Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautui Švedui Europos ralio čempionato varžybos šeštadienį jau baigėsi: „nusisuko“ automobilio pusašis

Jau pirmame Europos ralio čempionato etapo Liepojoje greičio ruože lietuvių ekipažą Vytautą Švedą ir Žilviną Sakalauską ištiko didelė nesėkmė. Neatlaikė jų „Mitsubishi Lancer Evo X“ priekinis dešinys pusašis – lenktynininkų terminais, jis „nusisuko“.
Sugedęs V.Švedo ir Ž.Sakalausko „Mitsubishi Lancer Evo X“
Sugedęs V.Švedo ir Ž.Sakalausko „Mitsubishi Lancer Evo X“ / Vytauto Švedo nuotr.

V.Švedas neslėpė nusivylimo šia pačioje ralio pradžioje užklupusia nesėkme. Penktadienį vykusioje kvalifikacijoje jis parodė 10 geriausią laiką, o šeštadienį, savo paties pasirinkimu, startavo iš 13-os pozicijos.

Savo įskaitoje „Production Cup“ V.Švedas kvalifikacijoje parodė antrą laiką. Jį aplenkė tik latvių ekipažas su „Mitsubishi Lancer Evo X“ – Janis Vorobjovas ir Andris Malniekas.

Nepaisant nesėkmės, V.Švedas tikino startuosiantis sekmadienį. Šeštadienį automobilis bus sutvarkytas ir paruoštas kitos dienos varžyboms, tačiau apie aukštas pozicijas svajoti jau neverta.

Lenktynininkui jau antrą savaitgalį iš eilės ralio baigti nepavyksta dėl automobilio gedimo. Praėjusią savaitę vykusiame „Halls Winter Rally“ Utenos rajone jis pirmavo viso ralio metu iki 11 greičio ruožo, tačiau tuomet lūžo šarnyras.

Vienas žiemos ralio Utenoje organizatorių Benediktas Vanagas po V.Švedo pasitraukimo prieš savaitę sakė, kad tokie gedimai nutinka dėl taupymo automobilio sąskaita. Net ir gerai išoriškai atrodančios detalės po kažkiek lenktyniniu režimu pravažiuotų kilometrų yra susidėvėjusios ir gali bet kada lūžti, tad turi būti keičiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius