia įveikti daugiau sportinių kilometrų ir priprasti.

„Nieko nereguliuosime. Manau, kad ką gali tas bagis, tą jis ir važiavo. Aš pats dar turbūt po žiemos kiek silpnas, niekur nevažiavęs, kai kiti dalyviai jau kokias trečias-ketvirtas varžybas važiavo. Italijoje, Čekijoje jau vyksta čempionatai, įvairios varžybos, tai konkurentai buvo jau kur kas geriau apšilę nei aš. O aš iškart į Europos čempionatą be jokių bandomųjų varžybų. Tačiau iki Europos čempionato varžybų Vilkyčiuose, manau, jau būsiu įgavęs formą“, – pasakojo Tautvydas Urba.

Olaf Mickeley nuotr./Varžybų akimirka
Olaf Mickeley nuotr./Varžybų akimirka

Tautvydas Urba pasakoja, kad šiemet Europos autokroso čempionate be abejonės vėl virs aštrios kovos. Šiemet dalyvių rikiuotę papildė nemažai naujų, tačiau solidžią patirtį turinčių įvairių šalių lenktynininkų. Visus juos žiūrovai galės išvysti ir birželio 8-9 dienomis Vilkyčiuose, tad Tautvydas Urba ragina nepraleisti šios tik kartą per metus pasitaikančios progos stebėti tokio rango lenktynes savo šalyje.

„Europos sportininkai tikrai nestovi vietoje. Pilna naujų, naujai sukonstruotų bagių. Pinigų Europoje jie ten turi daug. Gamina moderniausius bagius, treniruojasi, važiuoja. Viskas vyksta labai rimtai. Dalyvių sąrašas taip pat labai stiprus. Yra ir senų autokroso vilkų, jau laimėjusių praeityje, yra ir naujų, bet labai konkurencingų dalyvių. Būtent tas prancūzas, kuris mane pusfinalyje ir išvedė iš pusiausvyros bei išprovokavo klaidą, yra naujokas Europos čempionate. Tačiau naujoku autokrose jį vadinti sunku. Ilgus metus jis dalyvavęs Prancūzijos čempionate, tapęs čempionu. Dabar jis atvažiavo į Vokietiją pasitikrinti savo jėgas su Europos geriausiais lenktynininkais ir visiems parodė, kad yra greitas – užėmė antrąją vietą.

Komandos nuotr./Tautvydas Urba
Komandos nuotr./Tautvydas Urba

Aišku, yra ir autokroso turistų, turinčių greitus, galingus bagius ir jų tikslas yra gerai praleisti laiką. Tačiau didžioji dalis yra greiti, patyrę, ilgus metus važiavę savo šalių čempionatuose ir sunkiai suskaičiuojamus biudžetus turintys sportininkai, kurie tikrai Vilkyčiuose norės lipti ant podiumo. Su jais bus ką veikti, reikės kovoti.

Bus įdomu, o labiausiai nuo to išloš žiūrovas, nes tokių vaizdų, kokių būna Europos autokroso čempionate, niekur kitur nepamatysi. O čia viskas mūsų šalyje, kur nereikia toli važiuoti ir viskas pasiekiama ranka. Kviečiu žiūrovus į Vilkyčius palaikyti mane ir kitus startuosiančius lietuvius, nes namų publikos palaikymas mums yra labai svarbus“, – kalbėjo „Buggy 1600“ klasėje lenktyniaujantis Tauragiškis.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Trečiasis Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose įvyks jau birželio 8-9 dienomis. Organizatoriai kviečia palaikyti startuosiančius lietuvius Tautvydą Urbą, Saulių Žundą, Tomą Zavarskį, Gintarą Morkevičių, Arvydą Galinį bei praneša, kad jau prasidėjo prekyba bilietais į šį grandiozinį renginį, kuris tęsis visą savaitgalį.

Europos autokroso čempionate dalyviai lenktyniaus „Buggy Junior“, „Buggy 1600“, „Super Buggy“ bei „Touring Autocross“ klasėse. Taip pat vyks ir FIA autokroso Nacionalinės taurės klasės važiavimai, kuriuose kėbuliniais automobiliais jėgas išmėgins per 20 sportininkų iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius