Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ jau nuo 2015-ųjų dalyvaus „Formulės-1“ čempionate

Tris metus žiniasklaida „Volkswagen“ koncerną stūmė į „Formulės-1“ čempionatą. Tris kartus „Volkswagen“ koncerno vadovai neigė šiuos gandus. Iki šių metų Ženevos automobilių parodos, kai pats Martinas Winterkornas – „Volkswagen“ bosas – susitiko su „Sauber“ komandos šeimininku Peteriu Sauberiu. Panašu, kad jų slaptas susitikimas davė vaisių – „Volkswagen“ žada nuo 2013-ųjų pradėti žygį link „Formulės-1“ nugalėtojų pakylos.
„Sauber“ F-1 bolidas
„Sauber“ F-1 bolidas / Gamintojo nuotr.

„Volkswagen Motorsport“ naujasis vadovas Jostas Capito prasitarė, kad „Volkswagen“ galvoja apie F-1. Tačiau šiame čempionate vokiečiai dalyvautų ne su VW ženkleliu, o su vienu „Volkswagen Group“ valdomu premium segmento automobiliu. Apie „Volkswagen“ ir „Sauber“ dialogą praneša ir tarptautinė automobilių federacija FIA. Jie patvirtino, kad vokiečiai ir šveicarai ruošia bendrus planus.

Jeigu visa tai tiesa, daromos prielaidos, kad „Sauber“ gali tapti tik pirmu žingsniu, kol „Volkswagen“ visiškai pasiruoš atėjimui į „Formulę-1“. Prognozuojama, kad įsibėgėjus šio gamintojo darbams, „Volkswagen“ kurs savo važiuoklę. Pagrindiniai darbai bus atliekami „Porsche“ dizaino studijoje.

Suprantama, kad nuo 2014 m. įsigaliojus naujoms taisyklėm, „Volkswagen“ į bolidus montuos savo konstrukcijos 1,6 litro keturių cilindrų variklį su turbina. Ir su KERS – energijos rekuperacijosistema. Taigi, jau šiame dešimtmetyje galime turėti nuo A iki Z „Volkswagen“ biure sukonstruotą bolidą, kurio operacijomis lenktyniu metu rūpintusi Peterio Sauberio vadovaujamas kolektyvas.

Primename, kad „Sauber“ F-1 komanda iki šio sezono priklausė BMW koncernui. Oficialus komandos pavadinimas buvo „BMW Sauber“. Tačiau bavaram nusprendus pasitraukti iš automobilių sporto karalienės vadinamos sporto šakos, komandą atpirko jos įkūrėjas Peteris Sauberis. Šį sezoną komanda rodo gerus rezultatus, nepaisant to, kad jų biudžetas yra tikrai kuklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius