-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas nusitaikė į trečią titulą šį sezoną

2011 m. Lietuvos ir Baltijos čempionai „Juta Racing“ komandos atstovai Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas spalio 7-8 d. Estijoje įvyksiančiame „Saaremaa“ ralyje kovos dėl trečio titulo šį sezoną – Šiaurės Europos zonos (NEZ) čempionų vardų 4WD įskaitoje.
Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas
Vytautas Švedas ir Žilvinas Sakalauskas / Komandos nuotr.

2011 m. Baltijos ralio čempionato oficialūs rezultatai buvo paskelbti visiškai neseniai, mat po paskutiniojo etapo Latvijoje ganėtinai ilgai buvo svarstoma trečiąją vietą užėmusio ir diskvalifikuoto Aivio Egles pateikta apeliacija. Tačiau tai įtakos galutiniams rezultatams iš esmės negalėjo turėti, nes ralį laimėjo Andis Neikšanis, o artimiausio Vytauto Švedo persekiotojo dėl čempiono vardo 4WD įskaitoje Janio Vorobjovo užimta kita nei pirma vieta, jau nieko negalėjo pakeisti.

Taigi antrus metus iš eilės Baltijos čempionais 4WD įskaitoje tapo V. Švedo ir Ž. Sakalausko ekipažas, kuris nugalėjo „Talsi“ ir „300 ežerų“ raliuose bei užėmė ketvirtąją vietą Estijos ralyje ir surinko 38 taškus. Vicečempionais tapę Janis Vorobjovas ir Guntaras Zicanas užėmė antrąsias vietas „Talsi“ ir Estijos raliuose bei trečią – Latvijos ralyje (34 taškai). Trečiaisiais prizininkais tapo estai Raulas Jeetsas ir Andrusas Toomas, kurie nugalėjo Estijoje bei buvo ketvirti „Talsi“ ralyje (23 taškai).

Pergalingus šiemetinius metus V. Švedas ir Ž. Sakalauskas tikisi sėkmingai baigti Estijoje, tradiciniame, jau net 44-ajame „Saaremaa“ ralyje, kuris vyksta to pačio pavadinimo saloje. Šios varžybos užbaigia ralio sezoną Baltijos šalyse, tad jose visada startuoja gausus dalyvių būrys. Šiemet paraiškas pateikė 149 ekipažai, tarp kurių – net 16 iš Lietuvos.

„Saaremaa“ ralis yra finalinis NEZ čempionato etapas. Šiemet NEZ čempionatą sudarė 7 etapai Norvegijoje, Švedijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, iš kurių prieš etapą Estijoje kiekvienas ekipažas savo sąskaitoje gali turėti tik po tris geriausius rezultatus. Intrigą didina tai, kad finaliniui etapui suteiktas koeficientas 1,5 (tiek kartų padidės taškų kraitis, pavyzdžiui, pergalės atveju bus iškovota ne 20, bet 30 taškų), o galutiniai čempionato rezultatai paaiškės sudėjus sezono eigoje ir finaliniame etape iškovotus taškus.

4WD įskaitoje pirmauja Vytautas Švedas, šventęs pergales „Saulės“ bei „300 ežerų“ ralyje ir užėmęs antrąją vietą „Talsi“ ralyje – 58 taškai. Teorines galimybes nugalėti dar turi Jakko Keskinenas (Suomija), Ramūnas Čapkauskas – po 39 taškus, Pontusas Tidemandas (Švedija) – 38 taškai, Jimmy Joge‘as (Švedija) – 36 taškai, Rokas Lipeikis – 33 taškai, Janis Vorbojovas (Latvija) ir Eddie Horbingas (Švedija) – po 32 taškus ir Patrikas Johanssonas (Švedija) – 31 taškas.

„Saaremaa“ ralyje startuos dalyviai iš Estijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Italijos ir Lietuvos, o pagrindiniais favoritais dėl pergalės absoliučioje įskaitoje įvardijami estai Ottas Tanakas („Ford Focus RS WRC03“) ir Georgas Grossas („Ford Focus RS WRC08“), kurie vieninteliai važiuos su WRC automobiliais. Didžiausią susidomėjimą, kaip visada, kelia N4 klasės atstovų, kurių startuos net 30 ekipažų, kova.Tarp ralio favoritų tradiciškai yra ir Vytauto Švedo bei Žilvino Sakalausko ekipažas, kuris „Saaremaa“ ralyje du kartus buvo užėmęs antrąją vietą absoliučioje įskaitoje (2005 ir 2008 m.). 

Taip pat Estijoje paaiškė NEZ Nacijų taurės laimėtoja: Švedija ir Lietuva turi po 148 taškus, Norvegija – 100 taškų, Estija – 98 taškus, Suomija – 81 tašką, Latvija – 65 taškus, Rusija – 51 tašką ir Danija – 31 tašką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius