Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen“ grupei „Formulėje-1“ nuo 2015 m. atstovaus „Audi“?

„Volkswagen“ grupė į „Formulę-1“ įžengs jau 2015 m., o koncernui sporte atstovaus „Audi“ markė, skelbia Prancūzijos žiniasklaida.
„Volkswagen“ bolidas
„Volkswagen“ bolidas / Gamintojo nuotr.

Tvirtinama, kad vokiečių kompanija pasišovė 2018 m. tapti ne tik pačia didžiausia automobilių gamintoja pasaulyje, bet ir dominuoti svarbiausiose autosporto šakose.

Primename, kad „Volkswagen“ jau anksčiau paskelbė nuo 2013 m. lenktyniausianti Pasaulio ralio čempionate (WRC). Ten bus naudojamas „Volkswagen Polo“ automobilis.

Birželį buvo patvirtinta, kad nuo 2014 m. į Le Mano lenktynių svarbiausią LMP1 klasę sugrįš kita „Volkswagen“ grupės įmonė –  „Porsche“.

Iki šiol ištvermės varžybose dominavusi „Audi“, prancūzų žiniasklaidos teigimu, pereis į „Formulę-1“, kur turėtų debiutuoti jau 2015 m. Į sportą bus žengiama ne nuosava komanda, o tampant variklių tiekėju.

Realiausios kandidatės tapti „Audi“ partnerėmis yra: „Red Bull“, „McLaren“ bei „Williams“ komandos. Tiesa, dėl pirmosios abejojama labiausiai – manoma, kad čempionai greičiausiai liks su „Renault“.

Pabaigai, įtariama, kad „Volkswagen“ gali slypėti už nuo 2014 m. į „Formulės-1“ variklių tiekėjų gretas ketinančios įžengti „Pure“ organizacijos – vis dar spėliojama, iš kur šie gavo finansavimą abejotinos finansinės naudos projektui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius