Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos žiedinių lenktynių čempionate J.Karklys lipo ant podiumo, bet netikėtai buvo diskvalifikuotas

Savaitgalį Austrijos Salzburgringo trasoje vyko trečiasis „ADAC TCR Germany“ žiedinių lenktynių čempionato etapas, kuriame dalyvavo ir Lietuvos atstovas Jonas Karklys. „NordPass“ komandos lenktynininkas su „Hyundai i30 N TCR” automobiliu iškovojo podiumą, tačiau netrukus trečioji vieta buvo atimta dėl po lenktynių degalų bake likusio per mažo kiekio benzino.
Jonas Karklys Austrijos Salzburgringo trasoje
Jonas Karklys Austrijos Salzburgringo trasoje / Komandos nuotr.
Temos: 1 Autosportas

Pagal Vokietijos žiedinių lenktynių reglamentą, po varžybų automobilio degalų bake turi likti bent 2 kg benzino. Tokiu būdu tiriama, ar sportininkas naudojo taisyklių numatytus degalus. Vis dėlto J. Karkliui pritrūko 400 g iki numatytos normos, o už tai yra baudžiama diskvalifikacija iš lenktynių.

Verta paminėti, kad po kiekvienų lenktynių greičiausiųjų penketuko automobiliuose yra taip pat tikrinamas automobilio aukštis, plotis, bendras svoris su lenktynininku (su tuščiu baku), turbinos slėgis ir kiti parametrai.

Tradiciškai lenktynių savaitgalis susidėjo iš dviejų penktadienio treniruočių, kvalifikacijos bei pirmųjų lenktynių šeštadienį, taip pat analogiška tvarka vykstančių važiavimų sekmadienį.

Kvalifikacijoje suteikiama 20 min. užfiksuoti vienam rato įveikimo laikui, pagal kurį sportininkai išrikiuojami ateinančiose lenktynėse. Varžybos trunka 30 min., pridedant vieną ratą sutiksėjus važiavimo laikui.
J. Karklys, dėl laimėto kvalifikacijos važiavimo praėjusiame etape „Red Bull Ringe“ gavęs papildomą 40 kg svorio balastą ir turėdamas sunkiausią automobilį (1345 kg), abiejuose kvalifikacijose užėmė penktąją vietą.

„Tai buvo sunkiausias etapas mūsų komandai šį sezoną, - po varžybų mintimis dalijosi J. Karklys. „Tai mums nauja trasa, kur neturėjome daug laiko atrasti tinkamą automobilio balansą. Penktadienio treniruotės buvo sustabdytos anksčiau laiko dėl varžovo avarijos. Turėjome sunkų automobilį, tad atrasti gerą suderinimą buvo sunku. 36 laipsnių karštis lauke automobilio viduje padarė visišką sauną, buvo sunku.“

„Gaila, kad nepavyko pelnyti taškų, nors daug iš šio etapo ir nesitikėjome, bet buvome visai šalia nemažai brangių taškų. Mūsų nuomone, kai kurių čempionato taisyklių pažeidimų traktavimas ir nuobaudos nėra adekvačios, bet nieko padaryti negalime.“

Pirmosiose lenktynėse 32-ejų vilnietis po starto iškart pakilo į trečiąją poziciją, tačiau jau po kelių ratų turėjo užleisti vietą vokiečiams Rene Kircheriui („Hyundai i30 N TCR”) ir Robinui Jahrui („Hyundai Veloster TCR“).

Vis dėlto lenktynės „NordPass“ komandos sportininkui baigėsi įpusėjus važiavimui – lūžo automobilio pusašis, dėl to tęsti varžybų nebeįmanoma.

Sekmadienį po starto J. Karklys pasirodė dar geriau ir pakilo į antrąją vietą. Po pirmojo posūkio Lietuvos atstovas apsistumdė su danu Martinu Andersenu („Honda Civic Type R TCR“) ir nukrito į trečiąją. Finišo vėliavą lietuvis kirto paskui daną, o varžybose triumfavo Švedijos lenktynininkė Jessica Backman („Hyundai Veloster TCR“).

Kitas čempionato etapas vyks po vasaros pertraukos rugpjūčio 5-7 d. legendiniame Nurburgringe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius