Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ pirmą kartą vyko Ukmergės autokroso trasoje

Praėjusį sekmadienį buvo surengtas penktasis automobilių lenktynių „Weekend Grand Race“ etapas JUSEMA taurei laimėti. Pirmą kartą šios varžybos vyko greitojoje Ukmergės autokroso trasoje.
„Weekend Grand Race“
„Weekend Grand Race“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ukmergė Autokrosas

Nors visą dieną žliaugė stipresnis ar silpnesnis lietus, lenktynių ir vairuotojų nuotaikų tai nė kiek nepagadino. Ypatingai kietas šios trasos gruntas neperšlapo kiaurai ir išliko pravažiuojamas iki pat lenktynių pabaigos. Žinoma, buvo slidžiau ir automobiliams suvaldyti prireikė daugiau įgūdžių nei esant sausoms sąlygoms. Bet tai varžybas padarė tik dar įdomesnes, o trasos laistytuvas šįkart galėjo pailsėti, nes dulkių problemos visiškai išvengta.

Trasoje veiksmo buvo tikrai daug, nes varžybose startavo net 32 ekipažai. Kiekvieną komandą sudarė po 3 vairuotojus, iš kurių viena privaloma mergina.

Kaip visada, pirmiausiai kiekvienas dalyvis galėjo pravažiuoti po 3 susipažinimo ratus, o vėliau automobiliai rikiavosi kvalifikaciniams važiavimams, kurių laikai nulėmė startines pozicijas finale.

Finaliniame važiavime visi ekipažai, besikeičiant vairuotojams, turėjo įveikti 55 trasos ratus. Čia ir vyko pagrindinė kova dėl išlikimo ir kaip visada laimėjo tie, kurie sugebėjo išsaugoti automobilius iki pat finišo. Taip pasisekė toli gražu ne visiems ekipažams. Kaip ir įprasta šioms ištvermės lenktynėms, finišo liniją kirto gerokai mažiau bolidų, negu startavo.

Absoliučiais lenktynių nugalėtojais šį kartą tapo komanda „BE STABDŽIŲ JUNIOR“ iš Kauno (Miglė Šalaševičiūtė, Edvinas Ugianskas, Arūnas Šalaševičius, „Mazda323F“), antrieji finišą sėkmingai kirto komanda „ETA AUTO RACING TEAM“ iš Vilniaus (Rita Sabaitė, Eividas Rimeikis, Ernestas Kijevičius, „Ford Puma“), trečią vietą užėmė komanda „MOTOBROLIAI RC2“ iš Kauno (Jurgita Liakienė, Edvardas Liakas, Henrikas Petrikas, „Honda Civic“).

Ištvermingiausieji išsidalino „Suvalkijos aliejus“, „Endoca“, „Coffee loft“ ir kitų rėmėjų įsteigtus gausius prizus ir žinoma pirmosios vietos laimėtojai atsiėmė pagrindinę generalinio rėmėjo bendrovės „Jusema“ įsteigtą taurę.

Finale kartu su visais važiavusios, bet atskiroje įskaitoje besivaržiusios klasės „Petro metalai“ vairuotojai taip pat po finalo išsidalino taures ir prizus. Ši klasė ypatinga tuo, kad nugalėjusieji privalo savo automobilį už 500€ parduoti įmonei „Petro metalai“. Čia nugalėtojais tapo ir savo Honda Civic automobilį pardavė kauniečių komanda „MOTOBROLIAI RC“ (Gintarė Kudakienė, Laurynas Kudakas, Martynas Kudakas).

Antrą vietą klasėje „Petro metalai“ finale užėmė „MOTORSPORT UKMERGĖ“ komanda (Elena Danilova, Aurimas Pupelis, Žygintas Pupelis), trečią – taip pat Ukmergės komanda „LANŽERONAS“ (Gerda Griciūtė, Arnoldas Gricius, Edgaras Gricius).

Kaip ir visada, taip ir šį kartą pagal geriausiu laiku įveiktus ratus kvalifikacijose buvo renkami greičiausia vairuotoja ir vairuotojas.

Greičiausia mergina šį kartą tapo komandos „GAZUOTA BULKA“ atstovė Inesa Kelnerytė. Ji džiaugėsi „Oksana Butkutė permanent make-up“ studijos kuponu.

Greičiausio vyro nominacijos tik per plauką negavo visus nustebinęs vienuolikametis Kernius Šulinskas, demonstravęs neįtikėtiną tempą, aplenkęs visus vyrus ir tik paskutiniojo važiavimo metu dviem šimtosiomis Kerniaus rezultatą pavyko pagerinti „ŽAIBAS BACK“ komandos atstovui Edvinui Svirpliui. Jam atiteko „Uosio įrankiai“ komplektas.

Tradiciškai renginyje renkama ir greičiausia Vilkaviškio komanda, kuria šį kartą tapo „CONSTRUCTION AGENT“ su „Opel Astra“ (Augustė Rupšytė, Kęstutis Kučiauskas, Aurimas Kučinskas). Jiems atiteko LR seimo nario Algirdo Butkevičiaus specialiai įsteigta taurė.

„Facebook“ socialiniame tinkle skelbiamame konkurse „Sportiškiausio automobilio“ nominaciją balsuotojai šįkart paskyrė komandos „IŠ LEMPOS“ bolidui „Volkswagen Golf“.

Po varžybų visada apdovanojami ir geriausieji visose klasėse pagal kvalifikacijas. Čia podiumai išsidėstė taip:

Klasė „Iki 1,8“

1 vieta – „ATV FANAI“ (Kristina Mockapetrienė, Dalius Mockapetris, Kernius Šulinskas)

2 vieta – „GAZUOTA BULKA“ (Inesa Kelnerytė, Eimantas Kelneris, Ugnius Austynas)

3 vieta – „BE STABDŽIŲ JUNIOR“ (Miglė Šalaševičiūtė, Edvinas Ugianskas, Arūnas Šalaševičius)

Klasė Virš „1,8“

1 vieta – „TAURAGAI“ (Agnė Gečaitė, Marius Zajančiauskas, Edgaras Merkelis)

2 vieta – „CONSTRUCTION AGENT“ (Augustė Rupšytė, Kęstutis Kučiauskas, Aurimas Kučinskas)

3 vieta – „JUOZUKO LANKAI BE JUOZUKO“ (Rūta Saladžienė, Erikas Bandalis, Ainoras Kuizinas)

Klasė „Petro metalai“

1 vieta – „PAJŪRIO SLALOMAS“ (Žymantė Biskirskė, Rokas Steponavičius, Aurimas Kučinskas)

2 vieta – „MOTORSPORT UKMERGĖ“ (Elena Danilova, Aurimas Pupelis, Žygintas Pupelis)

3 vieta – „MOTOBROLIAI RC“ (Gintarė Kudakienė, Laurynas Kudakas, Martynas Kudakas)

Organizatoriai žada, kad jeigu leis orai, dalyviai dar gali tikėtis ir šeštojo etapo spalio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius